Βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλων του δημοσίου

Δημήτρης Καζάκης Βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλων του δημοσίου με σκοπό την ολοκληρωτική διάλυση των κρατικών υπηρεσιών προς όφελος των δυνάμεων κατοχής.
Από χθες το σύνολο των απασχολουμένων αορίστου χρόνου στο δημόσιο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι υπό καθεστώς πολιτικής ομηρίας και υπό την απειλή της απόλυσης. Εξαιρέθηκαν προς το παρών οι Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και οι με καθεστώς μονίμου δημοσίου υπαλλήλου. Οι εκβιασμοί, η αναξιοπρέπεια που κυριαρχεί, μαζί με το καθεστώς ρουφιάνου σαρώνουν τις υπηρεσίες και τους χώρους δουλειάς στον ευρύτερο δημόσιο τομέας. Από το καθεστώς αυτό δεν πρόκειται να αναρρώσει το δημόσιο ποτέ.

Ο μεγαλύτερος εχθρός σήμερα δεν είναι η δωσιλογική κυβέρνηση. Αυτή μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική της μόνο στο μέτρο που της επιτρέπουν οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο χειρότερος εχθρός είναι η μοιρολατρία (δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε…), η αδιαφορία (έλα μωρέ, δεν αφορά εμένα…) και ο κυνισμός (καλά να πάθουν, αφού δεν είναι του ΑΣΕΠ, δεν είναι Π.Ε….). Ο φοβισμένος και αδιάφορος της δημόσιος υπάλληλος είναι πολύ χειρότερος από τον λαδωμένο δημόσιο υπάλληλο, από εκείνον που τα παίρνει. Και το είδος αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός κράτους που καταρρέει και πολύ σύντομα δεν θα υφίσταται.

Η απάντηση βρίσκεται μόνο στην ενότητα. Να πώς αντιμετωπίζει Ο Πανελλήνιος Σύλλογος προσωπικού ΕΛΚΕΘΕ τις οιονεί απολύσεις των συναδέλφων αορίστου χρόνου:

Συνάδελφοι,

το Τμήμα Προσωπικού και το Πρωτόκολλο του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. τελούν από σήμερα υπό κατάληψη επ’ αόριστο με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και σύμφωνα με τις αποφάσεις της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό και με άλλες συλλογικότητες, ως απάντηση στην εγκύκλιο εφαρμογής της διαδικασίας απόλυσης συναδέλφων ΔΕ Διοικητικου-Λογιστικου, Διοικητικου-Οικονομικού κα Διοικητικών Γραμματέων που ήρθε σήμερα στο Κέντρο μας!

Σε παράλληλη πορεία και συντονισμό με άλλους φορείς αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην υλοποίηση της απαράδεκτης, αναξιοκρατικής και ισοπεδωτικής διαδικασίας μαζικής εξόδου συναδέλφων στην ανεργία και εκπέμπουμε ηχηρό μήνυμα προς τις υπηρεσίες και φορείς που έλαβαν τη διαταγή εφαρμογής του πολυνομοσχεδίου ως προς τις απολύσεις που λέγονται τώρα “διαθεσιμότητες”, να μην υπακούσουν!

Για το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ

Μια ανάλογη κίνηση κάνει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια κίνηση και από την ίδια την ΑΔΕΔΥ, θέτοντας γραφεία προσωπικού, τις υπηρεσίες πρωτοκόλλων, τις υπηρεσίες οικονομικού και γενικά όποια άλλη υπηρεσία χρειαστεί παντού υπό κατάληψη διαρκείας με σκοπό να ακυρωθούν στην πράξη οι διαθεσιμότητες των υπαλλήλων.

Όμως ακόμη κι αν δεν το κάνει η ΑΔΕΔΥ, τότε οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα να ενωθούν όλοι μαζί και να ασκήσουν τα έννομα δικαιώματά τους, καταφεύγοντας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης στα δικαστήρια για την αντισυνταγματική, παράνομη και καταχρηστική αυτή πρακτική, διεκδικώντας άμεσα και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην ισχύσει η διαθεσιμότητα, να αμείβονται και να παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.

Το ΕΠΑΜ προσφέρεται να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να το παλέψουν μέχρι το τέλος.

Όποιος νομίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν τον αφορά, πολύ γρήγορα θα ανακαλύψει ότι είναι το επόμενο θύμα αυτής της νέας κατοχής.

http://www.dimitriskazakis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html