Η Μέρκελ και η λεία της

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές…

Η “παράσταση” των δωσίλογων στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρωταγωνιστής,

που …”συγκίνησε” την Μέρκελ.

Άχρηστε,

αγράμματε,

ανεπάγγελτε,

άεργε και

προικοθήρα Σαμαρά,

τι ακριβώς παραχώρησες στο Βερολίνο;

Αυτό, το οποίο συμβαίνει με την ελληνική ηγεσία, είναι τόσο περίεργο, που μόνον με όρους μεταφυσικής μπορεί να εξηγηθεί. Οι άνθρωποι, οι οποίοι μας πρόδωσαν, λειτουργούν στην κυριολεξία λες και πάσχουν από “αυτοκτονικό ιδεασμό”. Λειτουργούν σαν “μεθυσμένοι”, που αγνοούν τις ευθύνες τους και δεν νιώθουν καν την ενστικτώδη ανάγκη να αυτοπροστατευτούν. Συμπεριφέρονται σαν να επιδιώκουν τη “λύτρωσή” τους μέσω της τιμωρίας τους. Συμπεριφέρονται σαν να θέλουν να διευκολύνουν τη Νέμεση να κάνει τη “δουλειά” της, χωρίς να αφήσει ίχνος ατιμωρησίας. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλα τα μελλοντικά της “θύματα” την διευκολύνουν στο έργο της, παρέχοντάς της τις απαραίτητες διευκολύνσεις σ’ ό,τι τα αφορά.

Το ένα πολιτικό “τζάκι” μετά το άλλο δημιουργεί την κατάλληλη “υποθήκη”, για να τιμωρηθεί σκληρά για τη σημερινή προδοσία. Ο ένας μετά τον άλλο προδοτικός οικογενειακός “μηχανισμός” της Μεταπολίτευσης παραδίδει τον τρυφερό “λαιμό” του στο κρύο μέταλλο του “ξίφους” της Δικαιοσύνης. Μετά τους Μητσοτάκηδες, τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου, οι οποίοι μας βύθισαν στο χάος της εθνικής καταστροφής, έρχεται και ο τελευταίος “κρίκος” της αθλιότητας να πάρει το “μερίδιό” του. Μετά τους εμφανείς πρωταγωνιστές της μεταπολιτευτικής μας δυστυχίας έρχεται ν’ “αποκαλυφθεί” και ένας ακόμα βασικός “κρίκος” της προδοσίας.

Με την εμφάνιση του Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο ολοκληρώνεται το καστ των πρωταγωνιστών. Από το πουθενά σχεδόν εμφανίστηκε ένας στην κυριολεξία χαμένος “κρίκος” της νεότερης ελληνικής ιστορίας …Εμφανίστηκε μάλιστα οικιοθελώς και αυτοβούλως σε μια εποχή, που είναι βέβαιον ότι θα αναζητηθούν “αποδιοπομπαίοι τράγοι”, για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή. Εμφανίστηκε ως εθελοντής ο φυσικός απόγονος ενός από τους βασικούς πρωταγωνιστές τής εθνικής μας δυστυχίας και με την πράξη του αυτή αποκάλυψε ένα στην κυριολεξία “ξεχασμένο” κύκλωμα αθλιότητας …Ένα κύκλωμα, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες κρυβόταν επιτυχώς πίσω από “Μουσεία”, “Προσκοπισμούς” και “Υποτροφίες”. Ο φυσικός απόγονος του Μπενάκη αποκάλυψε με την ύπαρξή του έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερα κρυμμένους “βραχίονες” του ελληνικού παρακράτους.

Αυτή ακριβώς είναι η συμβολή του Σαμαρά στη σημερινή κατάσταση. Η απροσδόκητη αυτή εμφάνιση αποκαθιστά μια “τάξη” δικαιοσύνης, εφόσον θα ήταν “αδικία” για τους ομοίους του να “γλίτωνε” την κρίση και την τιμωρία ένας τέτοιος σημαντικός παράγοντας στην αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων. …Ένας παράγοντας, ο οποίος συνδέει τις πρεσβείες των ιμπεριαλιστών με τα Κολέγια της “Μπανανίας”, τα οποία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα “παράγουν” δωσίλογους. Με την ενεργή πολιτική παρουσία του Σαμαρά επανενεργοποιήθηκε ολόκληρο το κύκλωμα, το οποίο κάποτε συνεργάστηκε με τους Ναζί και μας πρόσφερε το Κολέγιο Αθηνών. Εξαιτίας του αποκαλύφθηκε ένας από τους βασικούς δημιουργούς του ελληνικού παρακράτους …Αποκαλύφθηκε ένας εκ των “πατέρων” όλων των δωσίλογων.

Αυτό ακριβώς ήταν ο Μπενάκης …Ο φονιάς του Ίωνα Δραγούμη …Ένας από τους εμπνευστές της Μικρασιατικής Καταστροφής …Ο πρώτος διαπλεκόμενος πολιτικοεπιχειρηματικός παράγοντας της σύγχρονης ιστορίας, εφόσον πρώτος αυτός έκανε “φάμπρικα” τη σχέση του με την εξουσία …Ο πιο πετυχημένος προικοθήρας στην ελληνική ιστορία …Ο μπατιράνθρωπος, ο οποίος έγραφε το όνομά του ακόμα και στα σώβρακά του, αλλά φρόντισε τον πάμπλουτο πεθερό τον να τον “φάει” η λήθη …Ο μισάνθρωπος, που, σύμφωνα με τις ιστορικές ομολογίες των παιδιών του, ούτε εκείνα αγάπησε …Ο προικοθήρας, που, για να μην χαθεί η “τέχνη” του, φρόντισε να δημιουργήσει τη “φωλιά” και το εκπαιδευτήριο των γόνων στο Παλαιό Ψυχικό.

