Ελλάδα και Κύπρος χωρίς θαλάσσια δικαιώματα. Μήπως, χωρίς δικαιώματα γενικώς;

Την ώρα που το σάπιο, διεφθαρμένο και παρακμιακό πολιτικό σκηνικό της αποικίας σκιαμαχούσε στην άνευ αρμοδιοτήτων ελληνική Βουλή για μίζες και κλεψιές, την ίδια ώρα η Τουρκία επέβαλλε και στην Κύπρο το καθεστώς επικυριαρχίας που έχει εδώ και δεκαετίες, με την συναίνεση όλων των κρατούντων, επιβάλλει στο Αιγαίο, χωρίς να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Γιατί ο ελληνικό λαός δεν ξέρει ότι χωρίς τη συναίνεση της Άγκυρας δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή θαλάσσια έρευνα στον Αιγαιακό χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα των 6 ν.μ. Έτσι απέξω από τον Θερμαϊκό, πέρα από τα 6 ν.μ., κάθε ελληνική γεώτρηση είναι απαγορευμένη ως “μονομερής” ενέργεια.

Από δω και μπρος, είπε ο Ερντογάν εφέντης απαγορεύονται στην Κύπρο όλες οι έρευνες και γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ως “μονομερείς” ενέργειες και μέχρι την επίλυση του Κυπριακού.

Με δύο λόγια το ελληνικό προτεκτοράτο και η δια των όπλων διχοτομημένη, από την υψηλή εποπτεία εγγυητριών δυνάμεων και από την επιτροπεία της ΕΕ, Κύπρος, δεν διαθέτουν νόμιμα θαλάσσια δικαιώματα, εκτός και αν αποδεχθούν να τα μοιρασθούν με την Τουρκική καθεστωτική τάξη.

Το κακό δεν είναι μόνο ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν θαλάσσια αλλά δεν έχουν, χωρίς να γνωρίζουν και το ένα και το άλλο, ούτε και χερσαία δικαιώματα, παρά μόνο δυνάστες και δεσπότες, ξένους και εγχώριους, που πληθαίνουν και κερδοσκοπούν με την δυστυχία και τον εξευτελισμό των λαών τους.

Και όσοι έχουν προτείνει σε αυτόν τον τόπο ως τώρα, παλιότερα και πρόσφατα, βιώσιμες αλλά ριζοσπαστικές λύσεις αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, περηφάνιας και ανασυγκρότησης με νέες συμμαχίες και νέους οικονομικούς προσανατολισμούς, έχουν εξοβελισθεί από τους κλειδοκράτορες και συχνά από το χειραγωγημένο “πλήθος”, στο πυρ το εξώτερων. Θα επαναληφθεί και τώρα ως φάρσα αυτή η ιστορία;

Αρχική – iskra

 

Υποταγή Αναστασιάδη στις τουρκικές προκλήσεις: η στάση όσων στήριξαν την υποψηφιότητά του

Του Λάζαρου Μαύρου από την ιστοσελίδα apopseis.com

ΥΠΟΤΑΓΗ του επανεκλεγέντος Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις πολεμικές πράξεις και απειλές των Τούρκων Κατακτητών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι το «ρεζουμέ» της αρθρογραφίας και των «συμβουλών», εκείνων που πρωτοστάτησαν στην επανεκλογή του ιδίου και στην ανάδειξη στον 2ο γύρο των εκλογών ως «αντιπάλου» του, του κ. Στ. Μαλά (ΑΚΕΛ). 

