Επανάσταση και αλληλεγγύη στην πράξη

Μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού

Ο Μίκης Θεοδωράκης εδώ και 10ετίες, παλεύει να «σπείρει» τον σπόρο της συνειδητής επανάστασης στον ελληνικό λαό, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας. Τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να εμπνέει σαν Ηγέτης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα, ενώ εκεί που πραγματικά τα λόγια του φαίνεται να βρίσκουν εφαρμογή, είναι στον χώρο της Υγείας, όπου τις τελευταίες ημέρες κάποιοι ηρωϊκοί επιστήμονες, υπηρέτες του κοινωνικού συνόλου, πράττουν τη δική τους Επανάσταση, απέναντι στο αντισυνταγματικό μνημόνιο και τις καταστροφικές του συνέπειες για τον ελληνικό Λαό!

 

Η ΑΦΟΡΜΗ

 

Με την υπογραφή του 1ου Μνημονίου, έγιναν γνωστές οι πιο αυστηρές διατάξεις του νόμου, περί ιατρικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών (μακροχρόνια ανέργων, απολυμένων, νέων, κ.α.). Συγκεκριμένα, οι ιδιαιτερότητες έγκεινται στο ότι η χρέωση πλέον για περίθαλψη ανασφάλιστου σε Δημόσιο Νοσοκομείο «περνά» αυτόματα στην αρμοδιότητα των «μπράβων» του Υπουργείου Οικονομικών (ΔΟΥ), με ότι αυτό συνεπάγεται (κατασχέσεις, διώξεις κτλ), ενώ επίσης, «απαγορεύεται» στον εκάστοτε ιατρό, να παρακάμψει τις οδηγίες του νόμου για να προχωρήσει σε ανέξοδη περίθαλψη ανασφάλιστου, χρεώνοντας σε αυτή τη περίπτωση τα έξοδα νοσηλείας στον ίδιο τον ιατρό!!

 

Αυτή η τελευταία νομοθετική ρύθμιση, περί ευθύνης των ιατρών που δε δέχονται να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις», στάθηκε η αφορμή, έπειτα από τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη («Κανένας Έλληνας δε πρέπει να πεινάσει! Κανένας Έλληνας δε πρέπει να μείνει χωρίς γιατρό!»), για τους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, να επιδοθούν σε έναν Αγώνα κόντρα στις αντικοινωνικές ορέξεις των κυβερνώντων, αντιδρώντας επί της ουσίας!

 

Η ΡΗΞΗ!

 

Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του ΜΚΙ Ελληνικού, προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, αποφασίστηκε – με απόφαση από το Δ.Σ. του νοσοκομείου – να επιτρέπεται η περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών! Η αρχή έγινε μάλιστα τη περασμένη Τετάρτη, όταν νοσηλεύθηκε στο Σισμανόγλειο 47χρονη –ανασφάλιστη- με πολύ σοβαρό χρόνιο νόσημα!

 

Να σημειωθεί ωστόσο μία «περίεργη» σύμπτωση, καθώς η «επανάσταση των ιατρών», συνέπεσε χρονικά με τη φημολογούμενη απομάκρυνση και αντικατάσταση ΟΛΩΝ των διοικητών των Δημόσιων νοσοκομείων, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου! Οψόμεθα περί αυτού!

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

Το έργο και η φήμη του ΜΚΙ Ελληνικού, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει «σπάσει» τα σύνορα της χώρας μας, ταξιδεύοντας μέχρι τα Συστήματα Υγείας των υπολοίπων Ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν την στήριξη και συμπαράστασή τους προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό!

 

Αποκορύφωμα αυτών, είναι η πρόσφατη ανακοίνωση Δημοσίου νοσοκομείου της Γαλλίας, που, ανταποκρινόμενο στην επιστολή του ΜΚΙ Ελληνικού, αφού κατήγγειλε με τον πλέον σκληρό τρόπο τη πολιτική που ακολουθείται στο ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας τον καιρό του μνημονίου, κάνοντας λόγο για «Ναζιστική ιδεολογία” της ελληνικής κυβέρνησης, προχώρησε σε ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης προς τον ελληνικό λαό, έπειτα από Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.!

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου με μεταφρασμένη την Ανακοίνωση-Ψήφισμα του γαλλικού Νοσοκομείου.

 

Γ. Βήχας: «Το ΜΚΙ δε θα σταματήσει να αγωνίζεται…»

 

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των ιθυνόντων του ΜΚΙ Ελληνικού, είναι οι δηλώσεις του υπευθύνου και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, Γιώργου Βήχα:

 

«Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου Ελληνικού, δε θα σταματήσει να αγωνίζεται, μέχρι και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας έχει πρόσβαση δωρεάν, στη Δημόσια Υγεία

 

ΤΟ Κ.Α.Π.-ΣΠΙΘΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

Πιστά στον Αγώνα για Αντίσταση-Ανυπακοή-Αλληλεγγύη, τα μέλη του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών-Σπίθα, δηλώνουν τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους προς την υπεράνθρωπη προσπάθεια των υπευθύνων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού. Θα είμαστε πλάι τους, με όλες μας τις δυνάμεις.

 

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/recent/?nid=3815