Αντίσταση στους ΟΤΑ

Σε έκτακτη συνεδρίασή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Παρασκευή (19/9), αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας-αποχής στους ΟΤΑ ενάντια στην «αξιολόγηση»-λαιμητόμο, αλλά και τον προσχηματικό λεγόμενο ”επανέλεγχο” με άλλα κριτήρια των σχέσεων εργασίας.(δείτε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση παρακάτω).

 

 

Συνδικαλιστικά στελέχη τόνιζαν με νόημα στην Iskra πως είναι σαφές ότι δεν πρόκειται καν για κάποιον “έλεγχο” της κυβέρνησης. Τουναντίον, πρόκειται για αλλαγή κριτηρίων της περιβόητης και ανθρωποκτόνου ψευτο-“αξιολόγησης”. Επιπλέον, καθώς πολλά ακούγονται και γράφονται, τόνιζαν τα ίδια στελέχη, ότι ουδέποτε κανένας ταξικός συνδικαλιστής, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του δεν απέκλεισε την ανάγκη επανελέγχου των δικαιολογητικών πρόσληψης και ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που κατήγγειλαν ανάλογες ρουσφετολογικές προσλήψεις με πλαστά πτυχία. Άλλωστε, όπως συμπλήρωναν, οι πρακτικές αυτές αποτελούσαν πάγιες πρακτικές των κομμάτων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Οι ίδιοι άνθρωποι που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε δικομματικό “λάφυρο”, λυμαινόμενοι, οι ίδιοι και οι ελάχιστοι “εκλεκτοί” τους, δημόσιους πόρους και θέσεις, μιλούν τώρα για δήθεν χιλιάδες παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.

ΤΟ ”ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ” ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Εν τω μεταξύ, στο θέμα αναφέρθηκαν και οι 19 δήμαρχοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που με «εντέλλεσθε» μπλοκάρισαν την αποστολή στοιχείων και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων μετατροπής σε αορίστου χρόνου. Οι δήμαρχοι της Αριστεράς τόνισαν ότι η αποστολή ”εντέλλεσθε” εκ μέρους τους στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων τους  δεν αφορά τα πλαστά πτυχία δικαιολογητικά, όπως επικοινωνιακά επιχειρείται να παρουσιαστεί. Είναι εμφανές ότι δημιουργείται ένα πλατύ μαχητικό μέτωπο αιρετών της Αριστεράς και εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι αμφισβητούν στην πράξη τα μνημονιακά θέσφατα.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, ο έλεγχος που επιχειρείται να γίνει αφορά στην μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου πριν από δέκα χρόνια με το γνωστό διάταγμα Παυλόπουλου, δεν εξετάζει την εγκυρότητα ή μη των δικαιολογητικών, αλλά την ασφαλιστική κάλυψη που είχαν τότε οι εργαζόμενοι. Ο κ. Ρούσσος εξήγησε ότι η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης δεν οφείλεται σε ευθύνη των εργαζόμενων, αλλά στο ίδιο το νομοθετικό καθεστώς που επικρατούσε τότε.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου όμως τόνισε ότι σε μια περίοδο κρίσης εκτός από το πρόβλημα των εργαζομένων η ενέργειες επανεξέτασης των συμβάσεων, που αλλάξανε με το διάταγμα Παυλόπουλου, αφορά κυρίως την αδυναμία των δήμων να αντεπεξέλθουν των υποχρεώσεων τους προς τους πολίτες, σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί κλπ.

Όπως ανέφεραν όλοι οι δήμαρχοι που μίλησαν, η επιχείρηση επανεξέτασης και ειδικής ερμηνείας των συμβάσεων, εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προσπάθειας μείωσης του προσωπικού των δήμου έτσι ώστε κρίσιμοι τομείς να περάσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα.

