Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προωθούμενη κατάργηση 127 εφοριών (Δ.Ο.Υ.) της χώρας.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που συντελούνται στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών έχουν στόχο τη μείωση του Δημοσίου, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και τη μείωση του προσωπικού ακόμα και με απολύσεις.

Οι συνέπειες της κατάργησης αυτών των Υπηρεσιών θα είναι δραματικές:

  1. Προκαλούν την περαιτέρω διόγκωση της φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων με δεδομένο ότι καταργούνται εφορίες σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση και μεγάλες οικονομικές συναλλαγές.
  2. Ενισχύουν την ταλαιπωρία των φορολογούμενων και τους επιβαρύνουν οικονομικά, διότι θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν για να εξυπηρετηθούν, ακόμα και για την πιο απλή υπόθεση (από Άνδρο στην Παλλήνη, Πάρο στη Σύρο, Μήλο στον Πειραιά, Κάρπαθο στη Ρόδο, Λέρο στην Κω κ.ά.).
  3. Διαλύουν οικογένειες, πολλών υπαλλήλων που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξυπηρετείται το συμφέρον του Δημοσίου.

Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις των δημάρχων αποδεικνύουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα υποστούν και το κόστος αυτών των επιλογών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

  1. Καταδικάζει το κλείσιμο των Υπηρεσιών γενικότερα, τη διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και την απόπειρα ιδιωτικοποίησης των φορολογικών αντικειμένων, που θα έχει τεράστιες συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους φορολογούμενους όσο και για το Κράτος στη διαδικασία είσπραξης των δημόσιων εσόδων.
  2. Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους και στις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται και δηλώνει τη συμπαράστασή της σε κάθε μορφή αγώνα (διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων) που οργανώνεται από τους τοπικούς Φορείς, με στόχο την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.