Διαθεσιμότητες-απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Στις 22 Μαρτίου συμπληρώνεται ένα 8μηνο από τη διαθεσιμότητα 1900 εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι με τη λήξη της διαθεσιμότητας  όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες και κανένας δε θα απολυθεί. Με τη λήξη του 8μηνου  η κυβέρνηση θα απολύσει (100 χρόνια από τη θέσπιση της μονιμότητας των Δ.Υ -Σύνταγμα 1911) όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Σχέδιο Β

·          Ταυτόχρονα ο Υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης,  για να μπορέσει η κυβέρνηση να ξεπεράσει τα συνταγματικά κωλύματα από τη μονιμότητα των Δ.Υ  και για να απολύσει άλλους 14.000 Δ.Υ μέχρι το 2015 (  από τους οποίους οι περισσότεροι θα είναι εκπαιδευτικοί), εισάγει στο νόμο για την αξιολόγηση διάταξη σύμφωνα με την οποία το 15% των Δ.Υ θα κρίνονται σε κάθε αξιολόγηση υποχρεωτικά ανεπαρκείς. Έτσι κάθε φορά  η  κυβέρνηση θα μπορεί να ικανοποιεί  τις απαιτήσεις της τρόικας.

·          Θύματα της πολιτικής των μνημονίων είναι αυτή την περίοδο οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και οι σχολικοί φύλακες. Όλοι απολυμένοι, εδώ και αρκετούς μήνες,   βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, αγωνιζόμενοι για την ακύρωση των απολύσεων. Δυστυχώς η ΑΔΕΔΥ, όπως και η ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να αποσυντονίζουν- με 24ωρες απεργίες-  τους αγώνες των εργαζομένων, αφήνοντας κάθε κλάδο να αγωνίζεται μόνος. Κλαδικές απεργίες έκαναν οι καθηγητές, οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο ΜΕΤΡΟ, οι εργαζόμενοι στη  Χαλυβουργία( 9 μήνες  απεργία), χωρίς επιτυχία. 13 εβδομάδες οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων ήταν στους δρόμους, χωρίς η ΑΔΕΔΥ να συντονίσει τους αγώνες όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

·          Το ΣΧΕΔΙΟ Β’ είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων- θυμάτων της πολιτικής των μνημονίων. Υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και θα είναι μαζί τους στο δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής της τρόικας- ΔΝΤ, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους. Χωρίς ανατροπή αυτής της πολιτικής οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλύτερο.