Η …Δεξιά μας παίρνει τα σπίτια!

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Λύσσαξαν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης να αρχίσουν επιτέλους οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών που δεν μπορούν να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους επειδή ξαφνικά έμειναν άνεργοι ή επειδή τα εισοδήματα τους συρρικνώθηκαν δραστικά. Δειλά δειλά κάποιοι από τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές άρχισαν να αποκαλύπτουν στον αδαή κοσμάκη που νομίζει πως η τράπεζα δεν θα του πάρει το σπίτι γιατί «τι να κάνει ένα τριάρι στη Νέα Ιωνία ή ένα δυάρι στη Δραπετσώνα» ότι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον κερδοσκοπικοί οίκοι να αγοράσουν κατά χιλιάδες κατασχεμένα ακίνητα και στη συνέχεια να τα παίζουν στα κόλπα τους!

 

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων Σαμαρά,ΒενιζέλουΚουβέλη που θέλει να φάει τα σπίτια και τα διαμερίσματα των φτωχών. Δεν είναι δηλαδή μόνο η Δεξιά και τα άθλια τσιράκια της του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που θα πάρουν τα σπίτια του λαού, έχουν από πίσω τους και την ΕΕ και το ΔΝΤ! Μάλιστα το τελευταίο, το ΔΝΤ, στην περιβόητη έκθεση του που αρχικά ήταν «απόρρητη» αλλά στη συνέχεια διοχετεύθηκε στον Τύπο και κατόπιν δημοσιοποιήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς απαιτεί μέχρι το τέλος, σε δυόμισι μήνες να έχει ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο με την κατάργηση του «νόμου Κατσέλη», ώστε από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν οι μαζικές κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων σπιτιών δανειοληπτών! Στην έκθεση αυτή το ΔΝΤ προσπαθεί να ρίξει αποκλειστικά στην ΕΕ τις ευθύνες για το έγκλημα που διέπραξαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και το ΔΝΤ εναντίον του ελληνικού λαού. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύπτει ότι το Μνημόνιο σχεδιάστηκε με στόχο όχι να σώσει την Ελλάδα, αλλά να μην υποστούν ζημιές οι γερμανικές, γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα! Γι΄αυτό και δεν έγινε «κούρεμα» του χρέους πριν ξεφορτωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στην ΕΚΤ, όπου βάσει του Μνημονίου η Ελλάδα θα πληρώνει στο 100% της ονομαστικής τους αξίας με αποτέλεσμα η ΕΚΤ να αποκομίζει υπερκέρδη από τα δάνεια που δήθεν μας δίνει η ευρωζώνη, αλλά στην Ελλάδα δεν φτάνει ούτε ευρώ.

Πέρα όμως από τη σημαντικότατη παραδοχή της ουσίας του Μνημονίου, το έγγραφο του ΔΝΤ είναι πραγματικά μνημείο κοινωνικής αγριότητας, καθώς αυτό που προτείνει είναι ακόμη πιο βάρβαρη λιτότητα!Πρώτα πρώτα το ΔΝΤ απαιτεί να …ιδιωτικοποιηθεί η είσπραξη των φόρων!!! Να αναλάβουν δηλαδή ιδιωτικές εταιρείες – γκανγκστερ να αποσπούν τα χρήματα από τους φορολογούμενους! Όπως θα περίμενε κανείς, το ΔΝΤ τάσσεται επίσης υπέρ του να αναλάβουν ξένοι μάνατζερ να ξεπουλήσουν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου χωρίς τις αναστολές που έχουν ακόμη και οι πιο ασυνείδητοι, τα πιο «τομάρια» από τους Έλληνες «Τσολάκογλου» της σύγχρονης εποχής. Να μη διστάζουν δηλαδή να πουλήσουν και το κτίριο της …Βουλής, αν πιάσουν καλή τιμή! Όσο για τους αφελείς που νομίζουν ότι πείραξε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που όλη η Ελλάδα πάγωσε από το κρύο το χειμώνα λόγω του εξαπλασιασμού(!) του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και ότι θα προσπαθούσε η κυβέρνηση να μειώσει κάπως το φόρο αυτό, το ΔΝΤ τους γκρεμίζει κάθε ελπίδα. Δεν θα μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, υπογραμμίζει . Όσο για τη δήθεν «έκτακτη» και δήθεν «εισφορά αλληλεγγύης» που πάει ολόκληρη στις ξένες τράπεζες, θα γίνει μόνιμη και δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από αυτήν στο ορατό μέλλον, μας πληροφορεί το ΔΝΤ.

Η περιβόητη έκθεση του ΔΝΤ γελοιοποιεί εντελώς τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων περί «ανάπτυξης», καθώς με έμμεσο τρόπο υπογραμμίζει πως μόνο χειρότερες μέρες και ζοφερά χρόνια μας περιμένουν. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ζητάει η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ; Θεαματική …αύξηση (!) του ΦΠΑ προτείνει το ΔΝΤ και μάλιστα στους πιο κρίσιμους τομείς. Από 13% που είναι σήμερα να πάει στο 19% ή στο 21% ο ΦΠΑ – να αυξηθεί δηλαδή κατά 50% ή κατά 60%- στα τρόφιμα, στο νερό, στο ηλεκτρικό, στα εισιτήρια των μέσω μαζικής μεταφοράς κ.λπ. υποδεικνύει το ΔΝΤ. Δεν σταματά εκεί. Θέλει κι άλλες αυξήσει του ΦΠΑ. Από 6,5% που είναι ο ΦΠΑ στα φάρμακα (όπως και στα βιβλία κ.λπ.) να αυξηθεί κατά …300% (!!!) και να πάει στο 19% ή στο 21%, θέλει το ΔΝΤ. Να γίνει ακόμη πιο δύσκολη δηλαδή η πρόσβαση των Ελλήνων στα τρόφιμα, στα φάρμακα, στο νερό που πίνουν και πλένονται, στο ηλεκτρικό ρεύμα με το οποίο φωτίζονται ή μαγειρεύουν, απαιτεί το ΔΝΤ. Αν αυτό δεν είναι κοινωνικός Μεσαίωνας, τότε τι είναι; Στο μεταξύ, το ΔΝΤ ξεφτίλισε ακόμη μια φορά τον Σαμαρά, ο οποίος για να παραπλανήσει τον κοσμάκη όλο και διακηρύσσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. Ποιος τον ρωτάει πρώτα πρώτα τον Σαμαρά και όλη τα υπόλοιπα γελοία υποκείμενα από πολιτική σκοπιά που δήθεν κυβερνούν τη χώρα; Ρωτούσαν ποτέ οι ναζί τους δοσίλογους που τοποθετούσαν σε κάθε κατεχόμενη χώρα; Ποτέ! Έτσι και τώρα λοιπόν το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα εξεύρεσης 4,6 δις ευρώ μέσα στο 2014 γιατί αυτή είναι μέχρι στιγμής η δημοσιονομική «τρύπα» που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Το ΔΝΤ διέταξε μάλιστα την κυβέρνηση Σαμαρά να αποφασίσει τα νέα μέτρα μέχρι τον Σεπτέμβριο και προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι αν δεν καλύψουν όποιο κενό αφήσει η Αθήνα, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δώσει τα λεφτά που του αναλογούν για την επόμενη δόση. Ε, ρε, ανάπτυξη που έρχεται!

«Πρίν» της Κυριακής 9 Ιουνίου 2013 το είδαμε στο seisaxthia.wordpress.com

http://www.inprecor.gr/index.php/archives/237821