Αποσύρει τις διαφημίσεις η «Δημοκρατία» από τον ΑΝΤ1, μέχρι να σταματήσει ο Σουλεϊμάν

«Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα κερί».

Αυτή η σοφή φράση, που αποδίδεται στον Γκαίτε, αποτελεί μήνυμα δράσης και συμμετοχής έκαστου ανθρώπου στη διαμόρφωση του πεπρωμένου του. Η μεμψιμοιρία και η ανέξοδη κριτική δεν κοστίζουν τίποτα, γι’ αυτό είθισται να μην αποφέρουν τίποτα. Οι πράξεις μετρούν και αποδίδουν!

Η «δημοκρατία», πιστή στη διακήρυξη αρχών, που δημοσίευσε στο πρώτο φύλλο της, θεωρεί την υπεράσπιση της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας πρώτιστο καθήκον της ενημέρωσης. Αυτό το καθήκον η εφημερίδα μας το εκτελεί άνευ αντιλογίας και υπεκφυγών, όπως οφείλει. Γι’ αυτό έλαβε την απόφαση να διακόψει κάθε διαφημιστικό πρόγραμμα στον τηλεοπτικό σταθμό του AΝΤ1 ως την ημέρα που θα σταματήσει να προβάλλεται το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Η αιτιολόγηση της απόφασης της «δημοκρατίας» είναι η προφανής: αυτή η σειρά αποτελεί μια απόπειρα του τουρκικού κράτους ναεξωραΐσει τη μαύρη περίοδο των 400 ετών, όπου η Ελλάς είχε οδηγηθεί, δεμένη πισθάγκωνα, στον οθωμανικό τάφο. Η παρουσίαση του στυγνού σφαγέα και γενοκτόνου Σουλεϊμάν ως «του απόλυτου ηγέτη» και «του χαρισματικού αυτοκράτορα» συνιστά προσβολή στα εκατομμύρια των νεκρών που άφησαν πίσω τους τα στίφη των Σελτζούκων.

Η προβολή μιας σειράς όπως ο «Σουλεϊμάν» αποτελεί άμεση συνέργεια στην προπαγανδιστική καμπάνια της γειτονικής χώρας, που κατέχει περίπου τη μισή Κύπρο, καταπιέζει λαούς και φυλές της Μ. Ασίας, έχει διαπράξει γενοκτονίες των Ελλήνων και διεκδικεί εδάφη και κυριαρχία από την πατρίδα μας.

Η «δημοκρατία» δεν μπορεί να μη σχολιάσει το ζήτημα και να μην αντιδράσει κατά τα ελληνικά θέσμια. Θα ήταν ασυγχώρητο να λαμβάνει χώρα μια τόσο μεγάλη πρόκληση εναντίον των συμφερόντων του έθνους. Kαι βέβαια θα ήταν ενδιαφέρον να εξετασθεί από τη νέα κυβέρνηση κατά πόσον τέτοιου είδους «προδοτικές» παραγωγές μπορούν να εκπέμπονται από τηλεοπτική συχνότητα, η οποία εν τέλει είναι εθνικό αγαθό.

Με την πράξη μας αυτή δεν καταριόμαστε το σκοτάδι. Το διαφημιστικό μας κονδύλι είναι ίσως μικρό για το μέγεθος ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού όπως είναι ο AΝΤ1. Με την απόφασή μας όμως ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των αδικοχαμένων και καταπιεσμένων αδελφών μας, που υπέφεραν στα χέρια των δαιμόνων της Αγκυρας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ makeleio.gr: Η απόφαση εκδότη και διευθυντή της εφημερίδος πρέπει να βρει μιμητές. Αν και αμφιβάλλουμε για τον πατριωτισμό των σύγχρονων ή παραδοσιακών εκδοτών.

Ως ΜΑΚΕΛΕΙΟ σταματάμε από σήμερα να αναφέρουμε οτιδήποτε αφορά το “τουρκοκάναλο” των Κυριακού με την ασήμαντη πια πολιτική παρέμβαση. Ακόμα και να τους βομβαρδίσουν δεν υπάρχει περίπτωση να το αναφέρουμε ως είδηση. Αυτή είναι τελικά η μεγαλύτερη τιμωρία τους. Το εμπάργκο. Αλλά από ποιους αναμένουμε εμπάργο; Από τα γερόντια που ψήφισαν Σαμαρά ή από τις κυράτσες και τις κυρα-Κατίνες που στηλώνονται μέρα νύχτα και βλέπουν με τα μάτια της βρογχοκήλης τα τηλεοπτικά περιττώματα των Νεο-Οθωμανών;

makeleio.gr