Οι έμποροι του πατριωτισμού γρήγορα και εύκολα αποκαλύπτονται

Έχουμε πολλές φορές τονίσει και επισημάνει από εδώ ότι το να μιλάς αφηρημένα, γενικά και αόριστα υπέρ της πατρίδας και του έθνους όχι μόνο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα ουσιαστικό αλλά και είναι ένας αδιάψευστος δείκτης ότι είσαι πολιτικός απατεώνας και δημαγωγός. Αυτό είναι ένα ιστορικό αξίωμα που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές. Πάντα οι αστοί πολιτικοί διαπράττουν τα μεγαλύτερα εγκλήματα και τις μεγαλύτερες προδοσίες εν ονόματι του έθνους.  Αυτός που στο πρόσφατο παρελθόν ανήγαγε σε επιστήμη την πατριδοκαπηλεία και την πατριδεμπορία ήταν ο ιδρυτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Τις πατριωτικές κορώνες διαδέχονταν πάντα οι πιο εντυπωσιακές κωλοτούμπες που πλέον έχουν αφήσει εποχή.

Όταν τα πράγματα ζόρισαν πολύ(καπιταλιστική κρίση, μνημόνια) και το ΛΑΟΣ αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να διαλέξει ξεκάθαρα πλευρά χωρίς πλέον να έχει περιθώρια για δημαγωγίες έδειξε και στους πλέον αναλφάβητους και αφελής πολιτικά το πραγματικό του πρόσωπο και ποιανού τα συμφέροντα υπηρετεί ψηφίζοντας τα μνημόνια και στηρίζοντας ανεπιφύλακτα την κυβέρνηση Παπαδήμιου πάλι με πρόσχημα την σωτηρία της πατρίδας. Υπό το βάρος τέτοιων ιστορικών προδοσιών το τυχοδιωκτικό μόρφωμα τινάχτηκε στον αέρα και δεν μπόρεσε ως γνωστό να ξαναμπεί στη βουλή.

Οι καιροσκόποι που περιστοίχιζαν τον Καρατζαφέρη με ανάλογες ικανότητες στις κωλοτούμπες εγκατέλειψαν τον καράβι μόλις κατάλαβαν ότι αυτό βυθίζεται και άρχισαν να γλύφουν εκεί που μέχρι πρότινος έφτυναν(Ν.Δ). Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία με το ΛΑΟΣ είναι ότι παρότι διαλύθηκε η πολιτική που εξέφραζε και πρότεινε ζει και βασιλεύει και μάλιστα εφαρμόζεται από την τρικομματική κυβέρνηση. Ο Άδωνις με τον Βορίδη έχουν γίνει οι βασικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ στα ΜΜΕ και οι πλέον ακραιφνείς και θρασείς υποστηρικτές των μνημονίων με τον δεύτερο να είναι πλέον ο πιθανότερος διάδοχος του Σαμαρά.

Μπορεί να πήγαν οι Άδωνις, Βορίδης, Πλέυρης και λοιποί από το ΛΑΟΣ στην ΝΔ όμως όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις η Ν.Δ ήρθε στις απόψεις του ΛΑΟΣ. Από τον καραμανλισμό και τις καραμέλες του μεσαίου χώρου στην καταστολή των ΜΑΤ, στις επιστρατεύσεις απεργών για ψύλλου πήδημα, στην απαγόρευση των απεργιών και γενικότερα στο νόμος και τάξη και θα στείλουμε τους πραιτωριανούς των ΜΑΤ να τσακίσουν όποιον τολμά να σηκώνει κεφάλι.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε παραφράζοντας ένα παλιό πασοκικό δημαγωγικό σύνθημα ”Η Ν.Δ στην κυβέρνηση το ΛΑΟΣ στην εξουσία”. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν το ΛΑΟΣ έκανε τα πρώτα του βήματα προσπαθούσε και αυτό να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του ένα ”αντισυστημικό” προφίλ. Μας πολεμάει το κατεστημένο”, ”Είμαστε αποκλεισμένοι” και άλλα τέτοιες μπούρδες που έλεγε κατα κόρον ο πρόεδρος από το κανάλι του.

