Σκόπια: Η Ιστορία τιμωρεί την νοθεία

Ν.Ι.Μέρτζος

Δύο μήνες μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016 το Κράτος των Σκοπίων δεν μπόρεσε έως χθες να σχηματίσει κυβέρνηση παρά τον άμεσο κίνδυνο να διαλυθεί. Τυχόν προκήρυξη νέων εκλογών οδηγεί σε νέο αδιέξοδο. Επιδιαιτητές παραμένουν οι Αλβανοί.

 

Η κρίση είναι υπαρξιακή και οφείλεται στην εξ αρχής αναχρονιστική πολιτειακή συγκρότησή του την οποία δεσμεύει και ήδη απειλεί να διαλύσει το σλαβικό κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού». Συνεπώς, η υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει υπέρβαση του «Μακεδονισμού» μέσω του οποίου το ολοκληρωτικό και βαθειά διαφθαρμένο καθεστώς των Σλάβων εξουσιάζει έναν πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό πληθυσμό. Επί πολλά χρόνια ο υποφαινόμενος σε μονογραφίες επισημαίνει αυτήν την απειλή και έχει αποδείξει ότι προέρχεται από το ανιστόρητο κρατικό ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού». Σε πρόσφατο άρθρο του υπογράμμιζε:[1]

Αυτό το πολιτικό αδιέξοδο και προ πάντων το ασφαλές μέλλον της χώρας μπορεί να διαχειρισθεί μόνον μια σταθερή κυβέρνηση Μεγάλου Συνασπισμού ανάμεσα στα δύο μεγάλα σλαβικά κόμματα και στα αλβανικά. Μόνον ο Μεγάλος Συνασπισμός με Πρωθυπουργό, που δεν θα είναι ο Γκρούεφσκι ούτε ο Ζάεφ, μπορεί να ανασυντάξει εκ βάθρων την εκτός τόπου σημερινή οργάνωση της χώρας, να οδηγήσει σε συμφωνία με την Αθήνα και να ανοίξει τις πύλες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Διαφορετικά το επόμενο κατ’ ανάγκην βήμα είναι νέες εκλογές, που θα εντείνουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και δεν θα λύσουν τα εκρηκτικά προβλήματά της.

Η αναδιοργάνωση του Κράτους σε Ομοσπονδία Σλάβων-Αλβανών, όμως, προϋποθέτει αναθεώρηση του Συντάγματος την οποία πρέπει να ψηφίσει απαραίτητα και το ΒΜΡΟ-DΝΜΕ υπό τον Γκρούεφσκι διότι η απόφαση πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον τα 3/5 της Βουλής. Θα επακολουθήσει Δημοψήφισμα.

Σε μονογραφία το 2013 ο υποφαινόμενος ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:[2]

Για την Ελλάδα έχει πάντοτε κεφαλαιώδη σημασία η φιλία και η στενή συνεργασία με τα Σκόπια. Η Ελλάδα είναι στους 5 πρώτους εμπορικούς εταίρους και επενδυτές. Οι ελληνικές επενδύσεις δημιούργησαν 18.000 θέσεις εργασίας και υπερβαίνουν το 1,2 δις ευρώ. Ελέγχουν το Διυλιστήριο, δίκτυα καυσίμων, τη μεγαλύτερη Τράπεζα, αλυσίδες πολυκαταστημάτων κ.ά. Αντίστροφα μεγαλύτερος πελάτης του λιμένος Θεσσαλονίκης είναι τα Σκόπια από όπου μυριάδες πελάτες, επισκέπτες και τουρίστες κατέρχονται αυξανόμενοι σταθερά στην πρωτεύουσα και στις ακτές της Ελληνικής Μακεδονίας. Από το Κράτος των Σκοπίων εξαρτάται η σταθερότητα στον ζωτικό χώρο μας. Λόγω της κεντρικής γεωστρατηγικής θέσεώς του, της επισφαλεστάτης πολυεθνικής του συνθέσεως, των κατεστημένων αλυτρωτικών ψυχώσεών του στον σλαβικό πληθυσμό του και του ολοκληρωτικού καθεστώτος του, αποτελεί τόσο κράτος-βόμβα όσο και ευάγωγο πιόνι στη βαλκανική σκακιέρα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν τρίτες Δυνάμεις σαν άξονα στροφής στο ευρύτερο στρατηγικό θέατρο των επιχειρήσεων. Το χρησιμοποιεί ήδη η Τουρκία η οποία ελέγχει τα δύο αεροδρόμιά του, τον εμπορευματικό αερολιμένα του και το ισχυρό Ισλάμ. Επί πλέον για την Ελλάδα έχει πάντοτε κεφαλαιώδη σημασία ότι το νεαρό Κράτος ελέγχει τις στρατηγικές κοιλάδες Αξιού, Εριγώνος, Δοϊράνης και Στρυμόνος.

