Διαλέξεις στον πολυχώρο ‘Διέλευσις’

Διαλέξεις στον πολυχώρο  ‘Διέλευσις’

Searching & Initiation Lectures

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 201319:30 – Η Φωτεινή Κακογιάννου θα παρουσιάσει το εξής θέμα:

Τα Ελευσίνια μυστήρια και η προέλευσή τους


20:30Ο G.J.P. θα παρουσιάσει τα εξής θέματα:

Α. Γιατί η Χρηστική αρχή δεν πρόκειται να έρθει ξανά μέσα σε ένα φυσικό σώμα.
Β. Η αιώνια ζωή έχει ήδη αρχίσει.

21:30Special Guest:

H τραγουδίστρια Γεωργία Μπαλαμπίνη θα μας ταξιδέψει σε γνώριμα μονοπάτια της Ανατολής μέσα από το λόγο και τη μουσική

Είσοδος ελεύθερη

 

Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr / URL: www.dieleusis.gr

 

 

 

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

 

 

 

 

Bio 1.

Ο G.J.P. ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την ποίηση και την τέχνη γενικότερα, την ψυχολογία και την φιλοσοφία. Ταυτόχρονα ήρθε σε επαφή με την σοφία της Ανατολής και της Δύσης.

Έχει πίσω του ήδη μια προσωπική διαδρομή τριάντα χρόνων που το αποτέλεσμα αυτής είναι και η συγγραφική του δραστηριότητα όσον αφορά θέματα που εμπνέονται από τον χώρο της “Πνευματικής Επιστήμης”.

Η μεγάλη επιτυχία του blog του που απαριθμεί είδη πάνω από 360.000 επισκέψεις τον ώθησε στο να αρχίσει από πέρσι μια σειρά ομιλιών με θέμα “Εσωτερικός Χριστιανισμός” σε μια προσπάθεια να επεξηγήσει να αποκωδικοποιήσει με απλό λόγο κείμενα από την Καινή Διαθήκη αλλά και τα λεγόμενα Γνωστικά και Απόκρυφα κείμενα μέσα από την Ροδοσταυρική του κατανόηση και ιδιότητα.

Με λίγα λόγια η προτροπή του περιέχεται στα πολύ απλά λόγια “Πρέπει να αλλάξεις θεμελιακά, επίλεξε το Φως και την Αγάπη, τώρα, εδώ και τώρα.”

Blog : http://soundzgreg.blogspot.gr/

 

Bio 2.

Η Φωτεινή Κακογιάννου είναι απόφοιτος του Αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν εργάστηκε ως επόπτης ανασκαφών στην εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου με έδρα την Σάμο. Συμμείχε σε προγράμματα ανασκαφών στην περιοχή Ακρωτηρίου Σαντορίνης (1988-1989). Πορίσματα εργασιών της που αναφέρονται στην προϊστορική αρχαιολογία έχουν δημοσιευθεί στο τοπικό  περιοδικό  «Έλευσις», περιοχής Βόλου Μαγνησίας (1998-1999).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση «Συστηματική Φιλοσοφία». Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο ΕΚΠΑ (τμήμα ΦΠΨ, τομέας Φιλοσοφίας) με θέμα «Αρχαιοελληνικές και ρωμαικές πηγές και επιδράσεις στο “Κοινωνικό Συμβόλαιο” του J.J.Rousseau». Συγχρόνως ασχολείται με την εσωτερική φιλοσοφία,τα αρχαία ελληνικά μυστήρια και την ερμηνεία κειμένων παλαιογραφίας ενώ παράλληλα φοιτά στο μεταπτυχιακό τμήμα συγκριτικής γλωσσολογίας.

Είναι εκπαιδευτικός με ενεργή παρουσία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το Υπουργείο παιδείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με συγγραφικό έργο.

Blog : http://arsinoi2012.blogspot.gr

 

Bio 3.

Η Γεωργία Μπαλαμπίνη γεννήθηκε το 1980.

Σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Atheneum με καθηγήτρια την Αθανασία Μπεζούγλη, απ’ το οποίο αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και κρατικό βραβείο.  Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο University of Music and Dramatic Arts Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε πολυάριθμα Masterclass ερμηνείας Όπερας,Ορατορίου-Lied καθώς επίσης Jazz τεχνικής και αυτοσχεδιασμού και ανατολίτικων κλιμάκων, τεχνικής και ερμηνείας. Υπήρξε έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της ΕΡΤ και μέλος του συνόλου Ημί-ολον του Μεγάρου υπό τη μουσική διεύθυνση του Mαέστρου Α.Συμεωνίδη. Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, κυρίως Jazz, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

 

Last lectures :

http://soundzgreg.blogspot.gr/2012/12/19_20.html

http://arsinoi2012.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html