…Γραφείο συνοικεσίων με το όνομα “Μπενάκης” έπρεπε να λέγεται το Κολέγιο Αθηνών. Όλα τα κακόβουλα παράσιτα της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής “πανίδας” εκεί “γεννήθηκαν” και από εκεί ξεκίνησαν την πορεία τους. Αυτή είναι η μεγάλη “κληρονομιά” του Μπενάκη …Το μόνο πραγματικό έργο του Μπενάκη ήταν το “ανταλλακτήριο” προικών στο Ψυχικό. Λογικό είναι λοιπόν να είναι “θεματοφύλακας” του έργου του ο εγγονός του και αδερφός του Σαμαρά. Όλα τα φασιστικού τύπου “φίλτρα”, τα οποία εισήχθησαν στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να ελέγχεται η “στελέχωση” των μηχανισμών της σε όλα τα επίπεδα, ήταν δικές τους “εισαγωγές”.

Αν ο Μπενάκης ίδρυσε το Κολέγιο Αθηνών, τα παιδιά του “ίδρυσαν” τον ελληνικό Προσκοπισμό και τον Οδηγισμό …Αυτές τις μεγάλες “μήτρες” “δημοκρατών”, οι οποίες συνδέονταν με τη μασονία και μιμούνταν τις φασιστικές νεολαίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων …Η μεγαλύτερη παραγωγική “μηχανή” για τη στελέχωση του ελληνικού παρακράτους. Σε πλήρη και αγαστή συνεργασία οι “μηχανές” του παρακράτους. Από εκεί και πέρα το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Οι κολεγιόπαιδες θα έπαιρναν τις νύφες “Α εθνικής” και οι πρόσκοποι ό,τι καλό περίσσευε. Οι υπόλοιποι τις “πτωχές” …Τον “Μπίθουλα”, όπως από κοινού οι “εκλεκτοί” θεωρούσαν την υπόλοιπη κοινωνία.

Διαβάζουμε στα κοινωνικά “λιβανίσματα” ―της διαπλοκής των ΜΜΕ υπέρ του νέου Πρωθυπουργού― για το πώς “ζευγάρωσε” ο κακορίζικος Αντώνης με τη γυναίκα του και “συγκινηθήκαμε”. Άρλεκιν έπρεπε να γίνει η ιστορία τους. Έψαχνε δήθεν ο Αντωνάκης να βρει ποια ήταν η “άγνωστη” “μελαχρινή”, που τον γοήτευσε σε μια πολιτική προεκλογική συγκέντρωσή του και η οποία στη συνέχεια έγινε και σύζυγός του …Η “άγνωστη”, που του άρεσε, αλλά δεν τη γνώριζε και στην αναζήτηση της οποίας τον βοήθησε ο αδερφός του …Ο Αντωνάκης με τα “ωραία” του. Την είδε σε μια τυχαία συγκέντρωση και δεν την ήξερε, παρ’ όλο που σπούδαζε κι αυτή στο δικό τους Κολέγιο …Όπως το άλλο με τον Τοτό.

Ωραία γυναίκα “φορτωμένη” με χρήμα περιφερόταν στο Κολέγιο και την αγνοούσαν τα προικοβόρα “πιράνχας”; Ωραία γυναίκα και “φορτωμένη” αποκλείεται να μην ήταν “στόχος” των παρασιτικών κολεγιογαμπρών και άρα και των κορυφαίων μεταξύ αυτών, όπως ήταν ο Αντωνάκης. Στοιχήματα μεταξύ τους θα έβαζαν, για το ποιος θα κατάφερνε να την πάρει ως “λεία”. “Φάκελο” ολόκληρο θα είχαν με τα περιουσιακά της στοιχεία οι γόνοι του Μπενάκη. Καλύτερα από την ίδια θα γνώριζε ο Αντωνάκης την περιουσία της. Τζάμπα περίμενε η Κύπρια τραγουδιάρα “αποκατάσταση” από γόνο Μπενάκη. Ο άνθρωπος από τότε ήταν αποφασισμένος να τη βγάλει “κοτσάνι”, χωρίς να δουλέψει ποτέ στη ζωή του …Συνειδητοποιημένος άεργος ο Αντωνάκης. Όχι απλά ανεπάγγελτος …Άεργος.

