Η κυβέρνηση εκχωρεί το Αιγαίο στο Νάτο

“Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στο Αιγαίο”.

 

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση της Αριστεράς που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στο Αιγαίο #vouli

 

Η αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση και παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος ανέφερε ότι μίλησε με την αρμόδια Τομεάρχη της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για το απόρρητο κείμενο της συμφωνίας.

“Θα σας παρακαλέσω, να συνεννοηθείτε μεταξύ σας. Η απάντηση της κυρίας Μπακογιάννη ήταν, ότι οι συνομιλίες έγιναν προς τη θετική πλευρά και με ευχαρίστησε που την ενημέρωσα. Αντιλαμβάνομαι, ότι η ΝΔ δεν έχει επικοινωνία μεταξύ της”, δήλωσε ο κ. Καμμένος προχωρώντας σε μία χωρίς λεπτομέρειες ενημέρωση των βουλευτών.

“Η συμφωνία που έγινε κοινά αποδεκτή από όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της δύναμης του ΝΑΤΟ ,στην περιοχή του Αιγαίου, έχοντας γίνει αποδεκτές όλες οι ελληνικές θέσεις. Στην παράγραφο 4 αναφέρεται ότι σε περίπτωση που γίνει διάσωση ανθρώπων που έρχονται από την Τουρκία, ανεξαρτήτως από το εάν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες, θα προωθούνται αυτόματα στην Τουρκία. Οι ελληνικές δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη δύναμη του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στον ελληνικό εναέριο χώρο και οι τουρκικές στα τουρκικά χωρικά ύδατα και στον τουρκικό εναέριο χώρο αποκλειστικά.

‘Όσον αφορά τη διοίκηση της δύναμης, είναι τη συγκεκριμένη στιγμή υπό τη διοίκηση της Γερμανίας. Τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι απόλυτα εξασφαλισμένα και θέλω σήμερα, να σας ζητήσω να σεβαστούμε ότι χάσαμε τρεις αξιωματικούς”, είπε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι με ενέργειες της Ελλάδας, θα εξαιρεθούν από τη διοίκηση τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία, η οποία θα αναλάμβανε μετά τη Γερμανία, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τον λόγο πήρε και πάλι στη συνέχεια ο κ. Δένδιας, λέγοντας ότι σέβεται την απόφαση του υπουργού να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συμφωνία. “Η ερώτηση ήταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα στο ΝΑΤΟ να επιχειρεί στο Αιγαίο”, είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση, ότι επί 12 μήνες δεν αξιοποιούσε τα σχέδια που υπήρχαν και με τα οποία οι ελληνικές δυνάμεις θα μπορούσαν, να προστατεύσουν τα ελληνικά συμφέροντα.

Κάνατε τον Ερντογάν σουλτάνο που τον παρακαλά η ΕΕ και τα Σκόπια φράχτη της Ευρώπης. Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησής σας #vouli

 

Η κυβέρνηση υπέβαλλε αίτημα στο ΝΑΤΟ ναι ή όχι; Αυτοί που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες ζητούν Γερμανό διοικητή να διοικεί στο Αιγαίο! #vouli

 

Σε απάντησή του ο κ. Καμμένος απάντησε “εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ γερμανοτσολιάδες”, κατηγορώντας εκ νέου τη ΝΔ για διγλωσσία και αδυναμία συνεννόησης.

Εν συνεχεία και ενώ ο υπουργός ‘Αμυνας είχε αποχωρήσει, παρενέβη, ζητώντας το λόγο “επί προσωπικού” ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι η νατοϊκή επιχείρηση αποφασίστηκε μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Ερντογάν, χωρίς η Ελλάδα να γνωρίζει κάτι και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέστη διπλωματική ήττα.

 

http://www.sofokleous10.gr/2012-07-24-09-30-20/371415-%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

 

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

Ο Παν. Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑ.Ε, έδωσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του «alpha» 989 fm και στον Σπ. Χαριτάτο.

Ο Παν. Λαφαζάνης στη συνέντευξη τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μας εκβιάζουν στο όνομα του ευρώ. Τώρα μας εκβιάζουν και με τηΣυνθήκη Σένγκεν. Ως πότε θα ανεχόμαστε τη γερμανική ευρωζώνη που ισοδυναμεί με το 4ο Νομισματικό Ράιχ; Έχουμε μια ασπόνδυλη, παραδομένη κυβέρνηση οικονομικά στη Γερμανία και πολιτικοστρατιωτικά στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα άγεται και φέρεται από τους πιστωτές της. Δεν διαμορφώνει τις εξελίξεις, απλά εκτελεί εντολές. Δεν έχουμε δημοκρατία σε αυτή τη χώρα» είπε στονAlpha 989 ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε λόγο για «ταπεινωτική συνθηκολόγηση Τσίπρα απέναντι στο μνημόνιο. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικά μια κυβέρνηση χωρίς καμμία βάση διαλόγου, δημοκρατίας και διαφάνειας. Δεν δικαιολογείται ο Τσίπρας να κινείται και να αποφασίζει ως απόλυτος άρχοντας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς ο Τσίπρας έγραψε 2 φορές στα παλιά του παπούτσια τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός ήταν έτοιμος να παλέψει και να υποστεί θυσίες για να στηρίξει αυτή τη χώρα».

Αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο είπε πως «είναι κρίμα οι υπουργοί να γίνονται ντεκόρ, να μαζεύονται μόνο και μόνο για να κάνει διάγγελμα ο Πρωθυπουργός. Αυτά είναι σκηνές και εικόνες που προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη», ενώ απαντώντας σε δηλώσεις του Π. Κουρουμπλή νωρίτερα στον σταθμό μας είπε πως «ο κος Κουρουμπλής, αν αναγνωρίζει ότι η χώρα είναι υπό κατοχή, τότε αναγνωρίζει ότι συμμετέχει σε μία υπαλληλική κυβέρνηση που διεκπεραιώνει την κατοχή της χώρας».  

Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού είπε ότι «πρόκειται για εθνική ντροπή.Το ΝΑΤΟ κατακτά το Αιγαίο, έχουμε μετατραπεί σε αποικία και νατοϊκό οικόπεδο. Το ΝΑΤΟ, ως γνωστόν, αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τη στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας σε σειρά από νησιά.

 

Αυτό το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει, δυστυχώς, την ευθύνη στο Αιγαίο και όχι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ρευστοποίηση του Αιγαίου και σε μια πορεία στη συν-διαχείρισής του. Αυτό που ενδιαφέρει το ΝΑΤΟ είναι πώς θα κρατήσει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής και πως θα υπηρετηθούν οι στρατηγικές προτεραιότητες των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

 

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο, σε μια χώρα που έχει χάσει κάθε εθνική ανεξαρτησία και έχει παραδοθεί πλήρως στους πιστωτές, που ορίζουν το μέλλον μας, ερήμην μας. Μας ανακοίνωσαν απλά μια απόφαση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ και αγνόησαν πλήρως την Ελλάδα. Η αποικία δεν μπορεί να έχει άποψη, εκτελεί εντολές».  

Για το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «νέα,δική της διαπλοκή στον χώρο των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να καθορίσει τον αριθμό αδειών και να επιλέξει ποιοι θα επικρατήσουν στον διαγωνισμό. Θέλει να συγκροτήσει το δικό της μπλοκδιαπλεκομένων στον τηλεοπτικό χώρο για να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα της στα ΜΜΕ. Βρίσκεται σεαδιέξοδο, γι’ αυτό προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ελέγχοντας το τηλεοπτικό τοπίο.

 

Μπορεί να πάρουν και ορισμένοι από τους υπάρχοντες καναλάρχες άδεια αλλά θα τίθεται από την κυβέρνηση το πλαίσιο λειτουργίας τους. Μπορεί ακόμα να είναι και όλοι οι παλιοί παίχτες, κάτω όμως από νέο πλαίσιο με τους κανόνες που θα επιβάλει με αντιδημοκρατικό τρόπο η ίδια η κυβέρνηση.

 

Πού ξέρει ο πρωθυπουργός πόσες άδειες απαιτούνται; Επειδή έχει μια έκθεση αμφιβόλου εγκυρότητας, κρίνει πόσες άδειες θα δοθούν και ποιοι θα κερδίσουν τον διαγωνισμό; Αυτά είναι πρωτοφανή σε αντιδημοκρατικότητα πράγματα.

 

Μπορεί να δούμε και εκπλήξεις στην πορεία που προδιαγράφει η κυβέρνηση Π.χ ένα ξένο συγκρότημα να παίξει ρόλο στο ελληνικό τηλεοπτικό στερέωμα. Η αποικία ξεπουλιέται».  

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή για να θεμελιωθεί σε νέες βάσεις. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το καθεστώς που μας έφερε σε αυτά τα χάλια. Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή. Πρέπει να λάβουμε γρήγορα τις αποφάσεις μας για τη χώρα. Πρέπει να ανασάνει και να απαλλαγεί από τον μνημονιακό ζυγό που μας πνίγει. Αν δεν το αντιληφθούμε και δεν αποφασίσουμε να απαλλαγούμε γρήγορα από τα μνημόνια, θα είμαστε μοιραίοι σε έναν μοιραίο και ιστορικό τόπο, γιατί τον καταστρέψαμε ολοσχερώς. Χρειάζεται μια νέα Λαϊκή Ενότητα που θα φέρει τη δημοκρατία, θα αποκαταστήσει την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει να βγούμε από την κρίση με δύσκολες και τολμηρές αποφάσεις».  

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ο Παν. Λαφαζάνηςεξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των στρατιωτικών.  

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται άμεση και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας. Να γίνει πλήρης διερεύνηση και άμεση απόδοση ευθυνών. Σε αυτές τις τραγωδίες χρειάζεται πλήρης διερεύνηση καιαξιοπιστία. Τα μνημόνια, πάντως, είναι η μεγάλη εθνική καταστροφή και επηρεάζουν αρνητικά όλους τους τομείς, ακόμη και τις ένοπλες δυνάμεις»,πρόσθεσε επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.  

 

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23466:lafazanis-alpha989fm&catid=83:aristera&Itemid=200