Ανεξάρτητοι Έλληνες: πορεία προς την διάλυση

Δύο άρθρα για να προσεγγίσουμε, τι συμβαίνει:

Ο πόλεμος ευρώ-δολαρίου διασπά τους «Ανεξάρτητους (εξαρτημένους) Έλληνες»

Έχουμε τονίσει κουραστικά: ΟΣΟΙ χρησιμοποιούν τον «πατριωτισμό» ως ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ή πολιτική ετικέτα, αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες, είναι οι πατριδοκάπηλοι κάθε κοπής και χρώματος.
Από την πρώτη μέρα είχαμε γράψει για το κόμμα του Καμμένου ότι είχε καταστήσει ιδεολογία τον «πατριωτισμό» για να συγκαλύψει

τη νεοφιλελεύθερη Ιδεολογία και Πολιτική του, καθώς και την ακραία καιροσκοπική, οργανωτική του συγκρότηση: Ένα συνονθύλευμα πολιτικών καιροσκόπων με μακρά θητεία κυβερνητικών υπηρεσιών στο καθεστώς της εξαχρείωσης και της σήψης…

Τέτοια καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά συνονθυλεύματα, υποπροϊόντα τα ίδια της γενικευμένης πολιτικής σήψης και κατάρρευσης του κυβερνητικού οικοδομήματος, δεν έχουν μεγάλη ζωή. Αργά ή γρήγορα μετατρέπονται σε αρένα εσωτερικών αλληλοσπαραγμών και γίνονται βορά του γελοίου: Το αρχικό συγκολλητικό «υλικό» του ιδεολογικοποιημένου «πατριωτισμού» δεν στέκεται ικανό να τα σώσει…

Άρχισαν, λοιπόν, να κτυπούν οι καμπάνες του πολέμου στο εσωτερικό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο τυχοδιωκτισμός και το γελοίο αρχίζουν να απαστράπτουν. Τα πολεμικά ανακοινωθέντα στερούνται και υποτυπώδους πολιτικής αντιπαράθεσης. Εξαντλούνται σε εκατέρωθεν αφορισμούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, με την πλέον γελοία αυτή του ίδιου του Καμμένου εναντίον του Μανώλη: «Η αποστασία αρχίζει με τους επαγγελματίες…».

Ο Καμμένος δεν είναι ούτε σε θέση να αντιληφτεί ότι αυτός ο αφορισμός του, πρώτα και κύρια στρέφεται εναντίον του.

Αν ο Μανώλη είναι «επαγγελματίας αποστάτης» τότε γιατί ο ίδιος άνοιξε την αγκαλιά του σε έναν «αποστάτη» και μάλιστα μετά βαΐων και κλάδων;

Τώρα, επίσης, ο Καμμένος και τα ποικίλα παπαγαλάκια του κατηγορούν το Μαρκόπουλο και το Ζώη ότι αποτελούν το «δούρειο ίππο» της Ν.Δ. Αυτοί, όμως, δεν ήταν που θριαμβολογούσαν και υμνούσαν τους δύο αυτούς («δούρειους ίππους») όταν πριν από κάποιους μήνες «αποστατούσαν» από το «μαντρί» τους (ΝΔ) για να γίνουν «Ανεξάρτητοι Έλληνες»!!!

Όλα αυτά τα φαιδρά εκτοξεύονται για να συγκαλύψουν το πολιτικά ουσιώδες: ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συγκροτήθηκαν πάνω σε μια γενικόλογη και αόριστη πολιτική πλατφόρμα που είχε σαν βάση:

α). Τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας»!!!

β). Την «Ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά».

«Ελεύθερη αγορά» και ΕΕ ήταν τα πολιτικά βάθρα των «Ανεξάρτητων πολιτών». Δηλαδή ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός: Το ιδεολογικό και προγραμματικό θεμέλιο της ΝΔ!!!

Διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο:
«Καμμένος: Ιδεολογικοποιεί τον «πατριωτισμό» για να κρύψει το πολιτικό του πρόσωπο»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6371

Σε επίπεδο, συνεπώς, Φιλοσοφίας, Ιδεολογίας και Προγραμματικών αρχών ολόκληρο το συνονθύλευμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αποτελεί το «δούρειο ίππο» της ΝΔ…

Ο Μαρκόπουλος και ο Ζώης αντιτάσσονται στην «αποστασία» του Καμμένου από την ΕΕ και το ευρώ και στη μεταπήδησή του στο άρμα του δολαρίου και των ΗΠΑ.

