Διαμαρτυρία των αδιόριστων εκπαιδευτικών οικονομολόγων

Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Οικονομολόγων

 Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Αναπληρωτών Οικονομολόγων εκφράζει την διαμαρτυρία της για την άδικη στάση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών οικονομικών μαθημάτων για το σχολικό έτος 2012-2013.

Παρά την πληθώρα κενών, πολλοί μαθητές, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές στερούνται την διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων». Σε πολλά Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας επίσης, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διδασκαλία των μαθημάτων οικονομικής κατεύθυνσης.

Επιπρόσθετα πολλοί εκπαιδευτικοί που εδώ και χρόνια εργάζονται με ελαστικό ωράριο ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε όλη τη χώρα, καταδικάζονται στην ανεργία!

Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Αναπληρωτών Οικονομολόγων, έχει έρθει σε επαφή με το υπουργείο αλλά δεν έλαβε μέχρι στιγμής διαβεβαίωση για την κάλυψη των κενών.

 

Εκφράζουμε λοιπόν την έντονη δυσαρέσκειά μας για την στάση αυτή και απαιτούμε μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη όλων των κενών των οικονομικών μαθημάτων.