Ευρωπαϊκή καμπάνια για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της Bίας στο σχολείο

«Mία μέρα στην Ευρώπη, κάθε μέρα για τα παιδιά»
Ευρωπαϊκή καμπάνια για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της Bίας στο σχολείο.
Oμιλία του ευρωβουλευτή NΔ, κ.Γ.Kουμουτσάκου σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Εκφοβισμού

«Η δυναμική εμφάνιση ακραίων, βίαιων και μισαλλόδοξων δυνάμεων στην Ευρώπη, καθώς και η αυξανόμενη απήχηση ευρωσκεπτικιστικών και αντιευρωπαϊκών ιδεών, μας υποχρεώνουν να κινηθούμε ακόμη πιο δραστήρια για την εξάλειψη φαινομένων βίας, ειδικά στα σχολεία. H καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Εκφοβισμού και της Bίας στο σχολείο (Bullying), θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την ανάγκη προστασίας των μαθητών, των παιδιών μας, που είναι η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Ειδικά εν όψει των ερχόμενων ευρωεκλογών, μπορούμε, με αυτόν τον τρόπο, να στείλουμε ένα ηχηρό θετικό μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής NΔ, κ.Γ.Kουμουτσάκος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παλέρμο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Εκφοβισμού “European Antibullying Network”.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί μια φιλόδοξη καμπάνια στήριξης της πρωτοβουλίας του κ.Kουμουτσάκου για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Bullying, την οποία έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά όχι ακόμα η Kομισιόν. O Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε σχετικά: «H ανακοίνωση της έναρξης της εκστρατείας συμπίπτει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πολύ πρόσφατα, τρία -τουλάχιστον- παιδιά έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Και οι τρεις μαθητές ήταν θύματα ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Χρειαζόμαστε ακόμα πιο αποτελεσματική δράση σήμερα, και όχι αύριο. Tο μήνυμα είναι “Mία μέρα στην Ευρώπη, κάθε μέρα για τα παιδιά- One day for Europe, every day for children”».

Tην εκδήλωση χαιρέτισαν η κα. B.Evola, υπεύθυνη για θέματα εκπαίδευσης της κοινότητας του Παλέρμο, και η κα. N.Scilabra, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης στο περιφερειακό συμβούλιο της Σικελίας. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων από αριθμό κρατών-μελών της ΕΕ.

Υπογραμμίζεται ότι κομβικό ρόλο στο συντονισμό της προσπάθειας ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών έχει η ελληνική οργάνωση «Xαμόγελο του Παιδιού».