Η ομολογία ενός… «αντάρτη» Βουλευτή

Προ ημερών αρνήθηκα να δεχθώ ευχές από παλαιό μου φίλο,  Βουλευτή, ο οποίος μου διατύπωσε μεταξύ άλλων προσχηματικών και τις παρακάτω «ειλικρινείς» δικαιολογίες:

 

  1. Πολλοί Βουλευτές …πνέουν μένεα  κατά της πρακτικής και των κυβερνητικών μέτρων και αν μπορούσαν θα τα καταψήφιζαν.
  2. Δεν μπορούν ωστόσο να μην υποκύψουν στις κομματικές εντολές γιατί θα βρεθούν εκτός κόμματος και ως ανεξάρτητοι δεν θα μπορέσουν να επανεκλεγούν!
  3. Οι περισσότεροι Βουλευτές έχουν εγκαταλείψει κάποιο επάγγελμά, ώστε αν δεν εκλεγούν θα χρειαστεί χρόνος για να επαναδραστηριοποιηθούν και άρα θα επιστρέψουν σε εισόδημα που θα υπολείπεται κατά πολύ από την Βουλευτική Αποζημίωση και βεβαίως θα βγουν και από το…σύστημα!!!
  4. Την μεγαλύτερη στήριξη στους κομματικούς αρχηγούς  δίνουν οι ανεπάγγελτοι στην ιδιωτική τους ζωή-κατ΄επάγγελμα Βουλευτές (βλέπε γόνους τέως πολιτικών ) και άλλοι με μειωμένη συνειδησιακή αντίσταση, οι οποίοι εμφανίζονται, βασιλικότεροι του βασιλέως (ΔΝΤ) και υπερασπίζονται με πάθος  μέτρα  τα οποία το ΔΝΤ θεωρεί ως αποτυχημένα.

Σε ερώτησή μου αν γνωρίζει ότι με την  ψήφο του δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων Πολιτών και της χώρας, αντί απάντησης εισέπραξα …σιωπή και αποχώρηση.

 

Μάλιστα, πριν την αποχώρησή του μου κατέθεσε την εξής αλήθεια: «Μην είσαι ρομαντικός και παρασύρεσαι από τον δήθεν πατριωτισμό κάποιων Βουλευτών ή παρατάξεων. Είναι όλοι μεσ’ το σύστημα. Να αρχίζεις να πιστεύεις μόνον αυτόν ή αυτούς που θα παραιτηθούν από την Βουλευτική Αποζημίωση, ή θα αρκεστούν σ’ ένα ποσό αντίστοιχο με εκείνο που εισέπρατταν πριν εκλεγούν. Άντε και λίγο αυξημένο»!!!!

Κοντολογίς, το μόνο που τους απασχολεί είναι να ζουν εις βάρος μας.

Χρύσανθος Δ.