…Άριστος “οικονομολόγος” με διδακτορικό στη “συμφεροντολογία” ήταν πολύ πριν πάει στην Αμερική. Γνώριζε από τον παππού του πώς να ζεις άνετα, συμπληρώνοντας κληρονομιές με προίκες. Ποτέ ο Αντωνάκης δεν έζησε σε σπίτι που δεν κληρονόμησε και ποτέ δεν έφαγε ούτε μια μπουκιά ψωμί, χωρίς αυτή ν’ αγοραστεί με χρήματα που του δόθηκαν χάρισμα ή αργομισθία …Ο άνθρωπος ήταν “εκλεκτός” από τότε που γεννήθηκε …Ανήκε σε κάστα “ανωτέρων”, που δεν γνωρίζονται ούτε εξ όψεως με την έννοια της εργασίας. Σηκώνεται να περπατήσει ο άνθρωπος και νιώθεις την ανάγκη να του βρεις μια καρέκλα να τον βάλεις να ξεκουραστεί. Λογικό είναι αυτό. Είναι ανώτερο μέλος μιας “κάστας”, η οποία επιβιώνει, χωρίς να χρειάζεται καν να κουνηθεί …Μιας αυστηρά κρατικοδίαιτης “κάστας”, η οποία ακόμα και σήμερα επηρεάζει τη συνολική κοινωνική λειτουργία της χώρας.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για ανεξήγητες συμπεριφορές με μεταφυσικές προεκτάσεις. Αυτόν τον “κρυμμένο” πρωταγωνιστικό παράγοντα του μεσοπολέμου επανεμφανίζει ο Σαμαράς με την παρουσία του. Τον αποκαλύπτει τώρα, που η ελληνική ιστορία βρίσκεται σε μια κρίσιμη “καμπή” και επίκειται κρίση …Κρίση όλων των επιπέδων και όλων των προσώπων, που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση …Τώρα, που το κράτος, το οποίο “δημιούργησαν” ο Μπενάκης με τους “κολλητούς” του, πνέει τα λοίσθια,  ψυχορραγώντας στην κυριολεξία.  Για έναν ανεξήγητο λόγο ο ένας μετά τον άλλο οι πρωταγωνιστές τού ελληνικού δράματος αποκαλύπτονται οικιοθελώς.

…Παγιδευμένοι τραγικοί ήρωες σε μια τραγωδία, η οποία, εξαιτίας κάποιας μυστηριώδους “άνωθεν” πιέσεως, τείνει χωρίς καθυστέρηση πλέον προς τη δραματική της κορύφωση …Μοιραίοι ήρωες, που δεν αντιστέκονται και φτάσουν στο σημείο να δρουν “κόντρα” στα ίδια τους τα συμφέροντα …Άβουλες μαριονέτες στα χέρια μιας μοίρας, η οποία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε να δείξει και στους άχρηστους γόνους το σκληρό της πρόσωπο. Αντί —ως απόλυτοι γνώστες της κατάστασης— να κρυφτούν, ώστε να “φορτωθούν” άλλοι τις καταστροφές, λειτουργούν αυτοκτονικά κι αποκαλύπτονται. Λειτουργούν παράλογα και παίρνουν μόνοι τους το βάρος της δικής τους προδοσίας.

Δεν μιμούνται καν τους δικούς τους προγόνους, οι οποίοι μας έβαλαν στη Μικρασιατική Καταστροφή και έστησαν άλλους στον τοίχο. Δεν μιμούνται τους δικούς τους προγόνους, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί και στη συνέχεια παρίσταναν τους υπερπατριώτες δημοκράτες, που μας έσωσαν από τον κομμουνισμό. Δεν μιμούνται τους δικούς τους προγόνους, που, αφού μας επέβαλαν την Χούντα, στο τέλος διακρίθηκαν σαν “αντιχουντικοί” αγωνιστές. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για ανεξήγητες συμπεριφορές, που παραπέμπουν σε “μυστήρια”. Ενώ η λογική λύση στα θέματα που τους αφορούν είναι προφανής, βλέπουμε να επιλέγουν τον αυτοκτονικό παραλογισμό.

Εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών τους βλέπουμε τον ακριβή “χάρτη” της προδοσίας. Βλέπουμε τους προδότες να “εκτίθενται” σε μια “βιτρίνα” …ο καθένας με τη “σειρά” του. Βλέπουν τους γόνους να εκθέτουν και τους προγόνους τους. Ο Κωστάκης πρώτος άρχισε να μοιράζει τα δημόσια χρήματα, για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες. Ο Γιωργάκης έφερε το ΔΝΤ, για να ξεπουλήσει την πατρίδα, προκειμένου αυτές οι τράπεζες να μην προκαλέσουν “ρήγμα” στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα των διεθνών τοκογλύφων. Η Ντορούλα ήταν αυτή, η οποία του επέτρεψε να το καταφέρει, όταν έξω από τη Βουλή ο κόσμος αντιδρούσε και πραγματικά μπορούσε με τις αντιδράσεις του να σταματήσει την αρνητική εξέλιξη και να ρίξει την προδοτική Κυβέρνηση, απειλώντας τη συνοχή τής κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Όλοι πιστοί συνεχιστές του καταστροφικού έργου των φυσικών τους προγόνων. Όλοι συμμέτοχοι και συνένοχοι, για να φτάσουμε σήμερα στην απόλυτη αθλιότητα …Για να φτάσουμε στο σημείο να απειλεί ένα κυρίαρχο κράτος και έναν ιστορικό λαό ένας κοινός λογιστής, όπως ο Τόμσεν. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία κι ούτε προέκυψαν μέσα σε μια στιγμή. Συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια όλα τα “τζάκια” της Μεταπολίτευσης, για να μπούμε στον “εφιάλτη” του ΔΝΤ. Υπήρχε μια μακρόχρονη προδοτική διαδικασία, προκειμένου να παραδοθεί η χώρα μας “λεία” στους δανειστές και προτεκτοράτο στην πολιτική ηγεμονία της Γερμανίας.

Όλοι αυτοί οι προδότες, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, ακόμα και σήμερα εμφανίζονται αμετανόητοι. Ελέω κράτους —και δημοσία δαπάνη— εξακολουθούν να ζουν πολυτελώς και να συνεχίζουν τις μακροχρόνιες διακοπές τους. Ο Κωστάκης περιφέρει τη μεγάλη πολιτική “περιφέρειά” του στις ταβέρνες του Αιγαίου. Ο Γιωργάκης δεν προλαβαίνει ν’ αλλάζει ξενοδοχεία και κολάν. Η “ολύμπια” Ντορούλα —με χρήματα του δημοσίου— απόλαυσε πλήρως το πανάκριβο Ολυμπιακό Λονδίνο. Σε λίγο και ο Αντωνάκης θα πάρει το “εφάπαξ” του και το αιώνιο βόλεμα ως πρώην Πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί —και αγνοώντας πλήρως τα “μηνύματα” των καιρών— γελάνε εις βάρος του λαού μπροστά στα “μούτρα” του.