Αυτό το θέμα έθεσε ο Μαρκόπουλος:

«Όπως το ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις του κόμματος, για παράδειγμα ποιος αποφάσισε το δολάριο ή ποιος αποφάσισε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο καυγάς, λοιπόν, που ξέσπασε είναι η αυθαίρετη μεταπήδηση του Καμμένου από τον «νταβά» της ΕΕ και του ευρώ, στον «νταβά» του δολαρίου και των ΗΠΑ.

Και αυτός που ανατρέπει πραξικοπηματικά τη διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» είναι ο Καμμένος…

Ο καυγάς είναι για το ποιο στρατόπεδο θα επιλέξουμε στον παγκόσμιο πόλεμο μεταξύ των δύο κακουργιών: ΗΠΑ-Γερμανίας…

Όλα τα άλλα είναι φτηνά παραμύθια και φαιδρότητες για τους αφελείς και τα παπαγαλάκια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7112 

http://www.resaltomag.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1081.html

 

Το παιχνίδι ήταν στημένο και όλοι περίμεναν την εξέλιξή του

Παρακολουθούμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος, αφού ήταν γνωστό πως κάποια στιγμή κάποια φυντάνια των Ανεξάρτητων Ελλήνων (εκείνοι για τους οποίους υπήρχε ημερομηνία εξόδου) θα κινηθούν για την διάλυση του κόμματος και στη συνέχεια θα ανοίξουν οι πόρτες της ΝΔ για να τους υποδεχτούν ως ήρωες κομάντος μετά την επιτυχημένη δολιοφθορά…

Αυτό που σήμερα παρακολουθούμε με τις δηλώσεις των «δυσαρεστημένων» είναι η αρχή του όλου θέματος. Θα υπάρξουν συνέχειες, οι οποίες θα είναι συσπειρωτικές και θα έχουν πολύ μεγάλες εκπλήξεις.
Αν χρειαστεί θα κινηθούν δύο ακόμη (πέντε υπολογίζονταν συνολικά οι “κομάντος” της ΝΔ) προς την έξοδο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ευελπιστώντας πως θα διαλύσουν το “μαγαζί” και θα πεισθούν τα “πρόβατα” πολίτες να κινούνται – επιστρέφουν προς τη ΝΔ.

Δυστυχώς, πρόκειται για πολιτικές ίντριγκες χωρίς φαντασία, που αποδεικνύουν πως οι πρόθυμοι νέο-πατριώτες δεν είναι ικανοί να στήσουν ούτε μία καθώς πρέπει “λιποταξία”.
Πρόκειται για ανακατονομή δυνάμεων. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Και κρατάμε μικρό καλάθι λέγοντας πως δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούμε αν στις επόμενες εκλογές δούμε μαζί Σαμαρά και Βενιζέλο στο ίδιο “ευρωπαϊκό” κόμμα, με το νέο δίλημμα (Ευρώπη ή… χάος) που θα προτάξουν στον Ελληνικό λαό.

Το σύστημα συσπειρώνεται, ανασυντάσσεται και είναι έτοιμο για την επόμενη και μεθεπόμενη “ισοδύναμη” μορφή του. Από δω και μετά δε νομίζω πως θα προλαβαίνουμε να καταγράφουμε τις εξελίξεις.

Όμως με απασχολεί πολύ περισσότερο ένα περιστατικό που έγινε χθες στο ανατολικό Αιγαίο με απόπειρα βύθισης ενός ελληνικού αλιευτικού από το τουρκικό λιμενικό και την μη μετάβαση (παρά την έκκληση προς το λιμενικό και το υπουργείο) ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά τα όσα οι υψηλόμισθοι καραγκιόζηδες παίζουν μπροστά μας, εμπαίζοντας τη νοημοσύνη μας.

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Τέλος, η απουσία της Ντόρας Μπακογιάννη πρέπει να προβληματίσει πολλούς και ίσως πρέπει να σημειωθεί και ως προάγγελος μέγιστων πολιτικών εξελίξεων στην χώρα…