Γενική Απεργία (12/11) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Εντυπωσιακή εως πρωτοφανή συμμετοχή αναμένεται να σημειώσει η Γενική Απεργία της Πέμπτης (12/11) τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ταξικά Σωματεία και Ομοσπονδίες δουλεύουν εντατικά για την επιτυχία της απεργίας, η οποία στρέφεται εκ των πραγμάτων ευθέως κατά του συνόλου των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικώνπου εφαρμόζονται και σχεδιάζονται από την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς: ασφαλιστικό, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, φορολεηλασία, πλειστηριασμοί κλπ κλπ.  

 

Για την επιτυχία της απεργίας, η οποία έχει ανησυχήσει σφοδρώς όλα τα μνημονιακά κόμματα, εργάζονται όλες οι αριστερές δυνάμεις, αν και όχι συντονισμένα και ενωτικά όπως θα έπρεπε, ενώ όλες της τις δυνάμεις στον απεργιακό συναγερμό έχει αφιερώσει η Λαϊκή Ενότητα.  

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι στη Γενική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν όλα τα εμπορικάκαταστήματα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σειρά από επαγγελματικές οργανώσεις (δικηγόροι κλπ), ενώ το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα δώσουν και αντιπροσωπείες αγροτών καικτηνοτρόφων, δίνοντας, έτσι, στον απεργιακό αγώνα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης αγωνιστικής,κοινωνικής συμμαχίας, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.  

Στο μεταξύ πολύ μεγάλες, εως μεγαλειώδεις και ιδιαίτερα μαχητικές, αναμένεται να είναι οισυγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα σε Αθήνα και Θεσ/κη, και ιδιαίτεραμαχητική και μαζική προβλέπεται να είναι η συμμετοχή της νεολαίας, φοιτητικής και μαθητικής.  

Πολιτικοί κύκλοι υπογραμμίζουν στην Iskra ότι είναι, μάλλον, πρωτοφανές να κηρύσσεται με διαγραφόμενη μεγάλη ανταπόκριση, Γενική απεργία απέναντι σε μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, η οποία, μόλις, ξεπερνά το μήνα.  

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι αυτή η Γενική απεργία και οι συγκεντρώσεις δεν θα είναι καθόλου υπερβολή, αν χαρακτηρίζονταν ως απαρχή ανατροπής του μνημονιακού σκηνικού, μια ανατροπή η οποία δεν φαίνεται να αργεί, σε όφελος δημοκρατικών, αντιμνημονιακών, προοδευτικών εξελίξεων.

 

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22644:diaxeiristis&catid=81:kivernisi&Itemid=198

 

Γενική απεργία την Πέμπτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της 24ωρης κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζει η κυβέρνηση». Χωρίς Μετρό, ΟΣΕ και Προαστιακό η Αθήνα· πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 11.00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων. Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στις 10.30 το πρωί προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο ΕΚΘ, στις 10.30 το πρωί, του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας.

Επίσης, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το Τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία μάλιστα προειδοποιεί για ματαιώσεις ορισμένων βραδινών δρομολογίων της Τετάρτης.

Εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην κινητοποίηση η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται με ένα ή δύο αστικά λεωφορείο ανά ώρα στις βασικές γραμμές.

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500038166

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΣΕΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 η ΕΣΕΕ μαζί με όλους τους φορείς εκπροσώπησης της επιχειρηματικότητας, της εργασίας και της αγοράς προχωρά σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.

Η ελληνική κοινωνία έχει αγγίξει τα όριά της και αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών. Τα συνεχόμενα εισπρακτικά μέτρα και η παραφιλολογία του τρόμου που τα συνοδεύει, στερεύουν τις επιχειρήσεις μας από πελάτες και ρευστότητα, τους νέους ανθρώπους από δουλειές και την πολύ σημαντική «ψυχολογία της αγοράς» από οποιοδήποτε ψήγμα αισιοδοξίας. Το άμεσο εφιαλτικό αποτέλεσμα των αλόγιστων μέτρων και των συνεχόμενων μνημονίων, χωρίς εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας, είναι ακόμη περισσότερη ύφεση, περισσότεροι χαμένοι τζίροι, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και λιγότερη αξιοπρέπεια.

Οι έλληνες έμποροι αρθρώνουμε «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, οικονομίας και κοινωνίας.  Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου, παρόντες στους αγώνες και στο πλευρό όλης της κοινωνίας, που πλέον διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στην επιβίωση και στον αυτοσεβασμό, μέσα σε μία σύγχρονη αγορά, με αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων.

 

Όλοι οι μικρομεσαίοι έμποροι της χώρας λέμε:

 

· ΟΧΙ στην επιλεκτική εφαρμογή της «ελαττωματικής» εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

· ΟΧΙ στα λουκέτα, στην ανεργία, στη λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.

· ΟΧΙ στη φυγή των ελλήνων μικρομεσαίων, στην «επιχειρηματική μετανάστευση» και στην «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές, «φορολογικά φιλικές» χώρες.

· ΟΧΙ στην αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων, στις αυξήσεις ΦΠΑ και στην πλήρη αφαίμαξη των επιχειρήσεων.

· ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την έλλειψη ρευστότητας, την επιβολή Capital Controls και τις υπερχρεώσεις στις στοιχειώδεις συναλλαγές για τη συντήρηση των εργασιών μας.

· ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί δύο τουλάχιστον γενεές σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας».

 

 

 

 

Λέμε:

 

· ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.

· ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.

· ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση  και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.

· ΝΑΙ στη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.

· ΝΑΙ στη στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχείρησης, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και το δικαίωμα στη “δεύτερη ευκαιρία”.

· ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπορικής πίστης στην αγορά.

 

Με πυξίδα τη συμβολή στην ανάπτυξη και στην προκοπή του τόπου, των τοπικών αγορών αλλά και την επιβίωση των Μμε επιχειρήσεων, ο εμπορικός κόσμος ζητάει από τους κυβερνώντες δίκαιη και ορθή κρίση, σοβαρότητα και σκληρή δουλειά και από τους πολίτες εγρήγορση και συλλογική υπευθυνότητα. Πρέπει όλοι να σταθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ώστε να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη, να επιτευχθούν οι μεταρρυθμίσεις και να βγει επιτέλους η Χώρα μας από την επιτήρηση, την κρίση και την ύφεση.