Αμερικανικές Εκλογές: “Η εκδίκηση της γυφτειάς”

Δημήτρης Ρομποτής

Χτες το βράδυ, στις αμερικανικές εκλογές, ζήσαμε αυτό που ο Ρασούλης είχε ονομάσει “εκδίκηση της γυφτειάς”. Η βαθιά Αμερική, το ποσοστό εκείνο των ψηφοφόρων που αισθάνεται εκτός συστήματος πήρε την εκδίκησή του αδιαφορώντας για τις εις βάρος του συνέπειες, με τον ίδιο τρόπο που οι Ελληνες ψήφισαν “Οχι” πέρυσι τον Ιούλιο και οι Βρετανοί “Μπρέξιτ” φέτος το καλοκαίρι.

 

 

Ενας δισεκατομμυριούχος αφουγκράστηκε τις φοβίες των ψηφοφόρων και τις εξέφρασε εκλογικά, βγάζοντας από τη μέση “φίρμες” του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και κατατροπώνοντας το “καλύτερο ρεζουμέ” (σας θυμίζει κάτι αυτό;) της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, τη Χίλαρυ Κλίντον. Ο λαϊκιστικός αντισυστημισμός κέρδισε και στις ΗΠΑ με πανηγυρικό τρόπο. Ο Τραμπ νίκησε μέχρι σε παραδοσιακές περιοχές Δημοκρατικής προτίμησης, σάρωσε κυριολεκτικά ανατρέποντας προγνωστικά, διαψεύδοντας τους διάφορους “σοφούς” που περνοδιαβαίνουν τα κανάλια και λένε εξυπνάδες, τίναξε στον αέρα ό,τι το αμερικανικό πολιτικό “κατεστημένο” θεωρούσε ως νόρμα κι’όλα αυτά μόνος του, χωρίς τη βοήθεια του κόμματος, χωρίς τη συμπαράσταση του βαρύ “πυροβολικού” που τελικά δεν είναι όσο βαρύ θα ήθελε να πιστέψουμε.

Οσοι από εμάς λέγαμε ότι πολλοί θα ψηφίσουν Τραμπ αλλά δεν το ομολογούν φανερά, επιβεβαιωθήκαμε. Οι λόγοι για αυτή τη στάση μπορεί να είναι διάφοροι, είτε γιατί κάποιοι ντρέπονταν να πουν ότι θα ψηφίσουν έναν κλόουν, ή γιατί φοβήθηκαν το “κράξιμο” από τους πανταχού (μέσα ενημέρωσης κυρίως) παρόντες “λίμπεραλς” οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να το παίξουν αφ’υψηλού στους “περιφρονητέους”, όπως τους ονόμασε η Χίλαρυ. Για αυτό είναι μυστική η ψήφος όμως, για να έχη τη δυνατότητα ο ψηφοφόρος να εκπλήξη! Οι σφυγμομετρήσεις, τις οποίες κέρδισε όλες η Κλίντον, είναι εικονική πραγματικότητα. Οι εκλογές που κέρδισε ο Τραμπ είναι το δια ταύτα.

Ενα από τα μαρτύρια της επομένης των εκλογών είναι οι “φιλοσοφίες” που θα ακούσουμε κατά κόρον από εκείνους που έβαλαν όλα τα αυγά τους στο καλάθι της Χίλαρυ και τώρα θα τρέχουν να δικαιολογήσουν το συστημικό τους “αφήγημα”. Ο καταιγισμός φιλοκλιντονικής προπαγάνδας είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα αφού οι ψηφοφόροι, οι λευκοί, μή απόφοιτοι πανεπιστημίου, Διαμαρτυρόμενοι Χριστιανοί, γνωστοί ως WASPS, σιχάθηκαν τη Χίλαρυ ακόμη περισσότερο. Το αυτό ας έχουν κατά νου τα ελληνόφωνα μέσα “ενημέρωσης” που λιβανίζουν τον Μητσοτάκη και τον έχουν βγάλει νικητή πριν την ώρα του. Αν ο Τσίπρας αποφασίση να σοβαρευτή και να διώξη μερικά ζαγάρια που έχουν κάνει τη βλακεία τους ιδεολόγημα θα κερδίση τις επόμενες εκλογές όποτε και να γίνουν. Το ρεύμα του αντισυστημικού λαϊκισμού, από δεξιά ή από αριστερά δεν έχει τόση σημασία, θα είναι η επικρατούσα πολιτική πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον.

