Με ηλεκτρονικό ραβασάκι έως και διπλάσιο φόρο

Οι φόροι  έρχονται την επομένη των εκλογών. Διπλάσιο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν ιδιώτες και επιχειρήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ένα ηλεκτρονικό ραβασάκι θα είναι αρκετό για να φέρει τα μαύρα μαντάτα αμέσως μετά τις εκλογές. Το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν 500.000 αγρότες καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν στην εφορία.

Αμέσως μετά τις εκλογές και περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά και με email αγρότες και επιχειρήσεις θα ενημερώνονται για την καταβολή του αυξημένου φόρου καθώς στις 14 Αυγούστου ψηφίστηκε η αύξηση της προκαταβολής.
Ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με τους αγρότες ενώ όλοι μιλούν για τη φορολόγηση που κανείς δεν θέλει να αυξηθεί από το 13% στο 26%, όλοι «ξεχνούν» ότι αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου από το 27% στο 55% γεγονός που σημαίνει ότι ενώ αρχικά υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ και έτσι έρχονται νέα εκκαθαριστικά.
Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών. Με βάση τη νέα συμφωνία με τους δανειστές ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ. Οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί.