Μια συμφωνία- ραδιουργία!

Του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη από το liberal.gr 

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ για τα Σκόπια δεν είναι συμφωνία. Είναι κατ’ αρχήν συμφωνία. Και δεν είναι τελική. Είναι προσωρινή. Δεν είναι καν δεσμευτική. Υπόκειται σε αλλαγές και ανατροπές. Και δεν αφορά σ’ αυτήν την κυβέρνηση απαραίτητα! Μπορεί να πέσει στην επόμενη! Πρόκειται για κέντημα ραδιουργίας περισσότερο παρά συμφωνίας.

Συγκεκριμένα:

1. Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε σε παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας από την Ελλάδα ερήμην της ελληνικής Βουλής. Η συμφωνία του με τον Ζαεφ προβλέπει ότι το θέμα θα έρθει στην ελληνική Βουλή για έγκριση όταν και όποτε περάσει από τη Σκοπιανή Βουλή, από το σκοπιανό δημοψήφισμα, από την αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος. Δηλαδή, πιθανώς μετά και από τις ελληνικές εκλογές του 2019!

Για όποιον δεν κατάλαβε, μ’ αυτόν τον κουτοπόνηρο τρόπο ο κ. Τσίπρας έβγαλε από πάνω του την υποχρέωση, αλλά και τον κίνδυνο να υποστεί την ψηφοφορία της Βουλής για το θέμα. Την έστειλε στην επόμενη Βουλή. Ταυτόχρονα απάλλαξε από τη δύσκολη θέση και τον εταίρο του Πάνο Καμμένο. Ο οποίος, ξέροντας τη συμφωνία μπορεί να πουλάει ανέξοδα πατριωτισμό!

Είναι πλέον ή βέβαιο ότι η σκοπιανή πλευρά θα καθυστερεί όσο μπορεί από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλίσει το κατ’ αρχήν πράσινο φως της Αθήνας για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και την ταυτότητα και τη γλώσσα από την ελληνική κυβέρνηση για τη διεθνή κοινότητα.

2. Η συμφωνία του Τσίπρα δεν είναι erga omnes! Το σλαβικό όνομα Severna Macedonia (Βόρεια Μακεδονία) θα ισχύει έναντι της Ελλάδας! Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά ως North Macedonia (βορεινή)! Όχι Northern (βόρεια) όπως είναι η Ιρλανδία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλο κράτος Μακεδονία, θα λέγονται απλώς Μακεδονία! Όπως και σήμερα. Κέρδος, μηδέν.

3. Αλλά, και η ελληνική μακεδονική ταυτότητα με την μακεδονική ελληνική εθνικότητα έχουν παραδοθεί κανονικά στους σλαβομακεδόνες. Αντί για σλαβομακεδόνες και αλβανοί θα είναι Μακεδόνες! Και σε μια υποπαράγραφο ψιλών γραμμάτων, που δεν θα διαβάσει ποτέ κανείς, σημειώνεται ότι δεν έχουν σχέση με τους Μακεδόνες της αρχαίας Ελλάδας.

Στα διαβατήριά τους και στις ταυτότητές τους θα ονομάζονται Μακεδόνες/υπήκοοι της Βόρειας Μακεδονίας. Δηλαδή Μακεδόνες! Υπάρχουν και άλλοι Μακεδόνες ως έθνος κράτους; Όχι.

Στη συμφωνία, όμως, προβλέπεται αυτή η διπλή ταυτότητα των σκοπιανών! Αναγνωρίζονται από την Ελλάδα και από όλο τον ντουνιά ως Μακεδόνες ΚΑΙ ως υπήκοοι της Βόρειας Μακεδονίας! Διαλέγετε και παίρνετε.

4. Η ίδια διπλή ταυτότητα συμφωνήθηκε και για τη γλώσσα. Η κυβέρνηση των Αθηνών αναγνώρισε ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Με μια υποπαράγραφο που λέει ότι δεν έχει σχέση με την …ελληνιστική (!!) της εποχής του Μεγαλέξανδρου, αλλά είναι σλαβική διάλεκτος! Οι αμόρφωτοι του υπουργείου και των επιτροπών (προφανώς απόγονοι των ανταρτών του ΣΝΟΦ στον εμφύλιο) δεν ξέρουν ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν ελληνικά δωρικά ως ελληνικό φύλλο από πάντα!

Η υποπαράγραφος δεν προσθέτει τίποτε στα ήδη συμφωνημένα από το 1977. Όταν στον ΟΗΕ γινόταν σαφώς ο προσδιορισμός της γλώσσας ως σλαβικού- βουλγαρικού ιδιώματος!

5. Το επίσης σημαντικό κομμάτι με τα εμπορικά σήματα (μακεδονικός χαλβάς, μακεδονικά κουλούρια κ.λπ.) δεν διευκρινίζεται! Επιτροπές ακαθόριστης υπόστασης θα αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για το θέμα! Δηλαδή η Μακεδονία, που έχει πολλαπλάσια παραγωγή και προϊόντα, θα διαπραγματευτεί επί ίσοις όροις με τα Σκόπια, με ορατό κίνδυνο να χάσει τα σήματά της και τις ονομασίες προέλευσης, έναντι υποδεέστερου παραγωγού! Μιλάμε για αλμπανισμό του αισχίστου είδους.

6. Η συμφωνία προβλέπει ότι με την έγκριση της συμφωνίας από τη σκοπιανή Βουλή η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το πράσινο φως ώστε τα Σκόπια να αποκτήσουν το δικαίωμα να ενταχθούν στην ΕΕ και, κυρίως, στο ΝΑΤΟ! Χωρίς προηγουμένως η ελληνική Βουλή να έχει αποφασίσει!

Η κυβέρνηση διατυπώνει την τεράστια μπαρούφα ότι αν δεν εκπληρώσει πλήρως τα συμφωνηθέντα η ΠΓΔΜ θα αναιρεθεί η ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Δηλαδή, θα πάει η ελληνική κυβέρνηση, που γυαλίζει τα παπούτσια της Μέρκελ και του Τραμπ, να αξιώσει από τη Μέρκελ και τον Τραμπ να βγάλουν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ τα Σκόπια, γιατί δεν τηρούν τη συμφωνία! Είτε αυτοί που τα συμφώνησαν είναι ηλίθιοι είτε περνάνε εμάς για ηλίθιους. Ή και τα δύο.

7. Με την αναγνώριση Βόρειας Μακεδονίας, η μία και μοναδική ελληνική Ιστορική Μακεδονία γίνεται αυτομάτως Νότια Μακεδονία. Συνειρμικά και συνεπακόλουθα για όλους τους πολίτες και όλες τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Επειδή οι απάτριδες και ανιστόρητοι σημερινοί κυβερνήτες διαπραγματεύονται το όνομα, την ιστορία, τη γλώσσα και τα όρια της ιστορικής Μακεδονίας με όρους Οθωμανικής Μακεδονίας!

Και επειδή ο πλανήτης κινείται γύρω από το internet και τις μηχανές αναζήτησης δεν έχει παρά να γκουγκλάρει κανείς τη λέξη Μακεδονία για να διαπιστώσει με τα ματάκια του την παντελή απουσία της Ελλάδας από τον πόλεμο προπαγάνδας που κάνουν οι σκοπιανοί εδώ και δεκαετίες. Και πώς η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει την ιστορία της και την πολιτιστική της κληρονομιά σε άσχετους και σε σφετεριστές.

Τι προβλέπει η συμφωνία για αυτά; Τίποτε! Σιγά μην ενδιαφέρονται οι Αθηναίοι κυβερνήτες, φανεροί υποστηρικτές των σλαβομακεδόνων εδώ και χρόνια, και δηλωμένοι φανατικοί εχθροί της ελληνικής ιστορίας, για την Ελλάδα και την ιστορία της. Όλα καρέκλα.

8. Τα παραμύθια που αράδιασε ο Τσίπρας εχτες για την ανάγκη συμφωνίας είναι για μωρά παιδιά. Ούτε τα Σκόπια απειλούντο με αποσταθεροποίηση, ούτε αποδυναμώνονταν οι… προοδευτικές δυνάμεις της γείτονος «που θέλουν λύση», ούτε φρενάρονταν οι εθνικιστικές δυνάμεις εκεί. Όλες εθνικιστικές δυνάμεις είναι. Και μάλιστα ultra φανατικές σε βάρος της Ελλάδας. Έτσι έχουν μεγαλώσει εδώ και 80 χρόνια. Για κορόιδα στην Αθήνα ψάχνουν. Και τα βρήκαν.

Και το μόνο σοβαρό επιχείρημα που είπε ο κ. Τσίπρας ήταν ανατριχιαστικό! Πρώτον γιατί δεν είναι δικό του, είναι καθ’ υπαγόρευση του ΝΑΤΟ, και δεύτερον γιατί υπονομεύει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία! Είπε ο αυλόδουλος αυτός πρωθυπουργός ότι η συνέχιση της διένεξης «θα ενίσχυε το ρόλο τρίτων δυνάμεων στα βόρεια σύνορά μας»! Υπονοώντας σαφώς τη Ρωσία. Μάλιστα κύριε Παπάγο!

9. Η τελευταία μικρότητα και ανθελληνική αθλιότητα ήταν που πρώτα ειδοποίησε τις ΗΠΑ και το Βερολίνο για την επίτευξη συμφωνίας και μετά πήγε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Από τον οποίο πήρε τα εύσημα για το ανοσιούργημα. Να υποθέσουμε ότι ο Βούδας της Ραφήνας είναι ικανοποιημένος και με τη συμφωνία και με την πρόταση του Πάκη Παυλόπουλου για μια τόσο σοβαρή θέση. Η σιωπή του είναι πιο καταστροφική από τις άλλες επιλογές του.

10. Όπως είπαμε και στην αρχή, το κόλπο Τσίπρα είναι να έρθει στη Βουλή το θέμα, του Αγίου Ποτέ. Δηλαδή, όταν δεν θα είναι κυβέρνηση ή δεν θα είναι συγκυβέρνηση με τον Π. Καμμένο. Αλλά, με πρόθυμους ηλίθιους σαν το Ποτάμι ή άλλα αντίστοιχα ορφανά του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Εκεί ποντάρει.

Εν κατακλείδι, η συμφωνία είναι άθλια, στο πόδι, περιφρονεί την ελληνική Μακεδονία, τη βούληση του ελληνικού λαού, την ελληνική Βουλή και δικαιώνει τον αλυτρωτισμό των σλαβομακεδόνων, που παλεύουν γι αυτόν εδώ και 75 χρόνια.

Όταν θα έρθει η πρώτη διεθνής δικαστική διεκδίκηση α λα Τσαμουριά θα τα ξαναπούμε. Κι όταν σας ρωτήσουν αν είσαστε από τη Νότια Μακεδονία θα τα ξαναπούμε. Αν σας ρωτήσουν και δεν θεωρήσουν ότι είσαστε σκοπιανοί. Γιατί Μακεδονία είναι μία: Τα Σκόπια. Με υπογραφή Τσίπρα και προσεχώς Παυλόπουλου. Και οι δύο της έγκρισης του Κ. Καραμανλή. Ο οποίος δεν βγάζει άχνα.