Μια είδηση και πως παρουσιάστηκε

Είναι γνωστό πως οι ειδήσεις  συνήθως υφίστανται .. επεξεργασία για να σερβιριστούν στο κοινό. Πολύ συχνά όμως δεν πρόκειται για  επεξεργασία,  αλλά για διαστρέβλωση με σκοπούς που μόνο οι καλοί μας δημοσιογράφοι γνωρίζουν. Και αυτό γίνεται και από …. προοδευτικούς δημοσιογράφους!!!

 

Ας δούμε πως παρουσιάστηκε ένα περιστατικό, από έναν δημοσιογράφο που λέει ότι κάνει ‘Αποκαλύψεις’, στο Ιόνιο FM. Στις 26/6/2012, ο  δημοσιογράφος, στην εισαγωγή του, μας μίλησε για την κλοπή που είχε γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Στη συνέχεια παρουσίασε το θέμα του:

«Σήμερα συνέβη ένα  απίστευτο περιστατικό».  Εμείς σκεπτόμαστε πως αυτό που θα ακούσουμε είναι απίστευτο, εντείνουμε την προσοχή μας και ο λειτουργός   της τετάρτης εξουσίας, συνεχίζει.

«Μια τουρίστρια πήγε να φωτογραφίσει το πρωί το τοπίο και κάποιοι την συνέλαβαν και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για τα περαιτέρω».  Πραγματικά αυτό που μας διηγήθηκε, είναι απίστευτο! Βγάζεις φωτογραφίες και σε πάνε στην αστυνομία! Αν είναι δυνατόν.

Ο δημοσιογράφος συνεχίζει.

«Αυτή η είδηση κάνει το γύρο της χώρας, μάλλον θα κάνει το γύρο του κόσμου  σε λίγο». Πάλι ξεφτιλιστήκαμε διεθνώς, σκέφτεσαι ο ακροατής.

« Γιατί  δεν είναι και μικρό πράγμα  να επισκέπτεσαι     έναν αρχαιολογικό χώρο και επειδή θέλησες να βγάλεις μια φωτογραφία να σε συλλαμβάνουν».

Ποιοι είναι αυτοί που τόλμησαν  να συλλάβουν μια  ευγενική τουρίστρια, επειδή θέλησε να φωτογραφήσει? Δίκαια μας περιμένει η … κατακραυγή της  διεθνούς κοινότητας.

Αν εκείνη την στιγμή κλείσετε το ραδιόφωνο, θα έχετε πληροφορηθεί πως κάποιοι από την Ολυμπία, συνέλαβαν μια τουρίστρια γιατί θέλησε να φωτογραφήσει το τοπίο το πρωί. Αδιανόητο.

Αν όμως έχετε υπομονή και ακούσετε μέχρι τέλους την ιστορία, τότε μαθαίνετε τα εξής. Η τουρίστρια, μπήκε, άγνωστο     πότε στον αρχαιολογικό χώρο, και όταν την συνέλαβαν το πρωί οι φύλακες είπε πως ήθελε να βγάλει φωτογραφίες. Την οδήγησαν στην αστυνομία και από εκεί  στον εισαγγελέα.

 

Ακόμα και όταν ο συνομιλητής του,  του περιγράφει ακριβώς το περιστατικό,  ο  δημοσιογράφος,  επιμένει πως η συμπεριφορά  των  Ελλήνων,   θα έπρεπε να είναι διαφορετική.  Λέει συγκεκριμένα.

 

«Δεν   θα μπορούσε, αφού δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις και από τις δύο και πλευρές, αμοιβαία και από την πλευρά της ασφάλειας και από την ίδια,  να τελειώσει εκεί το θέμα? Την συνέλαβαν και την οδήγησαν στο τμήμα

 

Ποια είναι λοιπόν η ενδεδειγμένη συμπεριφορά κατά τον ‘προοδευτικό ‘ δημοσιογράφο? Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αφού την βρήκαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο,  θα έπρεπε να δοθούν   οι αναγκαίες εξηγήσεις.  Εντύπωση όμως, προκαλεί το ‘αμοιβαία’  . Δηλαδή  δεν θα πει εκείνη στην  αστυνομία, τι ακριβώς ζητούσε στον αρχαιολογικό χώρο μόνο,  αλλά και η αστυνομία θα δώσει τις ‘αναγκαίες εξηγήσεις’ στην τουρίστρια.  Εδώ ο  δημοσιογράφος, ξέχασε … τους φύλακες του αρχαιολογικού χώρου. Αυτοί δεν θα δώσουν τις ‘αναγκαίες εξηγήσεις’ στην κυρία?

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως  ο δημοσιογράφος διατυπώνει την θέση, πως η αστυνομία, αφού την έπιασε σε μια σαφώς παράνομη πράξη, θα μπορούσε να την αφήσει ελεύθερη.  Υποτίθεται πως ο εισαγγελέας, η δικαιοσύνη γενικότερα, αποφασίζει για το τι θα γίνει  σ αυτές τις περιπτώσεις . Όχι η αστυνομία.  Αυτό νομίζαμε πως  είναι μέσα στις αρχές του… αριστερού χώρου .  Ή κάνουμε και σε αυτό λάθος και   είναι .. ανάλογα με τις περιπτώσεις?

Μας εντυπωσίασε το περιστατικό γιατί   πρόκειται για  δημοσιογράφο που θεωρείται πως κινείται  στον αριστερό και  προοδευτικό χώρο

Αυτή είναι η πρόοδος?

Ομάδα πολιτών Ηλείας

Σημείωση economist.gr: για όσους θέλουν   να  επιβεβαιώσουν τα παραπάνω,  η διεύθυνση είναι  http://ionionfm.gr/player_nw.php?clipid=42602&Mid=17&sub1=1.. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας φυλάσσεται πλημμελώς.