Στον θρίαμβο του Τραμπ ρόλο έπαιξε και ο υφέρπων ρατσισμός ενός μεγάλου μέρους των WASPS και η αίσθηση ότι χάνουν την πατρίδα που ήξεραν μέσα από τα χέρια τους. Η εκλογή και επανεκλογή του Ομπάμα άνοιξε τον δρόμο σε διάφορους Αμερικανούς από μειονότητες με αποτέλεσμα η πολιτική σκηνή αλλά και τα μέσα ενημέρωσης να γεμίσουν πρόσωπα που από μύγες μεσ’το γάλα έφτασαν να γίνουν οι μύγες στις οποίες στριμώχνεται το “γάλα” της λευκής Αμερικής. Αν σ’αυτό προστεθή η θέσπιση του γάμου των ομοφυλοφίλων και η προώθηση μέσω και των δημόσιων σχολείων της ιδέας ότι ένα παιδί μπορεί να έχη δυο μπαμπάδες και δυο μαμάδες ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Ισως οι κοινωνικές αυτές εξελίξεις να ήρθαν με μεγαλύτερη φόρα από ό,τι μπορούσε η ευρύτερη αμερικανική κοινωνία να αντέξη. Σίγουρα δεν βοήθησε και ο μισογυνισμός ενός μεγάλου μέρους αυτών των ψηφοφόρων. Πόσο μάλλον που η Χίλαρυ είναι μια γυναίκα η οποία ξεφεύγει τελείως από το στερεότυπο της καλής και υπάκουης συζύγου, άσχετα αν υπέμεινε καρτερικά και ενδεχομένως προς ίδιον όφελος τα κερατιάτικα του Μπιλ Κλίντον. Η θριαμβευτική εκλογή Τραμπ συνιστά οπισθοχώρηση προς την “παράδοση”. Δεν αποκλείεται να αποδειχτή Πύρρειος Νίκη, αφού το ποτάμι δύσκολα πάει πίσω, ακόμη κι’αν μιλάμε για την εκτροπή του Αχελλώου, είναι όμως η επικρατούσα τάση τώρα.

Στην ομιλία αποδοχής της νίκης του πριν από λίγα λεπτά, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να αναφερθή στους “ξεχασμένους πολίτες”, τους “περιφρονητέους” κατά την κ. Κλίντον. Επίσης, χαρακτήρισε την εκστρατεία του “κίνημα” που πάει πέρα και πάνω από τα κόμματα. Εμφανίστηκε μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος σε καλά λόγια προς την αντίπαλό του η οποία προτίμησε να κρυφτή αντί να βγή και να παραδεχτή την ήττα της ως είθισται να γίνεται. Κατανοητή η στάση της βέβαια, το αποτέλεσμα είναι βασανιστικά σκληρό, αυτό που περίμενε ως κορωνίδα μιας ζωής αφιερωμένης στη διεκδίκηση της εξουσίας αποδείχτηκε ταφόπλακα των ονείρων της. Ετσι είναι η πολιτική όμως, κάποιοι κερδίζουν, κάποιοι χάνουν. Αν ήταν λιγότερο αλαζών όμως κι’αν είχε δώσει μεγαλύτερη προσοχή στους πραγματικούς ανθρώπους και όχι στους καλοπληρωμένους επιτελείς και παρατρεχάμενους ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Ας πρόσεχε …

Οσον αφορά στα λεγόμενα εθνικά θέματα Ελλάδος και Κύπρου, η νίκη Τραμπ ισοδυναμεί με “ταμπούλα ράσα”, παρότι η εξωτερική πολιτική όπως εκφράζεται από το Στέητ Ντηπάρτμεντ χαρακτηρίζεται από σχετική σταθερότητα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Τραμπ είναι άσχετος με ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, πιο άσχετος κι’από τον Μπους τον υιό, ενώ και η περίπτωση του αντιπροέδρου Πένς δεν είναι πολύ καλύτερη. Είδαμε όμως τί έκανε οχτώ χρόνια και ο Αντιπρόεδρος Μπάυντεν που ήξερε τα θέματά μας όσο κανένας άλλος…

Στη νικητήρια ομιλία του ο Τραμπ ευχαρίστησε και μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον Ελληνοαμερικανό Επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμμματος Ρέινς Ηρακλή Πρήμπους, ο οποίος στήριξε τον Τραμπ παρά τις παλινωδίες άλλων στελεχών. Ο Πρήμπους μπορεί να γίνη ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και της προεδρίας Τραμπ εφόσον αξιοποιηθή σωστά. Υπάρχουν και μερικοί ακόμη ομογενείς στο στρατόπεδο του νεοκλεγέντος προέδρου, όπως οι Χρήστος Μαραφάτσος και Τζωρτζ Τζιτζίκος (βλέπε NEOmagazine, http://www.neomagazine.com/2016/10/election-2016-the-greek-american-angle/). Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπη η ηγεσία της κοινότητάς μας που επίσης στήριξε ετεροβαρώς την Κλίντον και εξετέθη, να χαράξη νέες γραμμές και να επιδιώξη να χτίση γέφυρες με τον νεοκλεγέντα πρόεδρος και τους επιτελείς του.