…Ξεκαρδίζονται στα γέλια και μας κάνουν ν’ αναρωτιόμαστε αν είναι τόσο αφελείς ή αν κάποιος θεός τούς έχει “θολώσει” τα μυαλά, προκειμένου στην πιο κρίσιμη ώρα να τους εκθέσει όλους μαζί. Ολοένα και περισσότερο με τις πρωτοφανούς θράσους συμπεριφορές τους μας θυμίζουν το συμβάν της προφητείας του Θεοκλύμενου μέσα στο παλάτι του Οδυσσέα …Την προφητεία της ύστατης ώρας …Της ώρας εκείνης, όπου την αθλιότητα των εγκληματιών ήρθε να τη “στεφανώσει” η Ύβρις …Όταν οι μνηστήρες “μέθυσαν” και όχι απλά δεν ένιωθαν την ανάγκη να σταματήσουν να καταπατούν την ξένη περιουσία, αλλά αντίθετα ένιωθαν τόσο παντοδύναμοι, που θεωρούσαν ασφαλές να κοροϊδεύουν κατάμουτρα τα θύματά τους.

Αυτήν τη συμπεριφορά “ενθάρρυνε” η Θεά Αθηνά, προκειμένου να τους “εκθέσει” ανεπανόρθωτα …Προκειμένου να τους παγιδεύσει στα “δίκτυα” του θανάτου. Μια ανάλογη αυτοκτονική συμπεριφορά βλέπουμε και σήμερα με τη συμμορία των αθλίων που μας κυβερνά και μας πρόδωσε, προκειμένου να πλουτίσει η ίδια. Σε αυτό το προκλητικό και αμετανόητο “κλαμπ” των προδοτών της Μεταπολίτευσης εισήλθε τελευταίος και ο Σαμαράς …Ο συμμαθητής, συμφοιτητής και ομοτράπεζος όλων αυτών στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ …Αυτός, που, μετά την προδοσία του Giorgo, θα “διευθετούσε” τα πράγματα σαν “καθαρός” …Αυτός, ο οποίος “έκλεψε” την ψήφο του λαού, υποσχόμενος εξεταστικές για την ένταξή μας στο ΔΝΤ …Αυτός, ο οποίος ξεγέλασε τον ελληνικό λαό, υποσχόμενος “επαναδιαπραγμάτευση” του Μνημονίου …Αυτός, ο οποίος ενέπαιξε τον ελληνικό λαό, μοιράζοντας υποσχέσεις “ανάπτυξης”.

Όπως σήμερα αποδεικνύεται με τον πιο απόλυτο τρόπο όλα αυτά ήταν ψέματα. Τα όσα διαφορετικά βλέπουμε να εφαρμόζει ως πολιτική δεν προέκυψαν απλά εξαιτίας των συγκυριών. Εκ των προτέρων ήταν προαποφασισμένα. Κόλπο ήταν για να “δουλέψουν” τον λαό και να συγκυβερνήσουν οι δύο “μεγάλοι” της Μεταπολίτευσης. Αυτό που είχαν αποφασίσει οι ξένοι ζητώντας τις “υπογραφές” των ηγετών τους και έπρεπε να νομιμοποιήσει ο αφελής λαός με την ψήφο του. Αυτό που γνώριζε η Μέρκελ και ο ελληνικός λαός δεν υποπτευόταν παρόλο που τον αφορούσε άμεσα. Συνειδητοποιημένος δημαγωγός και προδότης είναι ο Σαμαράς. Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.

Πόσο “καθαρός” μπορεί να είναι κάποιος ανεπάγγελτος, που σε ηλικία μόλις τριάντα έξι ετών συμμετείχε ως ο κορυφαίος υπουργός σε κυβέρνηση-Μητσοτάκη; Πόσο “καθαρός” μπορεί να είναι κάποιος άεργος, που, πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens, είχε κατηγορηθεί ότι έριξε την κυβέρνηση-Μητσοτάκη, εξαιτίας αυτής της εταιρείας; Πόσο “καθαρό” μπορεί να είναι κάποιο “παράσιτο”, που το όνομά του “κοσμεί” όλες τις λίστες δώρων του Χριστοφοράκου; Πόσο καθαρός μπορεί να είναι κάποιος, που σε μια χώρα, όπου πιο εύκολα βρίσκεις δικηγόρο παρά χαμάλη, επέλεξε ως νομικό σύμβουλο της κυβέρνησής του κάποιον πρώην νομικό σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας;

Αυτός ο “καθαρός” άνθρωπος ήταν που έδωσε την τελευταία “παράσταση” στο Βερολίνο …Την ομολογουμένως “συγκινητική” παράσταση, αν σκεφτεί κάποιος ότι μετά από αυτήν “άλλαξε” ως δια μαγείας η γερμανική συμπεριφορά …Είδε τον “κλάψα” η Μέρκελ και συγκινήθηκε …Μας είπε ευθέως ότι “καίγεται” η καρδιά της,  εξαιτίας του δράματος των Ελλήνων …Μιλάμε για διπλή αποκάλυψη. Μάθαμε ότι το κτήνος του Ρήνου όχι μόνον έχει καρδιά, αλλά ότι αυτή η καρδιά καίγεται κιόλας.

