Η προέλαση των “σκληρών” της Δεξιάς: Τρίτο κόμμα η ΧΑ!

Η μετάλλαξη του ελληνικού εκλογικού σώματος που ξεκίνησε από την περασμένο χειμώνα ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που χαρακτηριζόταν από κρίσιμο έλλειμμα εθνικής συνείδησης σε όλα τα θέματα (οικονομία, εθνικά, εσωτερική πολιτική ασφάλειας κλπ) και αποτυπώθηκε με ευκρίνεια στς δύο εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου, πλέον αρχίζει και μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο: Το κόμμα των “σκληρών” της δεξιάς, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, αποκτά χαρακτήρα κινήματος εντός της ελληνικής κοινωνίας και τρομάζει το σύστημα, την πολιτική και οικονομική ελίτ της Κεντροδεξιάς και της της Αριστεράς.

Σε δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, απλά αποτυπώνεται αυτό που είναι ευρέως πλέον αντιληπτό, ακόμα και στους πλέον συστημικούς:

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα, με 10,5% με διαφορά από το τέταρτο (ΠΑΣΟΚ) και έτοιμη να “τρυγήσει” εκλογικά τη ΝΔ ακόμα περαιτέρω, αλλά και τα άλλα κόμματα.

Πραγματικά έχει ελάχιστη σημασία η κατάρρευση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ ή η μείωση σε μία μονάδα της διαφοράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή αυξάνει κατά 50% το την εκλογική επιρροή της μέσα σε 75 ημέρες μετά τις εκλογές και όλοι οι άλλοι χάνουν (με εξαίρεση του ΚΚΕ που είναι σταθερό … στον πάτο το 5%).

Ας δούμε το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης πριν προχωρήσουμε:.

Με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ο ΣΥΡΙΖΑ 24% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή 10,5%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, ΚΚΕ 5% και ΔΗΜΑΡ 4,5%

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εντυπωσικό για την Χρυσή Αυγή:

ΝΔ: 22,5% ΣΥΡΙΖΑ: 21,5% Χρυσή Αυγή: 9,5% ΠΑΣΟΚ: 7,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6% ΚΚΕ: 4,5% ΔΗΜΑΡ: 4%

Η δημοσκόπηση έγινε ενώ δεν έχουν εξαγγελθεί ακόμη τα σκληρά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Η Χρυσή Αυγή είναι ο απόλυτος νικητής σημειώνοντας άνοδο 3,6% (4,6% μετά την αναγωγή επί των εγκύρων). Το ποσοστό του ΚΚΕ αυξάνεται οριακά, πρακτικά είναι στην ίδια θέση με την 17η Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ, απλά καταβαραθρώνεται και είναι ερώτημα ποιοι και γιατί να ψηφίσουν ένα κόμμα το οποίο ευθύνεται για την μεγαλύτερη κοινωνική κια γεωπολιτική καταστροφή που γνώρισε η χώρα από το 1922.

“Άλλο Κόμμα” δηλώνει το 6,5% (7%) έναντι 6%, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους οικολόγους Πράσινους και τη Δημιουργία Ξανά-Δράση να πιάνουν το 1%.

Τέλος, το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 8,5% (9,5%).

Η προέλαση της Χρυσής Αυγής – η οποία φυσικά δεν θα σταματήσει εδώ – τρομάζει το σύστημα που αναζητεί τρόπο να αντιδράσει.

Ήδη ακόμα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν απώλειες οι οποίες δεν είναι σοβαρές, αλλά δεν δικαιολογούνται σε επίπεδο δυναμικής, αφού μόνο κέρδη έπρεπε να κατέγραφαν από την πτώση των ποσοστών της ΝΔ και της κυβέρνησης συνολικά. Κάπου το κόμμα έχει χάσει την λάμψη του και αυτό θα πρέπει να το συζητήσουν στο εσωτερικό του αφού μπορεί να προσφέρει πολλά στην συνολική προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου.

Στη ΝΔ η απώλεια του εκλογικού ποσοστού δεν είναι τόσο σοβαρή, αφού (ακόμα…) προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για πόσο; Αν γυρίσει ανάποδα η πρωτιά και με το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο και την ΔΗΜΑΡ στα πρόθυρα του να μην μπει στην Βουλή, τότε το πραγματικό ποσοστό της ΝΔ, το 18,92% των εκλογών της 6ης Μαΐου, μπορεί να συμπιεστεί σε ακόμα χαμηότερα ποσοστά.

Γενικά, όλοι, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζονται … δωρεάν για την Χρυσή Αυγή! Γιατί, ποιον θα ψηφίσει κάποιος που θεωρεί ότι θα πρέπει “να προστατευθει” από τον πολιτικό εξτρεμισμό, ειδικά σε θέματα πολιτικής εσωτερικής ασφάλειας, του ΣΥΡΙΖΑ; Τη ΝΔ; Ας είμαστε σοβαροί!

Προς όφελος ποίου όλα αυτά;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική αναλυτική ικανότητα για να δοθεί απάντηση: Του Λαϊκού Συνδέσμου -Χρυσή Αυγή. Οι οποίοι απλά θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα και θα κερδίζουν καθημερινά. Θα λένε τα αυτονόητα, αυτά που οι ξεπουλημένοι της πολιτικής ελίτ ούτε τολμάνε να σκεφθούν και θα δρουν στους δρόμους, τις γειτονιές, τα χωριά, εκεί που το κράτος απουσιάζει. Θα φέρνουν αποτελέσματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων!

“Ακτιβιστές” δεν αναζητούσαν πάντα οι “παγκοσμιοποιημένοι” πρώην χίπις και οι νεοφιλελεύθεροι “της οκάς” του Ψυχικού και της Εκάλης; Τους βρήκαν, αλλά, έκπληξηηηη: Φοράνε φόρμες με στρατιωτική παραλλαγή και άρβυλα! Η απόλυτη τιμωρία του σάπιου συστήματος!

 defencenet.gr