«Μεγάλος Αδελφός» θα εντοπίζει τα πάντα για χρέη από 500 ευρώ

Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς επιχείρησης κατασχέσεων λογαριασμών και ακινήτων που έχουν εξαπολύσει τρόικα, κυβέρνηση και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η τελευταία έχει αποφασίσει και συγκροτεί έναν «Μεγάλο Αδελφό», προκειμένου να φέρει ακόμα πιο αποτελεσματικά σε πέρας το τερατώδες έργο της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΑΔΕ συγκροτεί και επιστρατεύει τον «Μεγάλο Αδελφό» για να εντοπίσει οφειλέτες σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία για ποσά από 500 ευρώ και πάνω.

Έτσι, ο ελεγκτικός μηχανισμός σκοπεύει να γνωρίσει επακριβώς τα περιουσιακά στοιχεία όλων των οφειλετών: από τους τραπεζικούς λογαριασμούς έως τις μετοχικές συμμετοχές σε εγχώριες και εταιρείες του εξωτερικού και φυσικά τα ακίνητά τους. Με τη διασύνδεση, μάλιστα, της φορολογικής διοίκησης με το Κτηματολόγιο πρώτη φορά θα υπάρχουν πολύ πιο ακριβή στοιχεία και για τα ακίνητα των οφειλετών. Επίσης, θα αντλούνται στοιχεία από ασφαλιστικές εταιρείες, το Μητρώο ΑΕ – ΕΠΕ, ενώ σε δεύτερη φάση θα αξιοποιηθεί η νομοθεσία για ανταλλαγή πληροφοριών με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αμέσως μετά, θα εκδίδονται βροχή τα κατασχετήρια για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της κυβερνητικής φοροεπιδρομής.

Είναι προφανές, ότι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή, όπου το κράτος θα ελέγχει τα πάντα γύρω από την ζωή των πολιτών και θα απλώνει τα πλοκάμια του σε όλα τα δεδομένα τους, ακόμα και τα πιο προσωπικά και τις πιο προσωπικές δραστηριότητές τους. Ο κάθε πολίτης θα είναι άθυρμα των κρατικών αρχών. Οι ελευθερίες και ειδικότερα οι οικονομικές ελευθερίες των πολιτών ανήκουν σε άλλες εποχές. Ο νέος καπιταλισμός τις μετατρέπει σε κουρελόχαρτο.