Μπορεί βέβαια πλέον ο Καρατζαφέρης να μην βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή όμως έχει άξιους μιμητές και συνεχιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψηφοφορία στη βουλή για την τροπολογία που άνοιξε πλέον διάπλατα τον δρόμο για την εκποίηση βραχονησίδων. Την παράσταση έκλεψαν όλως τυχαίως τα δύο κόμματα(Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή) που παρά τις σημαντικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους εμπορεύονται και τα δύο ασύστολα τον πατριωτισμό και όπου σταθούν και όπου βρεθούν μιλούν για προδότες και δωσίλογους.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την πιο επικίνδυνη Χ.Α που έγραψε ιστορία στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά. Στις 13 Φεβρουαρίου ο Παναγιώταρος ως εισιγητής της Χ.Α στην παρέμβασή του στη βουλή δηλώνει ξεκάθαρα και μάλιστα δύο φορές ότι θα υπερψηφίσει την τροπολογία για την εκποίηση των βραχονησίδων. Την επόμενη μέρα με μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα που και ο Καρατζαφέρης θα τη ζήλευε η Χ.Α καταψήφισε τελικά την τροπολογία. Αντί όμως να δώσει εξηγήσεις για την ξαφνική αλλαγή πλέυσης, ο Παπάς βγήκε λάβρος κατηγορώντας τους δημοσιογράφους που ακούγοντας την εισήγηση Παναγιώταρου μετέδωσαν όπως ήταν λογικό ότι η Χ.Α υπερψήφισε την τροπολογία παριστάνοντας ότι η εισήγηση Παναγιώταρου δεν υπήρξε ποτέ και μιλώντας για σύσσωμη Χ.Α που καταψήφισε την τροπολογία. Τέτοιο θράσος μόνο οι συνεχιστές του Γκέμπελς και των γερμανοτσολιάδων διαθέτουν.

Αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του υπερπατριώτη Καμμένου δεν πήγαν πίσω, τέσσερις βουλευτές υπερψήφισαν και πέντε καταψήφισαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ραχήλ Μακρή εισηγήτρια των Ανεξ. Ελλήνων μάλιστα, ενώ στην παρέμβαση της έδωσε την ”γραμμή” και είπε ότι οι Ανεξ. Έλληνες θα καταψηφίσουν, τελικά η ίδια υπερψήφησε την τροπολογία. Ανεπανάληπτος τραγέλαφος από τα δύο υπερπατριωτικά κόμματα που άλλαξαν άποψη για το αν πρέπει να πωλούνται οι ελληνικές βραχονησίδες ή όχι μέσα σε μερικές ώρες για τόσο σταθερό πατριωτισμό μιλάμε. Όλα αυτά από αυτούς και τους κλακαδόρους τους που συνεχώς μιλάνε για προδότες και ξεπούλημα τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο αυτά κόμματα ξεβρακώθηκαν χωρίς να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση, σκόνταψαν κυριολεκτικά στο ίσιωμα. Μπορούσαν από την αρχή να πάρουν θέση κατά της τροπολογίας και να δημαγωγήσουν πάνω στο ζήτημα έτσι και αλλιώς θα ψηφιζόταν τα κουκιά της συγκυβέρνησης φτάνουν. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και η Ν.Δ στην αρχή δεν ψήφιζε τα μνημόνια και παρίστανε την αντιπολίτευση. Είναι γνωστό άλλωστε πως ότι νομοσχέδιο αφορά αντιλα’ι’κά μέτρα και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε Ε.Ε, ΔΝΤ κτλ. ψηφίζεται ποτέ δεν πρόκειται επόμενη βουλή να το καταργήσει.

Όμως από ότι φαίνεται αυτά τα κόμματα είναι τόσο εξαρτημένα που στο συγκέκριμένο ζήτημα το οποίο από ότι φάνηκε ήταν στρατηγικής σημασίας για τα μεγάλα συμφέροντα ούτε σε επίπεδο εύκολης και ανέξοδης δημαγωγίας δεν μπόρεσαν να παίξουν. Η δε Χ.Α βλέποντας ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προς τιμήν τους έστω κοινοβουλευτικά σήκωσαν το ζήτημα) αναγκάστηκε να τα μαζέψει. Η Χ.Α είναι μια πολύ χρήσιμη εφεδρεία που κάποιοι από ότι φαίνεται δεν θέλουν να καεί τόσο γρήγορα, την χρειάζονται μελλοντικά.

Ποιός είναι ο λόγος που ο καρατζαφερισμός κολλάει σαν μεταδοτική ασθένεια; Γιατί αυτοί ειδικά που εκτοξεύονται στην πολιτική σκηνή με σημαία υπερπατριωτικές κορώνες κυρίως δεξιάς κοπής σύντομα ακολουθούν το δρόμο του; Οι Ανεξ. Έλληνες και η Χ.Α παρά τις μεγάλες διαφορές που το ξανατονίζουμε ότι έχουν(οι Ανεξ. Έλληνες ούτε εγκληματικό παρακράτος είναι, ούτε έχουν αντικομμουνιστική υστερία) όμως και οι δύο υιοθετούν ένα αντισυτημικό προφίλ και λόγο για να ξεγελάσουν. Μιλούν γενικά και αόριστα για κατοχή, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, δωσίλογους και πολλές φορές καταφέρονται λεκτικά ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη απάτη τους και το αδιέξοδο που οδηγεί στις κωλοτούμπες. Γιατί απομονώνουν εντελώς το κοινωνικό-ταξικό από το εθνικό.