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο “γοητευτικός” Αντώνης γνώριζε ποια είναι η Μέρκελ που “γοήτευσε” ή αν πάλι τον βοήθησε ο αδερφός του να την αναγνωρίσει …Μόνον αυτό δεν γνωρίζουμε. Αυτό ήταν το πρώτο επίτευγμα του Σαμαρά ως Πρωθυπουργού …Ο άνθρωπος, που συγκίνησε την Μέρκελ …Ο πορθητής του Βερολίνου. Ανέλαβε και έφερε εις πέρας την ελληνική “εκστρατεία” γοητείας στην Ευρώπη. Κατάφερε να αλλάξει το “κλίμα” για την Ελλάδα, όπως μας “ορκίζονταν” ότι συνέβη οι υπάλληλοι του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Αυτό, το οποίο είδαμε, ήταν μια φτηνή παρωδία μεταξύ “συγκινημένων” ιμπεριαλιστών και “συγκινητικών” δωσίλογων. Μια παρωδία αντάξια του “κλαμπ” στο οποίο ανήκει ο θλιβερός Αντωνάκης …Ο δωσίλογος Αντωνάκης, ο οποίος πήγε στο Βερολίνο για να εξυπηρετήσει τους Γερμανούς ιμπεριαλιστές και όχι τους Έλληνες πολίτες. Στην πραγματικότητα πήγε στην Ευρώπη όχι για να μιλήσει εκ του σύνεγγυς με τους Ευρωπαίους, αλλά για να “μιλήσει” από γερμανικής “έδρας” στους Έλληνες …Πήγε στην Ευρώπη, για να δηλώσει αυτά, τα οποία θα χαροποιούσαν τους Ευρωπαίους, έστω κι αν αυτά σήμαιναν την καταστροφή της πατρίδας μας …Πήγε στην Ευρώπη, για να “θυμίσει” στους Έλληνες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα δικά του αφεντικά …Για να διαβεβαιώσει προσωπικώς και δημοσίως τα αφεντικά του —και χωρίς να έχει ο ελληνικός λαός “δικαίωμα” αντίδρασης— ότι τα πάντα θα δρομολογηθούν όπως έχουν αποφασίσει οι φασίστες και οι τοκογλύφοι.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Σαμαράς. Δεν “μίλησε” στους Ευρωπαίους ως Πρωθυπουργός των Ελλήνων, αλλά “μίλησε” στους Έλληνες ως “υπάλληλος’ των Ευρωπαίων τοκογλύφων. Δεν υπερασπίστηκε ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός των Ελλήνων τα συμφέροντά τους εις βάρος των συμφερόντων των “άλλων”, αλλά έκανε το ακριβώς αντίθετο. Δεν πήγε στην Ευρώπη, για να “μεταφέρει” στους Ευρωπαίους ένα μήνυμα από πλευράς αυτών που τον ψήφισαν, αλλά για να “στείλει” στην Ελλάδα ένα μήνυμα από την πλευρά αυτών που τον “διόρισαν”.

Πήγε και στάθηκε δίπλα στη Μέγαιρα του Ρήνου, όπως στέκεται κάποιος δίπλα σε έναν άγριο σκύλο, προκειμένου να δώσει “βάρος” στον λόγο του, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους ακροατές του …Κάποιος, ο οποίος με την επίδειξη ενός “φόβητρου” επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή τους και να τους “δείξει” και τις “πλάτες” του …Να τους υπενθυμίσει ότι δεν μπορούν να τον αμφισβητούν όσα ψέματα κι αν έχει πει —προκειμένου να τους κλέψει την ψήφο—, εφόσον απολαμβάνει υψηλής “προστασίας” …Τόσο “υψηλής” όσο απαιτεί η δική του κορυφαία προδοτική συμπεριφορά.

Περί αυτού πρόκειται …Περί προδοσίας. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι αυτοί, οι οποίοι μας κυβερνούνε, δεν είναι μεμονωμένοι κακοποιοί και προδότες, αλλά μέλη μιας πολύ οργανωμένης και συμπαγούς συμμορίας …Μιας συμμορίας, η οποία εξυπηρετεί τα αφεντικά της απ’ όποιο πόστο κι αν κατέχει …Μιας συμμορίας με πολύ βαθιές “σχέσεις” με τα αφεντικά της. Κάποτε μέλη αυτής της συμμορίας πήγαιναν στο Βερολίνο, για να μας “ανακοινώσουν” ότι θα “αναπτυχθούμε” με τις γερμανικές προμήθειες —χωρίς να γνωρίζουμε πόσο μας κόστιζαν αυτές σε διαφθορά— και σήμερα οι διάδοχοι τους από το ίδιο Βερολίνο μάς στέλνουν τον “λογαριασμό”.

Μέλη της ίδιας συμμορίας είναι αυτοί, οι οποίοι κάποτε έκαναν “παραγγελίες” στο όνομα της “ισχυρής” Ελλάδας και αυτοί, οι οποίοι σήμερα μάς απειλούν να πληρώσουμε τον “λογαριασμό” στο όνομα της “ντροπιασμένης” Ελλάδας. Από το “στόμα” του Σαμαρά σε ένα βροχερό Βερολίνο έμαθαν οι Έλληνες ότι θα ξεπληρώσουν τα χρέη μέχρι δεκάρας — ακόμα κι αν δεν αποδειχθεί ποτέ η νομιμότητα αυτών των χρεών. Ο Σαμαράς “διαβεβαίωσε” προσωπικώς τους Γερμανούς για την εξόφληση ενός “ύποπτου” χρέους, του οποίου τη νομιμότητα πολλοί αμφισβητούν και για την οποία δεν έχει αποφανθεί ακόμα κανένα δικαστήριο. Μόνος του, δηλαδή, αποφάσισε ότι το χρέος είναι “νόμιμο” και άρα το “δίκαιο” και το “ηθικό” είναι να το πληρώσουν οι Έλληνες.

