Ο πολυμήχανος Οδυσσέας και η επιστροφή του από το Χάρβαντ

Πως μπορεί να σε αναγνωρίζουν σε όλο τον πλανήτη, να εκλέγεσαι πρόεδρος σε ένα παγκόσμιο οργανισμό, να σε καλούν τα καλυτέρα σχολεία για να διδάξεις, να είσαι μέσα στα 10 πολιτικά πρόσωπα σαν προσωπικότητα και οντότητα σε όλο τον πλανήτη.
Να κάνεις προτάσεις για την χώρα σου εδώ και 2,5 χρόνια για το πώς μπορούμε στην ΕΕ να βγούμε από την κρίση, σε μια Ευρώπη χωρίς οικονομικούς και κοινωνικούς κανόνες.
Να μιλάς για Ευρωομόλογα, για φορολογία χρηματιστηριακών συναλλαγών, για θεσμική θωράκιση της ΕΕ απέναντι στους οίκους αξιολόγησης και για άλλες λύσεις και στην χώρα να υπάρχει πραγματικός σκοταδισμός στην ενημέρωση.Αλήθεια σήμερα μιλούν όλοι για να σωθούν οι τράπεζες αλλά να μην σωθούν οι πολίτες.
Να σωθούν οι μετοχές των τραπεζιτών και να πληρώνουν οι Έλληνες για 60 χρόνια τα δάνεια τους.
Όταν ο Παπανδρέου μίλησε για ένα τραπεζικό πυλώνα για την χώρα με ονομαστικές μετοχές που θα είχε και κούρεμα των δανείων των πολιτών με αποτέλεσμα η αποπληρωμή των δανείων τους να γίνει σε 10 και όχι σε 60 χρόνια.
Αλλά όταν αυτή την πρόταση ο Παπανδρέου την κατέθεσε, η διαπλοκή ζήτησε και την παραίτηση του.

Ο σκοταδισμός που ισχύει στην χώρα μας, θυσίασε στον βωμό της εξουσίας την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση.
Η διαπλοκή χρησιμοποίησε ως εργαλείο την τηλεόραση για να διασύρει και να εκδικηθεί το σύστημα τον παγκόσμιο Οδυσσέα.
Γιατί αυτός ο πόλεμος δεν έγινε όπως στην Τροία για την αρπάγη της ωραίας Ελένης, αλλά για την αρπαγή των τραπεζών.
Ξεχειλίζοντας στους δρόμους και τις πλατείες τους αγανακτισμένους πολίτες της χώρας, τους αγανακτισμένους πανεπιστημιακούς που μόλις μπήκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στα πανεπιστήμια και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν ατασθαλίες, ξαφνικά σαν τον πίνακα που γράφουμε και σβήνουμε, τους ξανά καλύπτουν με κάποιο μαγικό τρόπο, αφού υπάρχουν και πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν αυτούς τους καθηγητές.
Εμφανίζονται λίστες και ξαφνικά τις διαχειρίζονται με εκβιαστικό τρόπο.
Δεν μιλάει κανένας για τις αγοραπωλησίες που γίνονται στο τραπεζικό σύστημα,
Αλλά σαν απατημένοι τραπεζικοί σύζυγοι βγάζουν την εκδίκηση τους με παλιούς σταθμάρχες στα λεωφορεία που έχουν γίνει εκδότες, να γράφουν βιβλία για να μπορέσουν έτσι να πολεμήσουν τον πολυμήχανο Οδυσσέα.
Ξαφνικά βλέπουμε όλους αυτούς που κάποτε είχαν πρόταση και μαγικές λύσεις, σήμερα όχι πρόταση δεν έχουν, αλλά νοιάζονται για το πως θα μοιράσουν τις τράπεζες και για το πώς θα εδραιώσουν καλύτερα την διαπλοκή στην χώρα.
Δεν μας έκαναν καμιά καλύτερη πρόταση από τον Παπανδρέου, απλώς ο στόχος ήταν αυτός γιατί μόνο αυτός είχε πρόταση και λύση.
Αλήθεια μπορεί να μου απαντήσει κάποιος τι σημαίνει ΔΝΤ; Το ρόλο του και την ιστορία του; Πότε ιδρύθηκε και γιατί; Αν έχει καλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς;
Γιατί η κοινωνία και πολλοί λένε ότι είναι η καταστροφή, όλοι έτσι απαντάνε.
Αλλά κανείς ουσιαστικά δεν απαντάει και δεν μας λέει την αλήθεια.
Αν για παράδειγμα είχαμε ακούσει τις προτάσεις εδώ και 2,5 χρόνια, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις μειώσεις.
Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί στήριξης βοηθάνε συνολικά την κοινωνία και καταστρέφουν την διαπλοκή και τα οργανωμένα ερπετά που ρημάζουν το δημόσιο χρήμα.
Άραγε ο εχθρός του ΔΝΤ και των μηχανισμών στήριξης, είναι η διαπλοκή και όλοι αυτοί που ρημάζουν το κράτος και έχουν την δυνατότητα μέσα από την ενημέρωση και τον σκοταδισμό να κάνουν σύμμαχο τους και την κοινωνία.
Αλήθεια γιατί δεν μας λένε ότι το ΔΝΤ ιδρύθηκε για τις φτωχές χώρες και είναι ένα ταμείο που βασίζεται στην αλληλεγγύη και την χρηματοδότηση των λαών και έχει και τον καλύτερο μηχανισμό έλεγχου κατά της διαφθοράς.

Να φέρουμε άλλο ένα παράδειγμα, όταν η Ελλάδα εκδίδει ομόλογα και τα καταθέτει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που από εκεί δανείζεται.
Εφόσον το χρέους ήταν πολύ υψηλό θα μπορούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μας πει ότι τα ομολογά σας δεν είναι φερέγγυα, να κλονίσει την οικονομία μας ή να μας ζητήσει ενέχυρο τον εθνικό μας πλούτο.
Όταν η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούσε να αμφισβητήσει και να απειλήσει την χώρα με τα ομόλογα γιατί εγγυούταν ένας διεθνής οργανισμός το ΔΝΤ.

Γιατί δεν μας λέει κανένας οικονομολόγος σε πια χώρα μπήκε το ΔΝΤ και η χώρα καταστράφηκε;
Όλες οι χώρες ενημέρωσαν τους πολίτες τους γιατί μπήκαν οι σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί στην χώρα τους, για παράδειγμα η Τουρκία.
Σε αυτό ευθύνεται και ο Παπανδρέου, γιατί δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό. Βέβαια ζήτησε ένα δημοψήφισμα, που όλοι οι δημοκράτες της Ευρώπης και της χώρας το απέρριψαν γιατί δεν αντέχουν την δημοκρατία.
Ο Παπανδρέου έχει ευθύνες γιατί δεν το έκανε.
Ποια ήταν η πρόταση τους λοιπόν όλων αυτών που βλέπουμε σήμερα;
Ο δρόμος τι έχει γίνει; Η χελώνα τρέχει ή την έχουν γυρίσει ανάποδα;
Σε ένα μόνο μπορεί να έχετε δίκαιο και θέλω να συμφωνήσω μαζί σας, ότι ο Παπανδρέου δεν ήταν ο καλύτερος, αλλά δεν υπάρχει και κανένας καλύτερος από αυτόν.

Αλέξανδρος Καζναφέρης καθηγητής M.I.T

Πηγή: http://www.logioshermes.blogspot.com/2012/10/blog-post_6323.html#ixzz28rvLicru