Η καθεστωτική μυθολογία περί βίας…

Με αφορμή το άρθρο «Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» θα συγκεντρώσουμε, επιλεκτικά, κάποια παλιά μας κείμενα.
Θα αρχίσουμε με ένα απόσπασμα από άρθρο μας που γράφτηκε τον Ιούλιο το 2011, με τίτλο: «Η λαϊκή ΟΡΓΗ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες!»

Το «αξίωμα» των καθεστωτικών πνιγηρών αναθυμιάσεων συνοψίζεται σε τούτο: «Η βία είναι βία» και «όχι βία κατά της βίας»!!!

Είναι γνωστό ότι η ευνοούμενη μέθοδος ενός ηθικολόγου Φιλισταίου είναι η συνταύτιση μιας αγωνιστικής συμπεριφοράς με τη συμπεριφορά της αντίδρασης. Και το πετυχαίνει αυτό με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών. «Η βία είναι βία» – μας λένε, ή «όχι βία κατά της βίας». Έτσι με το τέχνασμα αυτό της γενικής και αφηρημένης καταδίκης της βίας ταυτίζεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός επαναστάτη, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.

Όλα αυτά τα ηθικά, αλγεβρικά αξιώματα της «Μη -Βίας», τα οποία ακτινοβολούνε όλα τα χρώματα της μικροαστικής ίριδας, δεν είναι παρά δεσμά σκλαβιάς και υποταγής: Όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντίδραση να σπάει τα κόκαλα των διαδηλωτών, αλλά ρίχνουν και το λαό σε μια ραγιάδικη παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα του.

Τα κύρια χαρακτηριστικά όλων αυτών των υποκριτών ηθικολόγων είναι η αποξένωσή τους από τα μεγάλα ιστορικά κινήματα.

Ενώ είναι υποχωρητικοί, βολικοί και συμφιλιωτικοί απέναντι στην κτηνωδία και τον κυνισμό της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, είναι κακόβουλοι, δόλιοι και συκοφαντικοί απέναντι σε πρακτικές βίας των μαζών.

Όλοι αυτοί οι κύριοι ενώ κλείνουν πεισματικά τα μάτια στα εγκλήματα της εξουσίας, ξεχωρίζουν κάποιες αντικειμενικά αναπόφευκτες πράξεις της λαϊκής οργής και ξεχύνουν όλο το ηθικό δηλητήριο κατά των κινημάτων. Βεβαίως ποτέ όλοι αυτοί δεν αναρωτήθηκαν εάν είναι το ίδιο η βία των καταπιεστών και η βία των καταπιεσμένων, εάν θα υπήρχε η δεύτερη χωρίς την πρώτη.

Ωρύονται οι πολιτικές, δημοσιογραφικές και ακαδημαϊκές «γλίτσες» για τον «τραμπουκισμό» των απελπισμένων θυμάτων της κυβερνητικής κακουργίας, ληστείας και απάτης.

Το δικό τους κανιβαλισμό εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, τη λέπρα της δουλικότητάς τους στην εξουσία του χρήματος, την αποτρόπαια, κακουργηματικά συκοφαντική δυσφήμιση κάθε λαϊκού αγώνα που κάνουν σε καθημερινή βάση, την παρασιτική τους αχρειότητα και τους χείμαρρους του ψεύδους και της παραπληροφόρησης που χύνουν καθημερινά κατακλύζοντας τα πάντα, αυτή τη θηριώδη δική τους ιδεολογική και πολιτική βία και ανανδρία δεν τη βλέπουν: Αυτά είναι, γι’ αυτούς που γλείφουν τις κατουρημένες ποδιές των «νταβάδων» τους, «ενημέρωση», «ανδρεία» και «ήθος»…

Το επαχθές και δωσίλογο ΕΓΚΛΗΜΑ της κυβέρνησης δεν το βλέπουν ή περνάει στη σκιά. Αυτό που φωτίζεται είναι η «αντι-βία» των κολασμένων εναντίον των κακούργων και δωσίλογων δικτατόρων.

Είναι σκανδαλωδώς προκλητικό να παραδίδουν, στους κολασμένους, μαθήματα «δημοκρατίας», «ήθους» και «μη βίας» τα παράσιτα του καθεστώτος και τα κυβερνητικά ανδρείκελα: Αυτά και η κουστωδία τους που έχουν κηρύξει έναν κτηνώδη και εξοντωτικό πόλεμο κατά του ελληνικού λαού και της εθνικής μας υπόστασης.

Όταν επιβάλλεις τα φασιστικά ηλεκτροσόκ της ΚΑΤΟΧΗΣ και της δικτατορίας της τρόικας (Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα κ.λπ), πάει πολύ να αναθεματίζεις και να συκοφαντείς τις ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ του λαού, οποιασδήποτε μορφής….

Μόνο οι κυβερνητικοί «εγκάθετοι», οι πολύχρωμοι καθεστωτικοί «μπράβοι» και τα ποικίλα έμμισθα παράσιτα επιτελούν αυτό το ελεεινό έργο…


Αυτά που συμβαίνουν ακόμα εκ μέρους του λαού είναι χάδια και αβρότητες…

Εδώ έχει κηρυχθεί από τις μαφίες του χρήματος και τα καθεστωτικά τους ανδρείκελα ένα άγριος, ολοκληρωτικός και εξοντωτικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδας και του λαού της και τα παράσιτα του καθεστώτος μιλούν για κάποιες πράξεις «βίας» των απελπισμένων!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ κύριοι…

Από τη μια βρίσκεται η δικτατορία των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων», με τους λακέδες των ΜΜΕ, το κράτος και παρακράτος, με τα χημικά, τα δακρυγόνα και τους ροπαλοφόρους και από την άλλη αμύνεται ο ελληνικός λαός.

Μέσα σε ένα τέτοιο πόλεμο οι «καλοί τρόποι» και οι «ευγένειες» ΜΟΝΟ από το λαό, ισοδυναμούν με την ΥΠΟΤΑΓΗ, άνευ όρων, στο καθεστώς, στην «ηθική» του κρατικού ροπάλου και στο βούρδουλα της τρομοκρατίας των ΜΜΕ…
Ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5809

http://www.resaltomag.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3338.html