Βέβαια, διατηρεί την εκτός τόπου επιθετικότητά του. Με νόμο, που ισχύει έως σήμερα, έχει αναγορεύσει επίσημα «εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του Μακεδονικού Λαού» τον Εμφύλιο των Ελλήνων. Συγκέντρωσε εκεί όλους τους μαχητές του Δ.Σ.Ε. που δήλωσαν «Αιγαιάτες Μακεδόνες» και τους συνταξιοδοτεί επειδή πολέμησαν να «απελευθερώσουν την Αιγαιατική Μακεδονία». Τα Σκόπια επιμένουν σταθερά ότι στην Ελληνική Μακεδονία υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην οποία η Ελλάδα αρνείται την «εθνική ταυτότητα» και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τους ισχυρισμούς αυτούς, ωστόσο, διαψεύδουν τα γεγονότα υπό συνθήκες πλήρους ελευθερίας και υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Στις τελευταίες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο 2014 κατήλθε και η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί «τη μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Λόγω της κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ψήφισαν διαμαρτυρόμενοι ως εξής: Αποχή 3.960.951 (41%), άκυρα 158.622 (2,67%), λευκά 66.872 (1,13%), Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών 57.014 (1,00%), Οικολόγοι Πράσινοι-Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 51.673 (0,90%), Κοινωνία 34.487 (0,60%), Κοινωνία Αξιών 20.888 (0,37%), Σχέδιο Β΄ 11.346 (0,20%), Λευκό 8.892 (0,16%). Το Ουράνιο Τόξο ήλθε έσχατο των περιθωριακών με 5.759 ψήφους (0,10%). Μόνον 3.016 στην Ελληνική Μακεδονία.

Ο Χρόνος πάγωσε στα Σκόπια. Καιρός να βγει ο Λαός του από τον παγετώνα του «Μακεδονισμού» διότι οι ωροδείκτες προχωρούν στο Μεγάλο Ρολόι της Ιστορίας. Κράτος με το όνομα Μακεδονία ουδέποτε υπήρξε τους τελευταίους 22 αιώνες αφ’ ότου το 163 π.Χ. οι Ρωμαίοι κατέλυσαν το αρχαίο ελληνικό Βασίλειο των Μακεδόνων. Από τότε η λέξη Μακεδονία παρέμεινε όρος γεωγραφικός ή διοικητικός και ο χώρος της μεταβλήθηκε πολλές φορές. Ο Στράβων (63 π.Χ-23 μ.Χ.) αναφέρει στα Γεωγραφικά του ότι η Μακεδονία απλώνονταν δυτικά έως την Ήπειρο και το Ιόνιο Πέλαγος. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. η Μακεδονία απλώνονταν αντίθετα έως και την Θράκη όπου είχαν γεννηθεί αλλά ονομάσθηκαν Μακεδόνες οι Αυτοκράτορες Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών και Βασίλειος Β΄ ο Μακεδών ο Βουλγαροκτόνος.

Πολλά ξένα φύλα είχαν εγκατασταθεί εντωμεταξύ επί δυο χιλιάδες συνεχή χρόνια υπό τρεις αλληλοδιάδοχες πολυεθνικές Αυτοκρατορίες, οπότε όλοι οι διάφοροι κάτοικοι της Μακεδονίας ονομάζονταν Μακεδόνες αλλά αυτοπροσδιορίζονταν όλοι με την εθνότητά τους ώστε να μη συγχέονται μεταξύ τους: Έλληνας Μακεδόνας, Βούλγαρος Μακεδόνας, Σέρβος, Τούρκος, Αλβανός, Εβραίος κ.α. Οι πολίτες των Σκοπίων έχουν, συνεπώς, δικαίωμα να πράξουν όσα όλοι οι άλλοι σύνοικοι, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μονοπωλούν. Υποχρεούνται να ξεχωρισθούν Ήδη έστρεψαν εναντίον τους μπούμερανγκ το μονοπώλιό τους. Το γελοίο εκδικείται! «Αυτό το τεχνητό κατασκεύασμα δεν μπορεί να επιβιώσει και πρέπει να διαμελισθεί μεταξύ Βουλγαρίας και Αλβανών» προειδοποίησε, ως γνωστόν, ο Γερουσιαστής σύμβουλος του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ίσως αυτή η δήλωση πιέζει απειλητικά το γειτονικό μας Κράτος να εκσυγχρονισθεί και να απελευθερωθεί από τον «Μακεδονισμό» του. Θεός φυλάξοι, όμως, η εφαρμογή της θα ανατινάξει τα Βαλκάνια και τον τελευταίο γεωπολιτικό διάδρομο της Δύσης προς/από την Ανατολή.

 

 

Ν.Ι.Μέρτζος

[1] Σκόπια: Ομηρία-Ευκαιρία

[2] Ν.Ι.Μέρτζος, Τα Σκόπια και οι Άλλοι, ΕΜΣ, Θεσσαλονίκη 2013, σελίδες 35-36, 78, 10-11, 40 http://www.ems.gr/nees-ekdoseis/045-skopia-kai-oi-alloi.htm.