Για τον εαυτό του και για τους δανειστές μας κράτησε τα “δικαιώματα” της “ηθικής” και για τον ελληνικό λαό έθεσε “ερωτηματικά” και ως εκ τούτου έβαλε μπροστά του έναν “πήχη” αυτής της “ηθικής”. Όλοι οι κλέφτες εκ των προτέρων ηθικοί και μόνον ο ελληνικός λαός θα πρέπει με τις πράξεις του να αποδείξει την “ηθικότητά” του. Ο ελληνικός λαός θα είναι “ηθικός” όσο οι Γερμανοί —ή ο ίδιος— μόνον αν ξεπληρώσει τα χρέη του, που μόνοι τους υπολόγισαν οι δανειστές και οι διαφθορείς μας και αναγνώριζαν οι διεφθαρμένοι ηγέτες μας.

Αυτός, όμως, που εντόπισε τόσο εύκολα την “ηθική” διάσταση σε απλές οικονομικές δοσοληψίες, το έκανε “μονομερώς”. Για την “ηθικότητα” των Ελλήνων έκανε “θέμα” σε περίπτωση που θα εμφανίζονταν αυτοί ως “κακοπληρωτές”. Για την “ηθικότητα” των Γερμανών δεν έκανε κουβέντα, παρ’ όλο που για παραπάνω από μισό αιώνα αρνούνται να καταβάλουν τις αποζημιώσεις, οι οποίες έχουν ήδη επιδικαστεί υπέρ των Ελλήνων. “Ηθικοί” οι Γερμανοί, οι οποίοι είναι αποδεδειγμένα κακοπληρωτές των χρεών τους και “ανήθικοι” οι Έλληνες, για τους οποίους μέχρι στιγμής υπάρχει μόνον η υποψία ότι μπορεί να μην πληρώσουν τα χρέη τους.  Οι “ηθικοί” Γερμανοί, δηλαδή, μας βρίζουν προκαταβολικώς, επειδή υποπτεύονται ότι θα “κάνουμε” τους “Γερμανούς” και δεν θα πληρώσουμε τα χρέη μας.

Για μια καλή φωτογραφία δίπλα στη Μέρκελ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας χάρισε apriori την “ηθικότητα” στους Γερμανούς και δεν έκανε κουβέντα για το αναγκαστικό δάνειο, το οποίο, παρ’ ότι έχει υπολογιστεί και είναι άμεσα απαιτητό, δεν μας το έχουν καταβάλει. Προφανώς, όταν ο “φεσατζής” και κακοπληρωτής δανειολήπτης είναι Γερμανός, δεν επηρεάζεται η “ηθική” του από τη στάση του. Ο απόφοιτος και αδερφός του προέδρου του προτεσταντικού κολεγίου της Αθήνας δεν αμφισβήτησε αυτήν την προτεσταντική “ηθική” των ομοίων του ούτε καν με την υπόθεση της Siemens …Ούτε καν με μια υπόθεση, όπου η προτεσταντική συμμορία πιάστηκε στην κυριολεξία στα “πράσα”.

Ούτε μια αναφορά δεν έγινε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Να ζητηθεί μια ηθική αποκατάσταση ή έστω μια επίσημη συγνώμη από το γερμανικό κράτος, το οποίο μας έχει “πρήξει” με τις ηθικολογικές συμβουλές και τις “διδακτικές” απειλές …Το γερμανικό κράτος, το οποίο όχι μόνον προστάτευσε τους Γερμανούς κακοποιούς, που προκάλεσαν το σκάνδαλο, αλλά υποθάλπει και τους Έλληνες εγκληματίες, που συμμετείχαν σ’ αυτό. Μιλάμε για ένα σκάνδαλο, που το ελληνικό κράτος έχει τη δυνατότητα ν’ αποκαλύψει στο σύνολό του και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Γερμανία …Στην υπερφίαλη και αλαζονική Γερμανία με την κοντή μνήμη …Με τη μνήμη εκείνη, που δεν θυμάται ούτε τη δική της επώδυνη ιστορία …Που δεν θυμάται πόσο πολύ δάκρυ έχυσε την προηγούμενη φορά, που είχε την ίδια απάνθρωπη, αντικοινωνική και αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά.

Αυτήν την ασθενική γερμανική “μνήμη” δυστυχώς ο Σαμαράς δεν επιχείρησε καν να τη “φρεσκάρει”. Σε μια εποχή μάλιστα, που η πανίσχυρη παραγωγική “μηχανή” της Γερμανίας δείχνει να χτυπάει “πυράκια”, η Ελλάδα δέχεται μοιρολατρικά τον ρόλο του θύματος, παρ’ όλο που έχει τα μέσα να “επιτεθεί” στον γίγαντα του Ρήνου και της υποκρισίας. Εξακολουθεί να επιτρέπει στη Γερμανία να μας απειλεί με την έξοδό μας από τη ζώνη του ευρώ, τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι η έξοδος αυτή θα ήταν το τέλος όχι μόνον του ευρώ, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας.