Σήμερα δεν υπάρχει το παλιό διεθνές πλαίσιο που επέτρεπε κάποιες εθνικές ρυθμίσεις. Σήμερα η Ελλάδα είναι πλήρως δεμένη με την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση(όχι γενικά και αόριστα παγκοσμιοποίηση) που παρά τα όσα λέγονται από διάφορους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ(μιά άλλη Ευρώπη είναι εφικτή κτλ) μόνο νεοφιλελεύθερη μπορεί να είναι. Η Ε.Ε και το ΔΝΤ έχουν μόνο μία πολιτική αυτή που εφαρμόζουν και δεν έκαναν κάποιο ”λάθος” με την Ελλάδα όπως μας πλασσάρεται. Ούτε υπάρχει η ”κακιά” Μέρκελ και ο καλός Ομπάμα όπως μας λέει τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ελληνική αστική τάξη έχει συνδέσει πλήρως τα συμφεροντά της και την αναπαραγωγή της με αυτήν την πολιτική δεν έχει κανένα άλλο εναλλακτικό σχέδιο. Μόνο έξω από τα πλαίσια της Ε.Ε και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης μπορεί να υπάρξει εναλλακτική λύση. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως πρέπει να αμφισβητηθεί η οικονομία της ελεύθερης αγοράς, ο καπιταλισμός. Στις σημερινές συνθήκες για να γυρίσουμε σε ένα εθνικό καπιταλισμό δεν υπάρχει δρόμος.

Τα δύο αυτά κόμματα ξεκινούν ανάποδα με την υπεράσπιση του καπιταλισμού και της οικονομίας της αγοράς και γι’ αυτό δεν μπορούν να αμφισβητήσουν ουσιαστικά την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, την Νέα Τάξη και τις επιλογές τους. Γι’ αυτό δεν τολμούν να μιλήσουν για έξοδο από την Ε.Ε και το ευρώ. Ενώ πολλές φόρες η αντιπολίτευση που ασκούν εντάσσεται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων. Παράδειγμα η περίφημη πρόταση Καμμένου για υιοθέτηση του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος και οι παρεμβάσεις της Χ.Α για τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου που λειτουργεί καθαρά ως τροχονόμος και ενδιάμεσος των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Τα όρια των πολιτικών τους επιλογών αρχίζουν και τελειώνουν εκεί που αρχίζουν και τελειώνουν οι επιλογές των αστικών ελίτ. Αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες όπως είπαμε παραπάνω και σε αυτές η Ελλάδα έχει θέση προτεκτοράτου, αποικίας και μπανανίας με ουσιαστική κυβέρνηση την τρόικα. Φυσικά για να ξεγελάσουν δεν μπορούν να εμφανιστούν ως ωμοί και κυνικοί απολογητές αυτών των επιλογών όπως κάνουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και όπως έκανε το ΛΑΟΣ και καταποντίστηκε.

Γι’ αυτό εκτοξεύονται κατά ρυπάς οι υπερπατριωτικές κορώνες, οι ανέξοδες και άνευ αντικρίσματος φανφάρες περί διαφθοράς και κλεφτών και τα στημένα επεισόδια εντυπωσιαμού για να κρύψουν την πραγματική ουσία, γιατί όταν φτάνουμε στο δια ταύτα και στο συγκεκριμένο όπως η τροπολογία για τις βραχονησίδες ούτε μια σταθερή στάση απέναντι στο ξεπούλημα ελληνικής γης δεν μπόρεσαν να κρατήσουν οι κατά τα άλλα υπέρμαχοι της εθνικής κυριαρχίας.

Αυτή είναι η υλική βάση γέννησης και αναπαραγωγής του καρατζαφερισμού. Όταν η Χ.Α και οι Ανεξ. Έλληνες πιστεύουν όπως ο Σαμαράς ότι η ”ανάπτυξη” θα έρθει μόνο μέσω των ξένων επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας μοιραία καταλήγουν και στην υπερψήφιση του ξεπουλήματος των βραχονησίδων για να ”διευκολύνουν” τους επενδυτές.

Πατριωτισμός σήμερα έχει νόημα μόνο έξω από το πλαίσιο της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ μόνο έτσι μπορεί να μιλάμε για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, διαφορετικά όποιος τον επικαλείται καταλήγει σύντομα Καρατζαφέρης. 

 

 

http://apergospastis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_19.html