 

Αμερικανικές Εκλογές: “Η εκδίκηση της γυφτειάς”

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Tο MEKEA χαιρετίζει την ιστορική νίκη του Αμερικάνικου λαού κατά της Παγκοσμιοποίησης

Μετά την επανάσταση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης στη Βρετανία τον Ιούνη, μία νέα ακόμη μεγαλύτερη επανάσταση ξημέρωσε με την ακόμη μεγαλύτερη επανάσταση στην Αμερική.

Η νίκη αυτή δεν ανήκει βέβαια στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα, ούτε καν στον Τραμπ, όπως θα ισχυριστούν οι συστημικοί κονδυλοφόροι και ανάλογοι ακαδημαϊκοί κλπ.. Η νίκη αυτή ανήκει αποκλειστικά στα θύματα της παγκοσμιοποίησης –και αυτό ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσο θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Τραμπ.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ξεσηκώθηκαν στη Βρετανία και πέτυχαν το Brexit, το οποίο τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο η ντόπια ελίτ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ελίτ των Βρυξελλών και την Υπερεθνική Ελίτ γενικότερα να ανατρέψει, ξεσηκώθηκαν τώρα και στην Αμερική. Είναι οι άνεργοι, οι φτωχοί εργάτες και αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, γενικά τα θύματα της παγκοσμιοποίησης που ξεσηκώνονται παντού ενάντια στις «4 ελευθερίες» της παγκοσμιοποίησης, που είναι στην πραγματικότητα οι ελευθερίες των ελίτ, οι οποίες έχουν φέρει μαζική φτώχεια και εξαθλίωση στη συντριπτική πλειοψηφία των λαών προκειμένου να ευδοκιμεί μια μειονότητα, οι Πολυεθνικές Επιχειρήσεις και οι εξαρτημένοι από αυτές, οι Τράπεζες, οι τοκογλύφοι κλπ. Ποιες είναι αυτές οι «ελευθερίες»;

–η «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίου, ώστε να μπορεί να επενδύει όπου είναι φθηνότερα γι’ αυτό, για να μεγιστοποιεί τα κέρδη του δημιουργώντας μαζική ανεργία απ’ όπου φεύγει και συνθήκες εργατικής εξαθλίωσης όπου μετακομίζει.

–η «ελευθερία» κίνησης αγαθών, που σημαίνει καταστροφή κάθε οικονομικής αυτοδυναμίας των λαών και εξάρτηση απο τις ξένες επενδύσεις και τις εισαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες του.

–η «ελευθερία» κίνησης υπηρεσιών, που σημαίνει ότι οι υπερεθνικοί κολοσσοί  στις υπηρεσίες (υγεία, μόρφωση, επικοινωνίες, διασκέδαση κλπ) κατακτούν τις αγορές σε όλο τον κόσμο.

–η «ελευθερία» κίνησης εργασίας, που σημαίνει ότι οι εσωτερικές αγορές εργασίας κατακλύζονται απο φθηνά εργατικά χέρια που συναγωνίζονται τα ντόπια, ρίχνουν τους μισθούς και οδηγούν στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Γι’ αυτό και η Υπερεθνική Ελίτ που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση επιβάλλει τις ανοικτές αγορές εργασίας ενώ παράλληλα με τους πολέμους της και την παγκόσμια οικονομική εκμετάλλευση δημιουργεί τα καραβάνια των μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν τις χώρες.

Ενάντια σε αυτές τις «ελευθερίες» ξεσηκώνονται παντού οι λαοί και ενάντια στους πολέμους της Υ/Ε που έχει αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και μας έχει φέρει στο χείλος του πυρηνικού ολέθρου. Ο Τραμπ εξέφρασε τα θύματα της παγκοσμιοποίησης στην Αμερική, τόσο γιατί ήρθε αντιμέτωπος με τις Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου και τις ανοιχτές αγορές ώστε να ξεζουμίζουν απρόσκοπτα τον λαό οι Πολυεθνικές ή να τον ωθούν στην ανεργία, όσο και επειδή έθεσε καθαρά θέμα μεταστροφής της σχέσης της χώρας με αντιστεκόμενες χώρες στη Νέα Διεθνή Τάξη, όπως η Ρωσία, η Συρία κλπ., και σε αυτή την πορεία ωθήθηκε σε σύγκρουση με όλο σχεδόν το υπερεθνικό και αμερικάνικο κατεστημένο. Γι’αυτό και τον στήριξε όλη η «φτωχολογιά» στις ΗΠΑ, την οποία τα συστημικά φερέφωνα σήμερα λοιδορούν ως «αγράμματη» (και συνεπώς ανίκανη να αποφασίσει για το μέλλον της σε αντίθεση με τους καλοζωισμένους δήθεν «μορφωμένους» που σιτίζονται από την παγκοσμιοποίηση): οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, η παραδοσιακή εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι.