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αλλεπάλληλες επιθέσεις από τα αστικά ΜΜΕ δέχονται οι δήμοι της Αριστεράς που πρωτοστάτησαν στο κίνημα ανυπακοής των αιρετών της Αριστεράς.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και STAR , την σκυτάλη πήρε η ναυαρχίδα του αστικού τύπου η «Καθημερινή», προς τον Δήμο Χαλανδρίου που ξεκίνησε το κίνημα ανυπακοής των αιρετών της Αριστεράς με την απόφαση του ΔΣ για το «εντέλλεσθε» και το «εντέλλεσθε» του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου. Τη σκυτάλη των επιθέσεων έλαβε ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, με ανυπόγραφη καταγγελία από το site zougla.gr.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ,την Παρασκευή (19/9), την εκκένωση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του πρασίνου του δήμου Χαλανδρίου μέχρι τις 30/9!

Μαζί με τα κάθε λογής παπαγαλάκια της εξουσίας που αρθρογραφούν σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και το ΤΑΙΠΕΔ τώρα ανακαλύπτει το Χαλάνδρι!

Όποιος αμφισβητεί τα μνημονιακά θέσφατα στοχοποιείται , χωρίς δεύτερη σκέψη από τις πολιτικο-οικονομικές ελίτ και τα «παπαγαλάκια» τους.

Οι εξελίξεις αυτές  καταδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη δημιουργίας ενός μαχητικού ριζοσπαστικού μετώπου αιρετών και εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενός μετώπου κόντρα στο Παρατηρητήριο και τον Καλλικράτη, το οποίο δεν θα αναπαράγει, στην εξουσία κόμματα , πρόσωπα και μηχανισμούς που διαχρονικά υπηρετούσαν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών και θα αμφισβητεί στην πράξη τα μνημονιακά θέσφατα.

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ “ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ”, “ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ” ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ: ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ!

«Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της στο Facebook.

«Δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν», σημειώνει η Ρένα Δούρου σε όλους όσοι την επικρίνουν για τη στάση της στις «αξιολογήσεις» και στους «ελέγχους» στο Δημόσιο, συνεχίζοντας το «γαϊτανάκι» της ανυπακοής των αριστερών αιρετών έναντι αυτών των διαδικασιών. Η Ρ. Δούρου υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται τη νομιμότητα, αλλά βρίσκεται απέναντι στα σχέδια αναγκαστικής εξόδου χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.

Με ένα εκτενές κείμενο στη σελίδα της στο Facebook, η περιφερειάρχης Αττικής τονίζει:

Αφού πέρασε μια εβδομάδα που κρίσιμα ζητήματα για τα οποία μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων που πήραν σβάρνα τις τηλερούγες, δεν είχαν να πουν κουβέντα (βλ. μετακίνηση μαθητών, πλημμύρες στο Χαλάνδρι κι αλλού με απεγκλωβισμό συμπολιτών μας, διαχείριση απορριμμάτων και προκηρύξεις διαγωνισμών,-αφήνω στην άκρη ΕΝΦΙΑ κλπ) παριστάνω ότι κάποιοι εξ αυτών όντως μπερδεύτηκαν.

Άργησα να απαντήσω, περίμενα να δω που θα πάει αυτό… άλλωστε αρνούμαι η ατζέντα να μπαίνει από τους επαγγελματίες των τηλεπαραθύρων… και τους απανταχού κονδυλοφόρους που με περίσσιο σεξισμό μοιρολογούν ” τι ζημιά πάθαμε, έχουμε γυναίκα στο τιμόνι της περιφέρειας. Ας την φάμε!”.

Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι – επί 40 και πλέον χρόνια – έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο. Ειδικότητα των ίδιων είναι και η εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα «αξιολόγηση», καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία. Όποιος παραβίασε το νόμο, θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες κυρώσεις και ό,τι προβλέπεται πειθαρχικά.

Η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα. Και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές.

Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών, τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο. Κι ας σκεφτούμε όλοι μας την τελευταία φορά που μπήκαμε σε δημόσια υπηρεσία πόσους υπάλληλους βρήκαμε. Αν ένα ζήτημα πρέπει να συζητηθεί, είναι αυτό της υποστελέχωσης. Άλλωστε όσοι έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια για εφεδρεία-κινητικότητα-διαθεσιμότητα-αξιολόγηση-απολύσεις, είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους.

Ξεκάθαρες κουβέντες. Και αν δεν είναι ακόμη σαφές: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

Ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ -ΑΠΟΧΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ
του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η συγκυβέρνηση επιστρατεύει και χρησιμοποιεί πλέον κάθε μέσο, ακόμη και τη δικαιοσύνη, προκειμένου να αναχαιτίσει την αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στην εφαρμογή του Ν.4250/2014 σχετικά με τη «συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια των σχέσεων εργασίας.

Μετά την απόφαση (2902/2014) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συνεδρίασε Εκτάκτως το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014. Αποφάσισε την προκήρυξη Απεργίας-Αποχής από κάθε διαδικασία που αφορά στη κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στον προσχηματικό επανέλεγχο με νέα κριτήρια της μετατροπής των διαφόρων σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου που μόνο στόχο έχουν την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικα.

Η Απεργία-Αποχή είναι ενεργή και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού από την κοινοποίηση του εξώδικου (Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014).

Να γνωρίζει η συγκυβέρνηση που συνολικά εξυπηρετεί κάθε παράλογη επιθυμία των τοκογλύφων δανειστών πως ο αγώνας των εργαζομένων δεν τελείωσε,απλά περνά στο επόμενο στάδιο.

Να γνωρίζει πως πριν τελειώσουν τα στάδια της αντίστασης των εργαζομένων, θα τελειώσει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας με την ίδια συμμετοχή και αγωνιστική δράση, να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που μόνο στόχο έχει να εξαργυρώσει τις επιταγές της τρόικας με ονόματα χιλιάδων συναδέλφων διαθεσίμων και απολυμένων.

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν φεύγουν από μόνοι τους… αν δεν τους διώξουμε εμείς με το δικό μας αγώνα. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ… ΟΛΟΙ…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.ΤΑ

 
ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, ορίζεται ως «Ημέρας Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και σε όλους τους δήμους της χώρας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις των Δημαρχιακών Μεγάρων, από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

«Οργανώνουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συζητάμε τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κινητοποίηση μπορεί να διευρυνθεί ή να εξειδικευτεί ανάλογα τις ανάγκες του κάθε Συλλόγου-Μέλους της Ομοσπονδίας, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες.

Επιδιώκουμε τη σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα αναλύσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων μας.

Πολύτιμο εργαλείο στην παρέμβαση αυτή, θα είναι η οριστική μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με θέμα: “Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Τα οικονομικά της, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων της και οι επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στα Δημόσια αγαθά”, που θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.

Με τη μαζική και ενωτική συμμετοχή μας στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους όσοι μεθοδεύουν και οργανώνουν την εξαθλίωσή μας.

Λέμε ΟΧΙ:

  •  Στην εφαρμογή του Ν.4250/2014.
  •  Στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων.
  • Στο “νέο μισθολόγιο” με νέες μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Στις διαθεσιμότητες-απολύσεις.
  • Στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εκχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν θα φύγουν αν εμείς δεν αποφασίσουμε πως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!!!» τονίζεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζει:

«Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καταγγέλλοντας την αυταρχική πολιτική της συγκυβέρνησης, που δεν διστάζει να επιστρατεύσει ακόμη και την δικαιοσύνη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014, αλλά την πραξικοπηματική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πριν από ένα χρόνο.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09.30 το πρωί, έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121 – Αθήνα), όπου συζητείται η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, υπόθεση που θα έχει επίπτωση και στις δικαστικές υποθέσεις των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων».

 

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17813:poe-ota&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274