Η Yellen στηρίζει το πρόγραμμα QE3; Στο επίκεντρο και τα στοιχεία του ΑΕΠ για την Ευρώπη

Source: Bloomberg

Το EUR διαπραγματεύεται με ανάμικτες τάσεις έναντι των άλλων νομισμάτων σήμερα το πρωί. 

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης και των βασικών οικονομιών της καθώς και η μηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένονται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της αγοράς. Στις ΗΠΑ, η Janet Yellen, υποψήφια για την προεδρία της Fed, στηρίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Κεντρικής Τράπεζας, επικαλούμενη την μικρής δυναμικής απόδοση της Αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Στις 06:00 GMT, το EUR υποχώρησε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD στα USD 1.3472 ενώ διαπραγματεύονταν στα ίδια επίπεδα έναντι του GBP στα GBP 0.8401.

Το JPY υποχώρησε και αυτό κατά 0.4 τοις εκατό έναντι του USD και του EUR, μετά και την δήλωση του Ιάπωνα Υπουργού Οικονομικών, Taro Aso, ότι είναι σημαντικό η παρέμβαση στο νόμισμα να αποτελεί πολιτική επιλογή.Μετοχές Αγγλίας: Αναμένεται να ανοίξουν στο πράσινο


Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει με 49 μονάδες στο πράσινο.

Οι λιανικές πωλήσεις είναι το βασικό οικονομικό μέγεθος που αναμένουμε για σήμερα. 

Οι Burberry Group (BRBY), 3i Group (III), Great Portland Estates (GPOR) και Carphone Warehouse Group (CPW) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του σήμερα.

Ο Henner Wapenhans, ο επικεφαλής στρατηγικής της Rolls-Royce Holdings (RR/), ανέφερε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την χρησιμοποίηση της 3D τεχνολογίας στην εκτύπωση με σκοπό την παραγωγή εξαρτημάτων για τους κινητήρες της εταιρείας σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της παραγωγικής διαδικασίας και της παραγωγής εξαρτημάτων με μικρότερο βάρος.

Η BAE Systems (BA/) ανέφερε ότι κέρδισε την έφεση που είχε καταθέσει στο Government Accountability Office στις ΗΠΑ η οποία αφορούσε απόφαση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να προχωρήσει σε σύναψη συμφωνίας με την Raytheon Company για την προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων επόμενης γενιάς τύπου jammer.Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύεται υψηλότερα 


Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος σήμερα το πρωί μετά και τα χθεσινά κέρδη στην Wall Street.

Στην Ιαπωνία, οι αγορές διαπραγματεύονται υψηλότερα μετά και τα στοιχεία που έδειξαν το ετησιοποιημένο ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο. Η Mitsubishi UFJ Financial Group (8306) και Mizuho Financial Group (8411) ενισχύθηκαν εν μέσω δημοσιευμάτων ότι και οι δύο εταιρείες είναι πιθανόν να αυξήσουν τις προοπτικές κερδών τους για το έτος. Από την άλλη μεριά, η Mizuno Corporation (8022) υποχώρησε μετά και στην μείωση που προχώρησε για τις προοπτικές των κερδών της για το έτος.

Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε 2.6 τοις εκατό στις 14,941.4 μονάδες.

Στην Κίνα, η Anhui Huilong Agricultural Means of Production (002556) ενισχύθηκε ενώ στο Χονγκ Κονγκ, η Tencent Holdings (700) κατέγραψε κέρδη μετά την δημοσίευση σημαντικής αύξησης στα καθαρά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

Τέλος, στην Ν. Κορέα, η SK Hynix (000660) και Samsung Electronics (005930) κατέγραψαν και αυτές κέρδη.


Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται στο πράσινο 


Source: Bloomberg

Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν υψηλότερα κατά 4.6 μονάδες.

Στοιχεία που αφορούν το Εμπορικό Ισοζύγιο και την αγορά εργασίας (Initial & Continuing Jobless Claims και Unit Labour Costs) είναι κάποια από τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Wal-Mart Stores (WMT), Viacom (VIAB), Applied Materials (AMAT), Agilent Technologies (A), Tyco International (TYC), Kohl’s Corporation (KSS) και Nordstrom (JWN) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Οι Cisco Systems (CSCO) και η SeaWorld Entertainment (SEAS) υποχώρησαν κατά 10.3 τοις εκατό και 2.5 τοις εκατό, αντίστοιχα, μετά το τέλος της κανονικής διαπραγμάτευσης την Τετάρτη. Από την άλλη μεριά, η NetApp (NTAP) ενισχύθηκε κατά 1 τοις εκατό μετά και τα αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο που ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο ενώ η YuMe (YUME) έκλεισε με άνοδο 24.7 τοις εκατό, με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου να ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς.

Χθες, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.8 τοις εκατό εν μέσω εικασιών ότι η υποψήφια για την προεδρία της Fed, Janet Yellen, είναι πιθανόν να συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο οδήγησαν την Macy’s (M) σε άνοδο 9.4 τοις εκατό ενώ η Nucor Corporation (NUE) υποχώρησε κατά 2.6 τοις εκατό μετά και την υποβάθμιση που γνώρισε από χρηματιστηριακό γραφείο.


Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος 


Source: Bloomberg

Οι δείκτες DAX και CAC είναι πιθανόν να ανοίξουν κατά 62 μονάδες και 35 μονάδες υψηλότερα, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας καθώς και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Γαλλία και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού και Εισαγωγών για την Ελβετία, είναι κάποια από τα βασικά οικονομικά μεγέθη που αναμένουμε για σήμερα.

Οι European Aeronautic Defence and Space Company NV (EAD), Zurich Insurance Group AG (ZURN), Merck KGaA (MRK), Vivendi SA (VIV) και RWE AG (RWE) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η BNP Paribas SA (BNP) συμφώνησε να αγοράσει το 25.0 τοις εκατό της BNP Paribas Fortis SA (FBAVP), από την Βελγική κυβέρνηση, για περίπου EUR 3.3 δις.

Η La Caixa ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε πώληση του 7.5 τοις εκατό που κατέχει στην Caixabank (CABK), σε μια προσπάθεια να αντλήσει περίπου EUR 1.5 δις.
Μακροοικονομική ενημέρωση

Συρρίκνωση του ελλείμματος προϋπολογισμού στις ΗΠΑ 
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού στις ΗΠΑ μειώθηκε στα USD 91.6 δις. τον Οκτώβριο σε σύγκριση με μια μέτρηση των USD 120.0 δις. που καταγράφηκε την ίδια περίοδο την προηγούμενη χρονιά. 

Αύξηση λιγότερο από το αναμενόμενο των λιανικών πωλήσεων στην Ν. Ζηλανδία
Σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση, οι λιανικές πωλήσεις στην Ν. Ζηλανδία ενισχύθηκαν κατά 0.3 τοις εκατό το τρίτο τρίμηνο του 2013, λιγότερο από το αναμενόμενο και σε σύγκριση με την προς τα κάτω αναθεώρηση της αύξησης του 1.5 τοις εκατό που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε σταθερά επίπεδα το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Κορέας
Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 2.50 τοις εκατό για έκτο συνεχόμενο μήνα.