Μπαγκλαντές: Είσαι χριστιανός; Θα πεθάνεις από τη δίψα!

Στο Μπαγκλαντές δεν είναι παράνομο να είσαι χριστιανός. Η χειρότερη όμως μορφή διωγμού, κυρίως στα χωριά όπου η πλειονότητα είναι μουσουλμάνοι,είναι η παρεμπόδιση των χριστιανών να πάρουν νερό από τα πηγάδια της περιοχής. Η τραγωδία των χριστιανών του Μπαγκλαντές βγήκε στην επιφάνεια χάρη στην διεθνή οργάνωση Open Doors.

Ένας 69χρονος χριστιανός ο Ali Saddiki λέει ότι η γυναίκα του παίρνει νερό μετά τα μεσάνυχτα όταν οι εξτρεμιστές έχουν πάει για ύπνο.Ο Ali παρότι είναι πρώην αστυνομικός δε μπορεί να κάνει κάτι για να διορθώσει την κατάσταση.

Οι μουσουλμάνοι κατηγορούν τους χριστιανούς ότι κλέβουν το νερό αν και τα πηγάδια είναι δημόσια.Οι χριστιανοί θεωρούνται παρίες,ανήθικοι και άπιστοι και έτσι η το νερό έγινε ένα όπλο εναντίον τους.Σε κάποιες περιοχές μάλιστα το νερό είναι μολυσμένο με αρσενικό πραγμα που σημαίνει αργό θάνατο.

Ο Ali ήταν μουσουλμάνος αλλά έγινε χριστιανός.Περιγράφει ότι πριν ή ζωή του ήταν πολύ άσχημη.«Εαν λείψεις από την μία από τις πέντε καθημερινές προσευχές σε απειλούν ότι θα πας στην κόλαση δεν ξέρω για πόσα χρόνια.Εγώ έλειψα από χιλιάδες προσευχές,τι θα γίνει μ’εμένα»;

Μία ημέρα άκουσε για τον Χριστό,τον Θεό της συγχώρησης,της αιώνιας αγάπης και της Ανάστασης,έννοιες άγνωστες γι’αυτόν μέχρι τότε.Άκουσε ότι ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς και τότε είπε«Αυτό είναι για εμένα»

Όταν βαπτίστηκε χριστιανός υπέφερε πολύ από τους συγγενείς του,τους φίλους του και τους γνωστούς του η οποίοι τον πρόσβαλαν και τον απαρνήθηκαν.Όλοι τον μισούν.Αυτός όμως αισθάνεται την άπειρη αγάπη του Χριστού.Του στερούν το νερό αλλά πίνει από το ”Ζων Ύδωρ”Τον προσβάλουν οι γείτονές του αλλά την χαρά που αισθάνεται δε μπορεί να του την πάρει κανένας.

Τελικά η οργάνωση Open Doors έλυσε το πρόβλημά του.Έφτιαξαν για τον Ali και τους άλλους χριστιανούς πηγάδια πολύ βαθιά με νερό δροσερό και καθαρό από τα οποία όμως επιτρέπουν και στους μουσουλμάνους οι οποίοι δεν τους επέτρεπαν να πάρουν νερό από τα μολυσμένα πηγάδια,να τα χρησιμοποιούν

trelogiannis.blogspot.gr