«Ρήξη» σε όλα τα επίπεδα

Η ΣΥΝΟΨΗ της πρόσφατης ημερίδας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΡΔΗΝ «Η τουρκική απειλή και η αναδόμηση της ελληνικής κοινωνίας» θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στη ρήση: «Για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ θα πρέπει ΟΛΑ ν΄ αλλάξουν». Κι αυτό γιατί πρέπει να εθελοτυφλεί κάποιος και να έχει απολέσει κάθε «πνεύμα αντίστασης» για να μην αντιλαμβάνεται ότι πλέον σαν λαός:

• Ανεχόμαστε μοιρολατρικά ένα (δια)φθαρμένο πολιτικό σύστημα προσαρμοσμένο σκόπιμα στον εκάστοτε «αφέντη – πρωθυπουργό» – και μάλιστα κάτω από τον μανδύα του «αιρετού κοινοβουλευτισμού».

• Στηρίζουμε με χαρακτηριστικά σχεδόν θρησκευτικής δοξασίας μια αποτυχημένη πολιτική ελίτ, παρότι, στη συντριπτική πλειοψηφία, δεν εμπιστευόμαστε και που πρώτιστο μέλημα έχει τη διατήρηση υφιστάμενων εξουσιαστικών δομών.

• Παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την πληθυσμιακή και πολιτισμική μετάλλαξη της χώρας εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών σαν το μοιραίο αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης.

• Συνηθίσαμε σαν φυσιολογικές ή σαν «θεία δίκη» τις λογής-λογής μνημονιακές απαιτήσεις και ταπεινώσεις.

• Αποδεχτήκαμε το προφανές έλλειμμα εθνικής κυριαρχίας και τη ντε φάκτο «δορυφοροποίηση» της χώρας από την Τουρκία και την ομηρία της Κύπρου σαν να πρόκειται για αναπόφευκτο «φυσικό φαινόμενο».

• Προσποιούμαστε πως δεν αντιλαμβανόμαστε τη δημογραφική, οικονομική, στρατιωτική, γεωπολιτική υπεροχή της (απροκάλυπτα πλέον) επιθετικής Τουρκίας, η οποία αισθάνεται να ασφυκτιά μέσα στις Διεθνείς Συνθήκες που υπέγραψε και επιδιώκει πλέον την ακύρωσή τους με κάθε τρόπο.

• Υποβαθμίσαμε για αβάσιμους λόγους τον σφετερισμό της ιστορίας και του πολιτισμού μας από ανίσχυρους γείτονές μας.

• Προσπερνάμε μοιρολατρικά την εθνομηδενιστική καταστροφή της ελληνικής παιδείας, την εγκληματικά ανεμπόδιστη δημογραφική κατάρρευση, όπως και την εσκεμμένη αχρηστία του ισχυρότερου και ίσως μοναδικού άξιο λόγου «όπλου» μας, αυτό του ελληνικού πολιτισμού.

Συμπέρασμα : «Για να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ θα πρέπει ΟΛΑ ν΄ αλλάξουν», και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο καθολικής «ρήξης».

* ΟΛΕΣ οι ομιλίες στο : http://ardin-rixi.gr/archives/208047