Διαμάχη με τους καναλάρχες

Έτσι φαίνεται δηλαδή…

 

Με κοινή ανακοίνωση τους, το οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι SBC και οι εργαζόμενοι του απαντούν στην DIGEA τονίζοντας ότι «όχι μόνο ψεύδεται στο ζήτημα της εφαρμογής των αποφάσεων του ΕΣΡ για το SBC, αλλά και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας περί “ρυθμιστή του φάσματος των συχνοτήτων” ως μη ώφειλε!»

«Στη βιασύνη της δε, να προλάβει τις εντυπώσεις δεν πρόσεξε(!!!) οτι οι δύο αποφάσεις που επικαλείται, είναι απορριπτικές για το SUNNY CHANNEL αλλά επιμένει να θεωρεί την αυθαιρεσία της ως νόμιμη ενέργεια, χωρίς ωστόσο να έχει εξετάσει τη νομιμότητα της λειτουργίας και του αιτήματος της εταιρείας του καταζητούμενου Κυριακίδη. Την ίδια ώρα, η DIGEA προσπαθεί να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι αυτό της το ζητά ο εκκαθαριστής τον οποίο η νύφη του Κυριακίδη έχει ουσιαστικά διορίσει!!! Ας δεχτούμε οτι τα παραπάνω δικαιολογούνται λόγω της θερινής… ραστώνης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το SBC και οι εργαζόμενοι του σημειώνουν ακόμη οτι «στις αποφάσεις του ΕΣΡ πουθενά δεν διατάσσεται η διακοπή λειτουργίας του Τ/Σ SBC».

Διευκρινίζεται επίσης ότι «ο πρώην Τ/Σ SUNNY, ιδιοκτησίας του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, έχει τεθεί σε λύση και εκκαθάριση από τις 5/2/13» και προστίθεται ότι «θα έπρεπε αυτά να τα έχει λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της η DIGEA διότι ο σταθμός για να μεταβεί στην ψηφιακή συχνότητα μέσω του παρόχου θα έπρεπε να εκπέμπει στις 31/8/13 βάσει νόμου, κάτι το οποίο γνωριζει σαφώς η DIGEA. Αντίθετα, κατά τον κρίσιμο χρονο, μόνο το SBC εξέπεμπε και πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου και για τους λόγους αυτούς, υπέγραψε σύμβαση μαζι του η DIGEA».

«Άλλωστε η DIGEA, είναι εταιρεία παρόχου δικτύου, που ρόλος της ειναι να μεταφέρει το σήμα των Τ/Σ σταθμών μέσω συχνοτήτων και να μην εκτελεί ανύπαρκτες αποφάσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Αν πραγματικά πιστεύει “ότι δεν είναι κράτος εν κράτει”, θα έπρεπε επίσης να παίρνει πολύ σοβαρά, κρατικά έγγραφα που της κοινοποιούνται και δείχνουν το ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους (επιστολή Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γ.Γ. Λευτέρη Κρέτσου) και να εξετάζει τους αντισυμβαλλόμενούς της εάν έχουν τις προϋποθέσεις του νόμου να συμβληθούν μαζί της. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι καμιά φορά “το να συναλλάσσεσαι με προϊόντα εγκλήματος ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ίδια τη νομική υπόσταση της ίδιας της εταιρείας, των μελών του ΔΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ”. Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει η DIGEA (γιατί της τα έχουμε γνωστοποιήσει) και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.

