Δυτικό Κουρδιστάν, Συρία και ISIS

Cizire, Kobane and Efrin

Προς την κοινή γνώμη

Από τη στιγμή που η ISIS κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, κατάσχοντας στην πορεία βαρύ οπλισμό, έστρεψε γρήγορα την προσοχή της στο Δυτικό Κουρδιστάν (Βόρεια Συρία). Η ISIS αύξησε δραματικά τις επιθέσεις της εναντίον των Αυτοδιοικούμενων περιοχών μας, χρησιμοποιώντας κάθε είδους εγκληματικές και βάρβαρες μεθόδους. Οι πρόσφατες επιθέσεις της έλαβαν χώρα κυρίως στο καντόνι του Kobane, στη δυτική πλευρά της υπαίθρου, και συμπεριέλαβαν τα χωριά Zormagar, Al-Bouaz, Dekerman και Al-Byada. Αμέτρητοι άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σαν αποτέλεσμα αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών.

Η ISIS δεν αναγνωρίζει κανέναν κώδικα ηθικής συμπεριφοράς και έχει παραβιάσει όλους τους διεθνείς κανόνες κατ’ εξακολούθησιν. Για μία ακόμη φορά ο λαός μας, οι Κούρδοι, αντιμετωπίζουν μια μαζική σφαγή και γίνονται θύματα ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας με τη σιωπηρή συμφωνία της διεθνούς κοινότητας!
Η ISIS έχει φανερά διακηρύξει ότι προτίθεται να αλλάξει τη δημογραφία της περιοχής. Με τις ανηλεείς μεθόδους της, προετοιμάζει ένα αβέβαιο και επικίνδυνο μέλλον για την περιοχή.
Πλέον έχει γίνει φανερό ότι η διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει να απαντήσει στην τρομοκρατία που επιβάλλει η ISIS. Η διεθνής κοινότητα έχει αποτύχει να προστατεύσει τις ζωές των διαφόρων λαών της περιοχής, πόσο μάλλον τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Ταυτόχρονα, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η μόνη επιτυχημένη αντίσταση στην ISIS έχει έρθει από την YPG (Λαϊκές Μονάδες Προστασίας). Η YPG όχι μόνο έχει ανακόψει την πορεία της ISIS, αλλά έχει κατορθώσει να τους εκδιώξει από διάφορες πόλεις και χωριά. Κατά αυτό τον τρόπο, η YPG παίζει καθοριστικό ρόλο στο να περιορίσει τους τρομοκράτες από το να επεκταθούν σε ολόκληρη την περιοχή.
Εμείς, η Προεδρεία των τριών καντονιών του Δυτικού Κουρδιστάν -Cizire, Kobane και Efrin, υποσχόμαστε ότι θα υπερασπιστούμε το λαό μας, ανεξάρτητα από το εθνικό ή θρησκευτικό του υπόβαθρο, καθώς και τη δημοκρατική μας Αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας.
Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και την παγκόσμια κοινή γνώμη να σταθεί στο πλευρό μας σε αυτή μας τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, να μας υποστηρίξει στην προσπάθεια αναχαίτισης της εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην περιοχή και να πιέσει εκείνους που διευκολύνουν της δραστηριότητες αυτών των εγκληματικών δυνάμεων. Τελειώνοντας, θα θέλαμε να χαιρετήσουμε την αντίσταση του λαού του Kobane! Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αντίσταση και το θάρρος τους δεν θα αποβούν εις μάτην! Δόξα και αιώνια ζωή στους μάρτυρές μας! Ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας!

Η Προεδρεία των τριών καντονιών Cizire, Kobane and Efrin
Δυτικό Κουρδιστάν, Συρία