Απεργία διαρκείας των φορτηγατζήδων

Ιστορική απόφαση για απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε τηνΚυριακή στη Θεσσαλονίκη.  

 

Εντυπωσιακό , επίσης, είναι ότι αποφασίστηκε ακόμη ο συντονισμός των αγώνων των αυτοκινητιστών «με τους αγρότες, επαγγελματίες, εργαζόμενους και όλους όσους μετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο».  

«Εκτός του ασφαλιστικού οι αυτοκινητιστές απεργούν και για τη θέσπιση σειράς μέτρων για την προστασία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά, προβλήματα συνδεόμενα άρρηκτα με την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων» αναφέρει η ΟΦΑΕ.

 

Αιτήματα της απεργίας είναι:  

  • Άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικών διαβουλεύσεων και διαλόγου με τους φορείς των ασφαλισμένων.

  • Η εφαρμογή του άρθ. 21 του Ν. 4321/2015

  • Η δημιουργία Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς

  • Η κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, και η σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και η σημαντική μείωση των αδειών ΕΔΥΜ.

  Είναι σαφές ότι η γενική απεργία της Πέμπτης γίνεται μια ιστορική καθολική απεργία-σεισμός, η οποία θα ενώσει σε ένα ανεπανάληπτο ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.  

 

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23378:fortigatzides&catid=78:ygeia&Itemid=178