Για τους μη γνωρίζοντες, υπάρχει μία ακόμη επισήμανση: Θυμίζουμε οτι η DIGEA υπέγραψε σύμβαση με το SBC στις 31/7/14 καλύπτοντας από τότε, την εκπομπή του τηλεοπτικού μας σταθμού και τότε μας είχε ελέγξει πλήρως απο πλευράς νομιμότητας!!!», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδικά η Επιτροπή των εργαζομένων του SBC κάνει λόγο για «σοκαριστική» απάντηση της DIGEA, η οποία «δημιουργεί και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που έχουν άμεση σχέση με το χρόνο που διαδραματίζονται όλα αυτά. Ενώ η DIGEA ομολογεί ότι γνωρίζει το θέμα απο τον περασμένο Ιανουάριο, εντούτοις ρίχνει «μαύρο» σε τηλεοπτικό σταθμό, στην καρδιά του καλοκαιριού, προφανώς για να είναι οι αντιδράσεις όσο το δυνατόν ήπιες; Γιατί δεν έκανε τη νόμιμη κίνηση – όπως υποστηρίζει – πριν από μήνες, και την κάνει εν μέσω θέρους; Για τους γνωρίζοντες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η θεση της DIGEA προκαλεί, αφού πέρα από τους νομικούς όρους η πραγματικότητα εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου ρίχνει «μαύρο» σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους χωρίς εργασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους, σε μία νύχτα και στην ταραχή του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υπεραμύνεται μιας εταιρείας ενός καταζητούμενου…Το ερώτημα ειναι αμείλικτο! Για ποιό λόγο ρισκάρει να εκτεθεί η DIGEA; Αν αύριο εμφανιστεί η εταιρεία του καταζητούμενου και θέλει να εκπέμψει τηλεοπτικό πρόγραμμα η DIGEA θα συνεργαστεί μαζι του; Θα δεχθεί να συνεργαστεί με έναν τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος δεν εκπέμπει εδω και τρία χρόνια; Έχει δικαίωμα εκπομπής ενας σταθμός που δεν εκπέμπει για τόσο μεγάλο διάστημα; Στην περίπτωση που η δημόσια κατακραυγή για τις εξοργιστικές εξελίξεις δεν επιτρέψει ούτε στο φυγόδικο, αλλά ούτε και στο SBC των εργαζομένων να εκπέμψουν, αυτοί που χάνουν δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι; Για εμάς είναι ξεκάθαρο: Η ανεργία των εργαζόμενων του οικονομικού καναλιού, εάν το καναλι δεν λειτουργήσει άμεσα, έχει ένα όνομα: DIGEA».

«Στην Ελλαδα του 2015, προφανώς κάποιοι απο την μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ φαίνεται οτι διαλέγουν την αναταραχή για να διαιωνίσουν την ανομία, κάνοντας επίδειξη δύναμης σε βάρος του «αδύναμου κρίκου» επιδεικνύοντας την όποια δύναμή τους, ενόψει της «εν εξελίξει» ρήξης με την κυβέρνηση (βλέπετε μήνυση υπουργού Χ.Σπίρτζη).

Σύντομα θα καταλάβουν ότι έκαναν κολοσσιαίο λάθος», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στο SBC και προσθέτουν:

«Θυμίζουμε μία απο τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του SBC:

Απαιτούμε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.

Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF)».

«Αν η μερίδα της αμφιλεγόμενης ολιγαρχίας των ΜΜΕ νομίζει οτι η Ελλάδα ειναι «Κολομβία», ας διαβάσει πολλες φορές τις δυο παραπάνω παραγράφους!

Τις επόμενες ημέρες ο λόγος ανήκει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Κυβέρνηση για κάθαρση! Επειδή η δικαιοσύνη ειναι ανεξάρτητη, οι εργαζόμενοι απαιτούν απο την Κυβέρνηση άμεσες κινήσεις ΤΩΡΑ (ο αρμόδιος υπουργος για τη διαφθορά Παναγιώτης Νικολούδης και ο υπουργος Επικρατείας Νίκος Παππάς έχουν τον λόγο).

Ο εργαζόμενος που χάνει τη δουλεια του μεσα σε ένα βραδυ και που αισθάνεται και αδικημένος, θεωρεί οτι έχει μόνο δύο συμμάχους: Το Δίκαιο και το Νόμο!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι.

 

 

Την ώρα που οι καναλάρχες της διαπλοκής έχουν ήδη ξεκινήσει το βρώμικο πόλεμο προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για να τον υποχρεώσουν να κάνει πίσω στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ή πρέπει να γνωρίζει αν το ξεχνά, πως αυτό το μέτωπο είναι το τελευταίο που του έχει απομείνει, για να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό.

Άλλωστε, η τήρηση της νομιμότητας και η πάταξης της διαπλοκής των καναλαρχών αποτελούσε ξεκάθαρη προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που χάρισε στους δύο κυβερνητικούς εταίρους τη ψήφο της πλειοψηφίας των πολιτών.

Και ευκαιρία άλλη δεν θα υπάρχει, ούτε… ανοχή από τους πολίτες φυσικά, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, αν και στο πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό νομοσχέδιο που δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαπλοκής, αρχίσουν να κάνουν… εκπτώσεις και συναντήσεις με τους νταβατζήδες, ώστε να μη θιγούν τα συμφέροντά τους, αυτά που χρόνια κατήγγειλε εντός και εκτός Βουλής.