Έχοντας απέναντί τους ως ηγέτη των Ελλήνων έναν γελοίο άνθρωπο, εξακολουθούν και απειλούν, χωρίς να φοβούνται αντιδράσεις από την Ελλάδα, ενώ γνωρίζουν οι πάντες ότι η επόμενη ημέρα μιας τέτοιας εξόδου θα κατέστρεφε πρωτίστως τη Γερμανία …Τη Γερμανία, η οποία μέσα σε λίγες ώρες θα μετατρεπόταν σε πανάκριβη και μη ανταγωνιστική χώρα. Ακόμα και ο πιο αφελής παρατηρητής μπορεί να καταλάβει ότι από την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πιο πολλά έχει να χάσει η Γερμανία παρά η Ελλάδα. Ο “βρεγμένος” έτσι κι αλλιώς τη “βροχή” δεν τη φοβάται. Παρ’ όλα αυτά όμως δέχονται οι Έλληνες ηγέτες να εξευτελίζεται η πατρίδα τους και να λοιδορείται το όνομα και η φήμη της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη.

Δέχονται οι δήθεν Έλληνες ηγέτες να μας συκοφαντούν ως δυνάμει “κακοπληρωτές” οι αποδεδειγμένα μεγαλύτεροι κακοπληρωτές της ιστορίας. Δέχονται να μας παραδίδουν μαθήματα “ηθικής” αυτοί, οι οποίοι στερήθηκαν ακόμα και την εθνική τους ελευθερία εξαιτίας της ανηθικότητάς τους. Δέχονται να παριστάνουν τους επαίτες απέναντι σε κράτη, τα οποία αποδεδειγμένα χρωστάνε στην Ελλάδα. Εκλιπαρούν για “βοήθεια” τη στιγμή που υπάρχουν χρέη, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί. Τι ακριβώς εννοούσε ο Αντωνάκης, λέγοντας στο Βερολίνο “…δεν θέλουμε χρήματα”; Βεβαίως και θέλουμε χρήματα, επειδή τα έχουμε ανάγκη, αλλά πρωτίστως επειδή μας τα χρωστάνε. Βεβαίως και θέλουμε χρήματα, γιατί τα δικαιούμαστε. Τι ακριβώς χάρισε ο Αντωνάκης στη Γερμανία;

Πρέπει να μάθουμε, δηλαδή, πόσο μας κόστισε το “χαμόγελο” της Μέρκελ, το οποίο εισέπραξε ο Αντωνάκης στο Βερολίνο. Τι χάρισε στη Γερμανία; Τον συμβιβασμό με την Siemens; Το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής; Τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών θηριωδιών; Με ποια αρμοδιότητα θα μπορούσε να το κάνει αυτό; …Διαχειριστής Πρωθυπουργός είναι και όχι ιδιοκτήτης της Ελλάδας …Εκφραστής των συμφερόντων του ελληνικού λαού είναι …και τίποτε άλλο. Δεν έχει δικαίωμα να χαρίζει τίποτε πέρα από τη δική του περιουσία.

Πότε σκοπεύει να θέσει στην ατζέντα το θέμα του αναγκαστικού δανείου ή των πολεμικών αποζημιώσεων, αν δεν το κάνει τώρα; Τώρα είναι η ιδανική στιγμή. Τώρα, που αυτός, ο οποίος χρωστάει, είναι πάμπλουτος και εκείνος, που του χρωστάνε, βρίσκεται στην απόλυτη ανάγκη. Τώρα, που ο πρώτος θα είναι ξεδιάντροπος αν δεν πληρώσει τις υποχρεώσεις του και ο δεύτερος δεν έχει καμία ντροπή να γίνει φορτικός. Τι φοβάται ο Αντωνάκης και δεν διεκδικεί το προφανές; Μήπως γιατί οι Γερμανοί τον έχουν τον ίδιο “φακελωμένο” στα αρχεία της Siemens και τον παππού του στα αρχεία των Ναζί; Είναι δυνατόν να αφήνεται η Γερμανία να “ηθικολογεί” δημοσίως και εις βάρος της Ελλάδας, όταν υπάρχει η υπόθεση Siemens; Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης η Γερμανία θα έπρεπε και πάλι να είναι πιο προσεκτική με την Ελλάδα.

Σε μια εποχή, που η Γερμανία “φλερτάρει” με την ύφεση και τολμά να απειλεί μέρα και νύχτα την Ελλάδα, κανένας δεν της “θύμισε” ότι αρκεί μια δικαστική απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, για να “βγει” η Siemens από την ευρωπαϊκή αγορά και να “μπει” η Γερμανία πανηγυρικά στην ύφεση. Μισό εκατομμύριο Γερμανοί εργαζόμενοι μπορούν να καταστραφούν στην κυριολεξία από μια απλή απόφαση ελληνικού δικαστηρίου …Μια απόφαση Έλληνα δικαστή είναι σε θέση να “γονατίσει” τον χάρτινο γίγαντα της δήθεν ανταγωνιστικότητας της δήθεν ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όμως, η Γερμανία, για κάποιους λόγους, τους οποίους γνωρίζουν οι μυστικές της υπηρεσίες, όχι απλά δεν “υπολογίζει” τους Αντωνάκηδες και τα “ατού” της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά πέρασε στην απευθείας “επίθεση”. Η πιο ανήθικη και διαφθοροποιός δύναμη της Ευρώπης τολμά ακόμα και σήμερα να προκαλεί τον ελληνικό λαό με τις προτεσταντικές ηθικολογικές νουθεσίες της δεκάρας. Τολμά να παραδίδει “μαθήματα” και να έχει την απαίτηση να “εξετάσει” την Ελλάδα. Αυτή, η οποία μπορεί να “τυλιχθεί” επισήμως σε μια κόλα χαρτί για την ανηθικότητά της, μιλάει για ηθική σε ένα λαό, που εκ των δεδομένων δεν θα μπορούσε να είχε ο ίδιος συμμετοχή σ’ αυτά για τα οποία κατηγορείται. Η Γερμανία, η οποία δάρθηκε σαν τον “σκύλο”, επειδή κατ’ επανάληψη αποδίδει συλλογικές ευθύνες στους αδύναμους αυτούς του κόσμου, μιμήθηκε για ακόμα μια φορά τον κακό της εαυτό. Κάποτε οι Εβραίοι απειλούσαν το “μεγαλείο” και την “πρόοδό” της …και σήμερα οι Έλληνες.