Στην ίδια γραμμή και τα εκφυλισμένα μέσα της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» («Γκάρντιαν» κλπ.), που, όπως και με το Brexit, ξεκίνησαν μια νέα εκστρατεία έμμεσης σπίλωσης του κινήματος περί τον Τραμπ ως ρατσιστικού ή και φασιστικού, και πρόβλεψαν ότι έρχεται μια «Δευτέρα Παρουσία» (ίσως για τις ελίτ και τους ίδιους!). Ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών», γνωστή για τον ρόλο της ως του κύριου «αριστερού» φερέφωνου της Νέας Διεθνούς Τάξης στην Ελλάδα, θεωρεί μάλιστα ανθρωπιστικό καθήκον των λαών να έχουν ανοιχτά τα σύνορα (και επομένως και τις αγορές τους!). Στόχος τους δηλαδή είναι η τρομοκρατία που απευθύνεται συνειδητά σε όσους άλλους τολμήσουν να σκεφτούν ότι μπορεί να υπάρχει διέξοδος από την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τα όργανα της, τα οποία καταδικάζουν τη μεγάλη πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού στην ανέχεια και την άγρια εκμετάλλευση.

Αντίστοιχα η στομφώδης «αντικαπιταλιστική» αλλά και αντισυστημική Αριστερά δεν «είδε» καμία ταξική διάσταση στις σημερινές ιστορικές εκλογές (που ακόμα και συστημικά μέσα όπως το BBC ανέδειξαν), αλλά βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει τα —άσχετα με τη σημερινή πραγματικότητα—βολικά τσιτάτα της για την ανάγκη να ρίξουμε τον καπιταλισμό ως διέξοδο για τα θύματα του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης! Και πότε αυτό; Όταν η μισή Γη θα έχει πεθάνει από την πείνα και η άλλη μισή από τους πολέμους και τα πραξικοπήματα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ!

 

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ BREXIT  ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΛΠ..

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤOΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕΚΕΑ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ:

  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
  • ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ
  • ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
  • ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΤΟΧΟ:

ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΛΥΣΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

ΕΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕΚΕΑ)

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/11/10/anakinosi-to-mekea-cheretizi-tin-istoriki-niki-tou-amerikanikou-laou-kata-tis-pagkosmiopiisis/

 

 

Τραμπ: Η ταραχή έγινε θρήνος και υστερίες…

 
Κλαίει και οδύρεται το πλανητικό (νεοταξικό) κατεστημένο για την εκλογή του Τραμπ…
Τα παπαγαλάκια του 4ου Ράιχ στην Ελλάδα έχουν καταληφθεί από βροντώδη αμηχανία και υστερία για τη συντριβή της Κλίντον, της «εκλεκτής» των διεθνών μαφιόζων του χρήματος…
Η «ταραχή που είχε πέσει στον …Άδη (ΗΠΑ)»
(στο προηγούμενο σχόλιό μας) έγινε θρήνος και δάκρυα αναθεματισμού…

Και μόνο αυτό το ΣΟΚ που προκάλεσε στο πλανητικό κατεστημένο της Νέας Τάξης και στα παπαγαλάκια του, η σαρωτική νίκη του Τραμπ, δείχνει ότι η εκλογή Τράμπ καταγράφει και αποτυπώνει μια παγκόσμια δυναμική αμφισβήτησης της Νέας Τάξης, καταγράφει και αποτυπώνει μια ρωγμή στο οικοδόμημα του διεθνούς κατεστημένου: Ρωγμή στην «κανονικότητα», την «αρμονία» και την «ομοιομορφία» του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ζούμε…

Όταν οι διεθνείς ληστές και οι δήμιοι, καθώς και οι πραιτωριανοί τους, σοκάρονται και οδύρονται για κάποιες πολιτικές εξελίξεις, αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εξελίξεις είναι, εν δυνάμει, ΘΕΤΙΚΕΣ για τους λαούς…