Δεν έχει κανένα περιθώριο, αλλά και καμία εξουσιοδότηση από τον λαό η κυβέρνηση, να μην υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να μην επιβάλλει τη νομιμότητα έτσι όπως την ορίζει ο νέος νόμος για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και όχι όπως έχουν συνηθίσει να λειτουργούν μέχρι σήμερα οι καναλάρχες της διαπλοκής.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει –επιτέλους- τάξη στο αχανές ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της Ελλάδας είναι δεδομένη και την επιθυμεί το σύνολο του λαού.

Και εκφράζεται ήδη, μέσα από την ένταξη του νομοσχεδίου για τις άδειες σε δημόσια διαβούλευση, όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως πολλά πράγματα πρέπει να διασφαλιστούν με ευθύνη του ίδιου του Τσίπρα, ώστε η διαδικασία να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί σε ένα καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και τήρησης όλων των προβλεπόμενων διατάξεων του νέου νόμου.

Ήδη, στην ανάγνωση και μόνο του νομοσχεδίου οι καναλάρχες της διαπλοκής που χρόνια τώρα «καπηλεύονται» τις εθνικές ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, έχουν ξεκινήσει έναν ανελέητο πόλεμο προς την κυβέρνηση, επιχειρώντας με τις μεθόδους που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν… παραδοσιακά, να την υποχρεώσουν να κάνει πίσω και να ανοίξει… πόρτες και παραθυράκια, ώστε να μην χάσουν τα δικά τους κεκτημένα.

Κεκτημένα που μέχρι και σήμερα τα απολάμβαναν πάντα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, ξεχνώντας τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αγνοώντας εκείνες προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, τις οποίες και έχουν «φεσώσει», μεταφέροντας –ουσιαστικά- το κόστος της λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων- στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Κάπου εδώ, όμως, είναι που οφείλει η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που δηλώνει και φαίνεται πως είναι πράγματι αποφασισμένη, να πάει ως τέλος τη σύγκρουση με τους καναλάρχες και να «καθαρίσει» οριστικά και αμετάκλητα το «θολό» τηλεοπτικό τοπίο, να θέσει ξεκάθαρους κανόνες παιχνιδιού προς όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα πρέπει να τηρηθούν κανόνες τέτοιοι στο «παιχνίδι» που δεν θα μπορεί κανένας να αμφισβητήσει και τις προθέσεις της κυβέρνησης και εκείνες των παλαιών και νέων υποψηφίων.

Πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας να… παίξει παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού, για να παραμείνουν στο απυρόβλητο ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και οι λοιποί καναλάρχες της διαπλοκής.

Γνωρίζει, καλά άλλωστε, πως αν και σε αυτό το νομοσχέδιο κάνει πίσω και τελικά επικρατήσει η άποψη των «νταβατζήδων» τότε οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να σταθεί ως πρωθυπουργός των Ελλήνων, απέναντι σε έναν λαό που θα τον έχει κοροϊδέψει και στο κεφάλαιο της καταπολέμησης της διαπλοκής.

 

 

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του για να διασφαλίσουν τα αυτονόητα;

1) Είναι εθνική υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, να μην κάνουν ούτε ένα βήμα… πίσω και να μην επιτρέψουν σε κανέναν από τους χρεοκοπημένους καναλάρχες της διαπλοκής, να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, χωρίς προηγουμένως να έχουν εισπραχθεί από το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, όλα όσα μέχρι και σήμερα οφείλουν οι εταιρείες που ελέγχουν τα ιδιωτικά κανάλια και την Digea, καθώς και το σύνολο των μετόχων τους. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προς την αντίθετη κατεύθυνση, είτε προς το συμβιβασμό με τους σημερινούς ιδιοκτήτες των καναλιών θα αποτελέσει τεράστιο πολιτικό και οικονομικό ατόπημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που θα έρθει σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μα πάνω απ’ όλα με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Πρέπει, λοιπόν, ρητά να απαγορευτεί η συμμετοχή στο διαγωνισμό προς οποιονδήποτε καναλάρχη χρωστά έστω και ένα ευρώ προς τρίτους και μάλιστα με δεσμευτική πρόβλεψη από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθεί και το… τρικ που θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν, διαλύοντας –πιθανότατα- τις χρεοκοπημένες εταιρείες και κατεβαίνοντας στο διαγωνισμό με νέες «καθαρές». Μπορεί η πρόθεση της κυβέρνησης να αποτυπώνεται στην αναφορά για την ύπαρξη φυσικών προσώπων και ονομαστικοποίηση των μετοχών, όμως αυτή η διαδικασία από μόνη της, δεδομένων των στοιχείων που ήδη υπάρχουν διαθέσιμα από τη δράση των καναλαρχών, είναι αρκετή για να οδηγήσει στον αποκλεισμό αρκετών εξ αυτών. Και, πλέον, εκείνο που πρέπει να διασφαλιστεί με οποιοδήποτε κόστος, είναι η αποφυγή της επιλογής… αχυρανθρώπων που θα εμφανιστούν ως «μπροστινοί» των νταβατζήδων για να αποφύγουν τις κυρώσεις που θα προβλέπει το τελικό σχέδιο νόμου.

2) Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μια διαδικασία εθνικού συμφέροντος για την χώρα μας να διεξαχθεί… νύχτα και να επιχειρηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ο απόλυτος αιφνιδιασμός των επενδυτών, φέρνοντας το διαγωνισμό μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να δίνεται ο χρόνος που απαιτείται ώστε να προσελκύσει όσους γίνεται περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Πληροφορίες που έχει συλλέξει το Newsbomb.gr αναφέρουν ότι οι καναλάρχες της διαπλοκής, έχοντας ορισμένοι φτάσει στο σημείο της… κατευθείαν συζήτησης με κυβερνητικά στελέχη, πιέζουν το Μέγαρο Μαξίμου και τον αρμόδιο υπουργό κ. Παππά, να τρέξει σε χρόνο… μηδέν την προκήρυξη των αδειών, ακριβώς για να παίξουν… μόνοι τους και να μην επιτραπεί σε ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, αφού ξέρουν πως κάτι τέτοιο και εφόσον τηρηθεί ο όρος της δικής τους… εκκαθάρισης, θα τους θέσει αυτόματα εκτός διαδικασίας.

Γι’ αυτό και οφείλει ο κ. Παππάς και η κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε καμία απολύτως ενέργεια που θα αποτρέψει νέους επενδυτές να μπουν στο διαγωνισμό και βέβαια να μην φέρει… νύχτα και μέσα στα μπάνια του λαού, ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο, πολύ περισσότερο την διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού. Αυτό που απαιτείται σήμερα, είναι να γίνουν ξεκάθαρες οι προθέσεις της κυβέρνησης, να προχωρήσει με αργά βήματα η δημόσια διαβούλευση και να γίνουν οι απαραίτητες –αν κριθούν ως τέτοιες- αλλαγές στο νομοσχέδιο και μέσα στον Σεπτέμβριο να προχωρήσει η συζήτησή του στη Βουλή, έτσι ώστε τον Οκτώβριο να είναι όλα έτοιμα για να μπουν οι υποψήφιοι επενδυτές στη μάχη για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών. Η προκήρυξή τους δεν μπορεί να αποτελεί μια διαδικασία λίγων ημερών, αλλά θα πρέπει να έχει μεγάλο χρονικό ορίζοντα, ώστε και οι επενδυτές να έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να καταθέσουν πλήρεις φακέλους και η κυβέρνηση να είναι σε θέση να πετάξει εκτός παιχνιδιού εκείνους που θα επιχειρήσουν να παρακάμψουν τη διαδικασία μέσω offshore και αχυρανθρώπων. Οτιδήποτε άλλο, πέραν αυτών των προϋποθέσεων, θα αποτελεί σκάνδαλο μεγατόνων…

3) Όλες οι διαδικασίες επιβάλλεται να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν χωρίς κανένα απολύτως αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία γνωρίζει πως ο χρόνος λειτουργεί ως ο πλέον ισχυρός σύμμαχός της σε αυτή τη «μάχη» που καλείται να δώσει κόντρα στην εγχώρια διαπλοκή. Η διαφάνεια στο διαγωνισμό απαιτείται από όλους τους εμπλεκομένους και αυτή πρέπει να διασφαλιστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που έχει με κατηγορηματικό τρόπο εκφράσει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς και να κερδίσει ένα «στοίχημα» που κανένας από τους προκατόχους του δεν τόλμησε καν να διανοηθεί, πολύ περισσότερο να το βάλει με τους «βαρόνους» των Media.

