ΗΠΑ στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας

SAXO BANK

Επισκόπηση αγοράς: Η απασχόληση των ΗΠΑ στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας
Αγορά συναλλάγματος: Με απώλειες διαπραγματεύεται το USD

Το USD καταγράφει απώλειες σήμερα το πρωί σε σχέση με τα κύρια νομίσματα. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής σχετικά με τις μεταβολές στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η εικόνα της οποίας αναμένεται βελτιωμένη για τον Αύγουστο, ενισχύοντας το σενάριο για περιορισμό της ποσοτικής χαλάρωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία, οι οποίες αναμένονται μειωμένες για τον Ιούλιο. Στις 05:00 GMT, το EUR σημείωνε οριακή άνοδο σε σχέση με το USD, στο 1.3124, όπως και το GBP το οποίο ενισχύθηκε κατά 0.1% σε σχέση με το USD, στο 1.5603. Το JPY τέλος, ενισχύθηκε κατά 0.3% και 0.2% σε σχέση με το EUR και το USD αντίστοιχα, επηρεαζόμενο από την αύξηση των επίσημων συναλλαγματικών διαθεσίμων που κατεγράφησαν στην Ιαπωνία στα τέλη Αυγούστου.
Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 15 έως 8 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν την εκτίμηση του ΑΕΠ από το ινστιτούτο NIESR, το εμπορικό ισοζύγιο, τη βιομηχανική και μεταποιητική παραγωγή, το δείκτη τιμών ακινήτων της Halifax καθώς και τις πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών, ενώ η EMIS Group (EMIS) θα ανακοινώσει αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η επιτροπή ανταγωνισμού του Καναδά ενέκρινε την πώληση των καταστημάτων της 210 Viterra, θυγατρικής της Glencore Xstrata (GLEN), στην Αμερικάνικη Agrium. Τέλος, η BAE Systems (BA/) επισήμανε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στην Pennsylvania, μέχρι το τέλος του έτους, λόγω περικοπών στις δαπάνες των Αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ασία: Ανάμικτες τάσεις στα Ασιατικά χρηματιστήρια

Οι Ασιατικές αγορές εμφάνισαν ανάμικτη εικόνα κατά την πρωινή συνεδρίαση. Στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι Sumitomo Realty & Development (8830), Mitsubishi Estate (8802), SoftBank Corporation (9984), NTT Docomo (9437) και Kawasaki Kisen Kaisha (9107) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Στον αντίποδα η Suntory Beverage & Food (2587) ενισχύθηκε, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά των ροφημάτων Lucozade και Ribena, της GlaxoSmithKline, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα USD 1.6 δις. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 1.3%, στις 13,885.1 μονάδες.

Στην Κίνα, οι China Merchants Securities (600999) και Haitong Securities (600837) ενισχύθηκαν, μετά από την αποκατάσταση λειτουργίας της αγοράς παραγώγων του Πεκίνο. Στο Χόνγκ Κόνγκ η BBMG Corporation (2009) επίσης ενισχύθηκε, μετά από την πώληση ιδίων μετοχών στην μητρική εταιρία με σκοπό την άντληση κεφαλαίων. Στη Νότια Κορέα τέλος, η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Hyundai Motor (005380) με τα σωματεία των εργαζομένων, οδήγησε την εταιρία σε άνοδο.
Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0.9 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη απασχόλησης, καθώς και τις μεταβολές στα ημερομίσθια, ενώ οι Smithfield Foods (SFD), UTi Worldwide (UTIW), Mattress Firm Holding (MFRM) και SHFL Entertainment (SHFL) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν τις VeriFone Systems (PAY), Infoblox (BLOX), Finisar Corporation (FNSR), Quiksilver (ZQK) και Timken Company (TKR) σε άνοδο κατά 5.3%, 14.4%, 6.4%, 15.8% και 5.7%, ενώ στον αντίποδα οι Smith & Wesson Holding (SWHC) και Zumiez (ZUMZ) υποχώρησαν κατά 5.2% και 4.1%, αντίστοιχα.

Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.1%, επηρεαζόμενος από τις αυξημένες βιομηχανικές παραγγελίες. Μεταξύ άλλων οι Boston Scientific (BSX), Fastenal Company (FAST), Costco Wholesale (COST), Walgreen Company (WAG) και JC Penney (JCP) ενισχύθηκαν κατά 5.9%, 6.0%, 2.8%, 1.4% και 5.3%, ενώ αντίθετα οι Newmont Mining Corporation (NEM) και Campbell Soup (CPB) υποχώρησαν κατά 4.2% και 2.4%, αντίστοιχα.
Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν ανάμικτες τάσεις στο άνοιγμα

Ο δείκτης DAX αναμένεται από 8 έως 10 μονάδες πτωτικός, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται έως 4 μονάδες ανοδικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις βιομηχανικές παραγγελίες για Γερμανία, Ελβετία και Ισπανία, το εμπορικό ισοζύγιο Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας, το δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελβετίας, καθώς και το ΑΕΠ της Πορτογαλίας, ενώ μέσα στην ημέρα η Quantel SA (QUA) θα ανακοινώσει αποτελέσματα. Ο Ludwig Willisch, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bayerische Motoren Werke AG (BMW) στη Βόρεια Αμερική, ανακοινώσε την ανάθεση καθηκόντων επικεφαλή του τμήματος μάρκετινγκ στον Trudy Hardy.
Μακροοικονομική ενημέρωση
Η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον Fisher: Ο Richard Fisher, πρόεδρος της Dallas Fed, επισήμανε ότι η υφιστάμενη πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) δεν παρείχε την αναμενόμενη ώθηση στην απασχόληση. Τόνισε επίσης ότι οι μελλοντικές κινήσεις της Τράπεζας θα πρέπει να διασφαλίσουν την σταθερότητας των χρηματαγορών.

Τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ιαπωνίας αυξάνονται: Στις 31 Αυγούστου, τα επίσημα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Ιαπωνίας ανήλθαν σε USD 1,254.2 δις, συγκρινόμενα με τα USD 1,254,0 δις. του προηγούμενου μήνα.  

Ο κατασκευαστικός κλάδος της Αυστραλίας συρρικνώνεται περεταίρω: Ο κατασκευαστικός δείκτης της Αυστραλίας υποχώρησε στο 43.7 κατά τον Αύγουστο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 44.1 του προηγούμενου μήνα.