ΚΟΙΝΗ  συνισταμένη των δηλώσεων, άρθρων, γνωμοδοτήσεων, αναλύσεων (και «ειδικών συνεργατών») στα ΜΜΕ και στις «αναστασιαδικότερες» εφημερίδες, μία: Ν’ αφήσει κατά μέρος την διακηρυγμένη από τον ίδιο «ενεργειακή πολιτική» («δόγμα», το αποκαλεί η αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδα «Αλήθεια») και να προχωρήσει στη «λύση» της… Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, η οποία (θρηνούντων έκτοτε των εν λόγω αρθρογράφων) δεν επετεύχθη στο Grans-Montana 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2017.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ  στο Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων Κατακτητών που καταργεί και απαγορεύει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο «τεμάχιο τρία» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κ.Δ. στ’ ανοικτά της Αγιανάπας, παρεμποδίζοντας την αποστολή του βυθοτρυπάνου του «Σάιπεμ 12000» της ιταλικής «ΕΝΙ» και των δηλώσεων του καθεστώτος Ερντογάν ότι, «η Ελλάδα στο Αιγαίο και η Κύπρος στην ΑΟΖ θα υποστούν από την Τουρκία ό,τι και οι Κούρδοι στο Αφρίν της Συρίας», οι… «Αναστασιαδικότεροι», σουρουσούιλα, επιμένουν στην ΥΠΟΤΑΓΗ:

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, γράφουν, «οφείλει να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια λογική και σε περιπέτειες θα μπούμε από τις οποίες δεν έχουμε ούτε δυνατότητες αλλά ούτε και τους απαραίτητους συμμάχους για να βγούμε νικητές αλλά και κινδυνεύουμε να χάσουμε στο τέλος και τα αυγά και τα πασχάλια». Τα γράφει στο σημερινό του άρθρο ο επικεφαλής της Αναστασιαδικότερης, της αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδας «Αλήθεια» των κ.κ. Φρίξου Κουλέρμου και Σωκράτη Χάσικου, ο κύριος Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην ΕΔΟΝ και πρώην ΑΚΕΛ και πρώην ΑΔΗΣΟΚ και πρώην Ε.ΔΗ. Και γνωμοδοτεί ότι: «Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο ρεαλιστικό [«ενεργειακό»] δόγμα το οποίο, αντί να είναι εστιασμένο στη σύγκρουση με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, να διασφαλίζει ΑΠΟ ΤΩΡΑ και τον δίκαιο διαμοιρασμό των οποιωνδήποτε πιθανών ευρημάτων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και να λειτουργεί ως ΔΕΛΕΑΡ, κίνητρο και καταλύτης, για μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση του κυπριακού» («Αλ» 20.2.18 σελ. 24).

ΛΕΞΗ  «κλειδί» στη λογική της ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους Τούρκους Κατακτητές και στις μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ, ο… «δίκαιος διαμοιρασμός». Της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ, του προεδρικού εφημερίδα, την Κυριακή, ο κρυπτόμενος πίσω από το ψευδώνυμο «Ειδικός Συνεργάτης», πάλι για την ΑΟΖ αρθρογραφώντας, για τα συμβαίνοντα στις ΑΟΖ της… Νότιας Σινικής Θάλασσας (αντιπαράθεση Κίνας – Φιλιππινών), με δικές του, ο «Ειδικός Συνεργάτης», ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, νόμισε, όπως κι άλλοι πριν απ’ τον ίδιο ότι, του Θουκυδίδη η Ξυγγραφή, αποτελεί κάποιου είδους… «Εγχειρίδιο Υποταγής του αδύναμου στον ισχυρό». Θυμήθηκε, αποσπασματικά, μόνο το Ε-89 του περί «Μηλίων Διαλόγου», όπου οι Αθηναίοι Κατακτητές, στην ιμπεριαλιστική αλαζονεία τους, αποφάνθηκαν ότι «ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»…

ΑΛΛΑ  ΞΕΧΑΣΕ ή δεν σκέφτεται ότι: Επί Πενήντα Τέσσερα χρόνια (από το 1964 έως και το 2018) ο Αδύναμος (του Ε-89), δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υπάρχει αντίθετα απ’ ότι θέλησε από τότε ο Ισχυρός, η Τουρκία (του Ε-89)…. Και, βεβαίως, ο «Ειδικός Συνεργάτης» της προεδρικής «Αλήθεια» δεν μπήκε στον κόπο να μελετήσει τα σκοπίμως επόμενα κεφάλαια του Θουκυδίδη «Ζ» και «Η», που οδήγησαν στην ήττα και στην πανωλεθρία του «ισχυρού», εξαιτίας της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του Συρακούσιου Έρμωνος Ερμοκράτη (Δ-59-64 και Ζ-33-34 και Ζ -76-81) στον Θουκυδίδη…

*Αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιορωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο