Ελευθερία!

Ριζόπουλος Όπως καταλαβαίνετε ο καινούργιος χρόνος ξεκινάει με «φωτοβολίδες» και «πυροτεχνήματα» να σκεπάζουν τον σκοτεινό ουρανό της δημόσιας ζωής της χώρας. Ο λαός μπορεί να καθίσει και να χαζέψει με την ησυχία του. ‘Άλλωστε είναι γνωστό από την αρχαιότητα πως πάντα πρέπει να υπάρχει ένα καλά ισορροπημένο ισοζύγιο μεταξύ του «άρτου» και των «θεαμάτων».

Με δεδομένο ότι ο άρτος έχει αρχίσει να σπανίζει, το θέαμα θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο φαντασμαγορικό.

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από τους οικονομικούς εισαγγελείς την ίδια ώρα που ξεκινούν οι διαδικασίες για τη σύσταση προανακριτικής. Η σκληρή γραμμή που αποφάσισε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στο «κάδρο» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρνει ακόμη πιο κοντά τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για να αντιμετωπίσουν, από κοινού, τους υψηλούς τόνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για να μην παρεξηγηθώ σπεύδω να διευκρινίσω ότι επ’ ουδενί δεν εννοώ πως δεν θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή όπως και πολλές άλλες που εμφανίζονται κατά τον ίδιο τρόπο ως πυροτεχνήματα. Επισημαίνω ωστόσο πως η ανατροφοδοτούμενη αντιπαράθεση ενώ θα δώσει πολλές ατάκες για τα βραδινά δελτία της τηλεόρασης, θα μας απομακρύνει όλο και περισσότερο από την ουσία του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε.

Το πρόβλημα λέγεται ανάπτυξη. Κι αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο: Ο φιλελευθερισμός δεν εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη «τρέχουν» με 1 δις ευρώ το μήνα. Παιδιά κρυώνουν μέσα σε παγωμένα διαμερίσματα. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας καταφεύγουν σε συσσίτια για να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό τους. Οι άστεγοι Έλληνες πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Τα λουκέτα και οι πτωχεύσεις παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Οι δόσεις αποδεικνύονται αργός θάνατος για την οικονομία και την κοινωνία. Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει αλλά μοιάζει με το «πρεζάκι» που πετάει από τη χαρά του γιατί εξασφάλισε ένα ακόμη «φιξάκι».

Οι φρούδες ελπίδες περί αντιστροφής του υφεσιακού κλίματος προσκρούουν στην καθημερινή εμπειρία. Διότι η ανάπτυξη δεν είναι πίτα που πέφτει από τον ουρανό.  Προϋποθέτει συνθήκες και εργαλεία που την υποστηρίζουν. Τίποτα από τα δύο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τα «πυροτεχνήματα» και τις «φωτοβολίδες» πότε με τον Παπακωσταντίνου, πότε με τον Καρούζο, πότε με τον Παπαντωνίου, πότε με τον Λαυρεντιάδη για να κρατάει τη συζήτηση μακριά αυτό που σκοπεύει να κάνει. Να δώσει την χαριστική βολή στην ημιθανή οικονομία με το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν κάθε λόγο να μιλούν για τα «πυροτεχνήματα» και τις «φωτοβολίδες» όταν την ίδια στιγμή ετοιμάζουν μια ακόμη φορολογική επιδρομή που θα βυθίσει ακόμη βαθύτερα τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Όσες «φωτοβολίδες» όμως κι αν εκτοξευθούν δεν θα καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ελευθερία. Και δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία όταν το κράτος επιδιώκει να γίνει συνέταιρος σε υπαρκτά ή ανύπαρκτα εισοδήματα.

Αυτή η απλή βασική αλήθεια που διαμόρφωσε τις δημοκρατίες του Δυτικού Κόσμου, στην Ελλάδα καταστρατηγείται βάναυσα, καθώς η συνταγή «φόροι και πάλι φόροι» είναι κυρίαρχη και οριζόντια σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Την αδυναμία του και την ανικανότητά του να σκεφτεί και να πράξει κάτι διαφορετικό από τις συνεχείς φορολογικές επιδρομές, το πολιτικό σύστημά στο σύνολό του επιχειρεί να την καλύψει με τον άγριο κανιβαλισμό που σκηνοθετεί.

Η λύση δεν είναι οι φόροι και να γεμίζουν οι φυλακές. Λύση είναι οι Ελεύθεροι Έλληνες που θα μπορούν να σκέφτονται ελεύθερα, να δημιουργούν ελεύθερα, να παράγουν ελεύθερα. Το «ελευθερία ή θάνατος» ισχύει πρωτίστως για την οικονομία.

ΥΓ: Εννοιολογικά, ο φιλελεύθερος είναι ο φίλος της ελευθερίας. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ευθαρσώς την αποστροφή τους στην ελευθερία και την ιδεολογική τους αφοσίωση στο παντοδύναμο κράτος – «συνέταιρο». Από κει και πέρα, σας κάνουν εσάς ο Σαμαράς και η ΝΔ για φίλοι της ελευθερίας; Η ερώτηση είναι ρητορική. Ο φιλελευθερισμός δεν εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Read more: http://rizopoulospost.com/eleftheria/#ixzz2GywFlAmc