Δεν είναι ο Τραμπ που προκαλεί το ΣΟΚ και τους θρήνους (δικός τους είναι, στο κατεστημένο και αυτός ανήκει), αλλά οι κοινωνικές διεργασίες και οι λαϊκές ΡΟΠΕΣ αμφισβήτησης που βρήκαν στο πρόσωπο του Τραμπ τον καταλύτη της δυναμικής και μαζικής έκφρασης…

Ο Τραμπ, σ’ αυτή τη συγκυρία της βαθιάς και αδιέξοδης κρίσης του πλανητικού οικοδομήματος της Παγκοσμιοποίησης, αποτέλεσε την ατομική προσφορά σε μια ομαδική ζήτηση: Αυτή της λαϊκής αμφισβήτησης και ΑΡΝΗΣΗΣ του κατεστημένου ΟΧΙ μόνο των ΗΠΑ, αλλά της Νέας Τάξης (4ο Ράιχ) ΣΥΝΟΛΙΚΑ…

Η ανατροπή στις ΗΠΑ με τον Τραμπ αποτελεί τη συνέχεια και το βάθεμα των διεργασιών που γίνονται σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην ΕΕ…

Είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ και η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ των διεργασιών του ΒREXIT στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ και αμφισβητήσεων, προς το 4ο Ράιχ, την ΕΕ και το Ευρώ, των λαών της Ευρώπης…

Ο Τραμπ «σπάει», στη καρδιά του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, το κάδρο της κανονικότητας, της «ηρεμίας» και ομοιομορφίας της πλανητικής εξουσίας: «κανονικότητα» και «ομοιομορφία» της νεοταξικής πολτοποίησης και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ των ΠΑΝΤΩΝ…

Αυτά είναι που προκάλεσαν το ΣΟΚ και τους θρήνους του πλανητικού κατεστημένου για το «σάρωμα» του Τραμπ.

Είναι οι ρωγμές που προκαλούνται στο πλανητικό οικοδόμημα του 4ου Ράιχ, από την κρίση και τα συσσωρευμένα και συμπιεσμένα αποθέματα λαϊκής ΟΡΓΗΣ (αποθέματα που ανοίγουν τους δρόμους μέσα από Τράμπ και ΒREXIT), που προκαλούν τον τρόμο στο σύγχρονο ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ και στα ανδρείκελά του (πολιτικά και δημοσιογραφικά).

Αυτή τη δυναμική των κοινωνικών διεργασιών και της λαϊκής αμφισβήτησης προς τα κέντρα της Παγκοσμιοποίησης, αυτή τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ των ΡΩΓΜΩΝ στο οικοδόμημα της Νέας Τάξης, επιχειρούν να συκοφαντήσουν και να στιγματίσουν, σαν «αντιδραστική» εξέλιξη και «φασιστική απειλή», όλα τα Μαντεία του σύγχρονου φασισμού: Και εκείνα με το «αριστερό» και «αριστερίστικο» προσωπείο…

Τις λαϊκές αντιστάσεις και κινήσεις εναντίον της ΕΕ τις στιγματίζουν σαν «εθνικιστικές» και «ακροδεξιές»…

Το ΒREXIT του βρετανικού λαού και αυτό χαρακτηρίστηκε «αντιδραστική οπισθοδρόμηση»…

Το ίδιο θα κάνουν και με τη νίκη του Τραμπ…

Ενώ για όλους αυτούς τους «προοδευτικούς» και «αριστερούς» προφήτες δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ η ΥΠΟΤΑΓΗ μας στα πλανητικά κέντρα εξουσίας, της ΕΕ και του ευρώ…

Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας και των εννοιών: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο 4ο Ράιχ είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ και η ΥΠΟΚΛΙΣΗ στο ζωντανό και επελαύνοντα ΦΑΣΙΣΜΟ (4ο Ράιχ), είναι «πρόοδος», «δημοκρατία» και …πορεία σοσιαλιστική!!!

Η ιστορική, όμως, διαλεκτική, δηλαδή η ΔΥΝΑΜΙΚΗ της πραγματικότητας και των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, ήδη γκρεμίζει όλους αυτούς τους σύγχρονους μύθους της Νέας Τάξης. Πολύ γρήγορα θα σαρώσει και τις δυνάμεις αυτών των νέων μυθολογιών, τις δυνάμεις της νεοταξικής «αριστεράς»…

Ανατροπές τύπου Τραμπ συμβάλουν στην επιτάχυνση αυτών των εξελίξεων…

Σαρώνοντας, επιπλέον και όλη αυτή τη βιομηχανία των στημένων και κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων 

 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10362