Πέντε τα σχήματα, γερό μπάσιμο από Ρώσους και Κινέζους

Μέχρι στιγμής είναι τουλάχιστον πέντε οι κοινοπραξίες που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται από νέους επενδυτές, που στόχο έχουν να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα δεδομένα που θα προκύψουν θα προκαλέσουν τεράστιες ανατροπές σε σχέση με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν, καθώς Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές είναι ήδη αποφασισμένοι να κάνουν δυνατό μπάσιμο και μέσω συνεργασιών τους με Έλληνες επιχειρηματίες να αλλάξουν άρδην το ραδιοτηλεοπτικό σκηνικό στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον για τη διαδικασία φέρονται μέχρι στιγμής να δείχνουν:

1) Η Γιάννα Αγγελοπούλου, συμμετέχοντας με ποσοστό 80% σε σχήμα συνεργασίας με το Real Group (Χατζηνικολάου – Κουρής από 10%).

2) Ο Γιάννης Αλαφούζος έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη της Μαριάννας Λάτση και του Ομίλου Λάτση, με απώτερο σκοπό –σύμφωνα με δημοσιεύματα- τον μελλοντικό έλεγχο από την πλευρά Λάτση, της Εθνικής Τράπεζας.

3) Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

4) Επενδυτικό Fund με Κινέζους επιχειρηματίες.

5) Γνωστός Έλληνας, απόλυτα επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των Media με τεράστια επένδυση στο διαδίκτυο. Έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο σχήμα Ρώσων επενδυτών που ενδιαφέρονται να μπουν πολύ δυνατά στη διαδικασία, θέλοντας έτσι από κοινού οι δύο πλευρές να συνδράμουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό και σε άλλες σημαντικές επενδύσεις στην πατρίδα μας.

Κανένας, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, στη διαδικασία της διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας, να μπει και η ισχυρότερη οικογένεια της Ελλάδας, η οικογένεια Βαρδινογιάννη.  

Οι προβληματισμοί του Μεγάρου Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εξ αρχής θέσει ως στόχο την είσοδο νέων παικτών στη διαδικασία, αφού γνωρίζουν ότι τα υπάρχοντα κανάλια και οι ιδιοκτήτες τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, χωρίς να καταστρατηγηθεί ο νέος νόμος και όσα θα προβλέπει για τους όρους της συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό.

Και είναι σαφές ότι και τα τρία πρώτα σχήματα που σήμερα αποκαλύπτει το Newsbomb.gr κινούνται προς την κατεύθυνση της… εσωτερικής λογικής άσκησης επιρροής των επιχειρηματιών που τα αποτελούν, με διάφορους τρόπους προς το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να διασφαλίσουν ή και να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες που θέλουν για να κερδίσουν έδαφος τα δικά τους πλάνα.

Από την άλλη πλευρά, οι Κινέζοι και οι Ρώσοι επενδυτές, αισθάνονται απόλυτα βέβαιοι πως αν η διαφάνεια είναι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς σε αυτή τη διαδικασία, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και θα καταφέρουν να πάρουν δύο από τις άδειες που θα προκηρύξει η κυβέρνηση, όταν πλέον το νομοσχέδιο ψηφιστεί από την ελληνική βουλή.

Όλα, λοιπόν, θα κριθούν από την τήρηση ή μη των δεσμεύσεων του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου προς τον ελληνικό λαό. Για τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να κλείσουν την πόρτα τους στους διαπλεκόμενους και χρεοκοπημένους καναλάρχες και τους επιχειρηματίες που θέλουν να συνεχιστεί η πολιτική του παρελθόντος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. Την ώρα που όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, λόγω του κινδύνου της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, πήγαν περίπατο, είναι εθνικό καθήκον του πρωθυπουργού –τουλάχιστον- να μην κάνει και αυτός τα… χατίρια στους «νταβατζήδες».

Μέσω αυτής και μόνο της διαδικασίας, αν τελικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντέξει τον πόλεμο και καταφέρει να τη φέρει εις πέρας με απόλυτη διαφάνεια, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα κερδίσουν πάρα πολλά.

Αν κάνουν και αυτοί… πλάτες στον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και την παρέα τους, θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους. Αργά ή γρήγορα…

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/612148/kamia-anoxi-kamia-ypoxorisi-tsipra-stoys-kanalarxes-tis-diaplokis#ixzz3hisNTOae