Όμως, αυτό το “εκκωφαντικό” ατόπημά της δεν θα τολμούσε να το κάνει ποτέ χωρίς την ελληνική “συνεργασία”. Δεν θα τολμούσε να “βρίζει” τους Έλληνες, αν δεν υπήρχαν πρόθυμοι Έλληνες ηγέτες να ακούσουν τις “βρισιές” της. Δεν θα τολμούσε να το κάνει αυτό, αν υπήρχε από πλευράς της Ελλάδας μια στοιχειωδώς πατριωτική κυβέρνηση …Μια κυβέρνηση, από την οποία δεν θα είχαμε την απαίτηση να στήσει νέες “Θερμοπύλες”, αλλά η οποία τουλάχιστον θα υπερασπιζόταν το αυτονόητο …Θα υπερασπιζόταν το νόμιμο, έχοντας μαζί της όλες τις νόμιμες αποδείξεις που θα χρειαζόταν …Θα υπερασπιζόταν το νόμιμο, έχοντας κάποια “χαρτιά” να τα κουνήσει μπροστά στις μούρες των Ούννων.

Στοιχειωδώς αξιοπρεπής άνθρωπος να ήταν αυτός, ο οποίος κυβερνούσε την Ελλάδα, αυτό θα αρκούσε, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Θα αρκούσε να ανταπαντήσει ήρεμα και πολιτισμένα για όλα αυτά τα οποία τρομοκρατούν στην κυριολεξία τους Γερμανούς και δεν είναι άλλα από τα χρέη τους, την ανήθικη συμπεριφορά των εταιρειών τους και βέβαια την τεχνητή ανταγωνιστικότητα την οποία απέκτησαν “παραπλανώντας” τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Αυτόν τον στοιχειωδώς αξιοπρεπή άνθρωπο αναζητούσαν όλοι οι Έλληνες στο πρόσωπο του γελοίου Σαμαρά και κανένας δεν τον έβρισκε. Ο άνθρωπος, που όλοι περίμεναν να καλύψει στοιχειωδώς τις συκοφαντίες του συμμαθητή του, πλειοδότησε σε συκοφαντία, για να ευχαριστήσει τα “αφεντικά” του. Αν ο Γιωργάκης διαπίστωσε τεράστιο οικονομικό έλλειμμα, εξαιτίας της διαφθοράς των Ελλήνων, ο συμμαθητής του ο Αντωνάκης ήρθε να συμπληρώσει με ένα άλλο τεράστιο “έλλειμμα” …αυτό της αξιοπιστίας των απατεώνων Ελλήνων. Τα δύο βλαμμένα του Κολεγίου ανακάλυψαν τα ελλείμματα των Ελλήνων. Είμαστε διεφθαρμένοι για τον πρώτο και απατεώνες για τον δεύτερο. Η βροχή στο Βερολίνο “ξέπλυνε” την ελληνικότητά του και αποκάλυψε έναν απλό δωσίλογο, ο οποίος ήταν έτοιμος να συμφωνήσει ακόμα και στις ύβρεις των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα.

Αυτός ο δωσίλογος Σαμαράς επέτρεψε στη Γερμανία να κάνει ένα νέο ανθελληνικό “παιχνίδι” εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Επέτρεψε στη Γερμανία να μας κουνάει το “δάκτυλο”, ενώ τουλάχιστον απέναντί της η Ελλάδα υπερέχει στα σημεία. Οι Γερμανοί μάς χρωστάνε ήδη περισσότερα απ’ όσα ΘΑ τους χρωστάμε εμείς στο μέλλον. Ήδη κωλυσιεργούν εις βάρος μας επί δεκαετίες και τολμούν να μας απειλούν για πιθανολογούμενες κωλυσιεργίες, χωρίς αυτές να έχουν υπάρξει …Μιλάμε για απίστευτα πράγματα.

Μας μιλούν περί “ηθικής” τη στιγμή που στην Ελλάδα —κατόπιν πιέσεων και απειλών της γερμανικής πρεσβείας— δεν εκδικάζεται κανονικά ο φάκελος της γερμανικής “ηθικότητας”, την οποία γνωρίσαμε όλοι μας από την Siemens. Μας κάνουν μαθήματα περί ανταγωνιστικότητας τη στιγμή που στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι περισσότεροι φάκελοι που “εκκρεμούν” αφορούν γερμανικές εταιρείες, οι οποίες δεν σεβάστηκαν τους κανόνες του ανταγωνισμού. Μας εξευτελίζουν διεθνώς για φοροδιαφυγή τη στιγμή που η γερμανική Hoch-Τief μέσα σε λίγα χρόνια δραστηριοποίησής της στη χώρα έχει γίνει το “αστέρι” της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το μέγα έγκλημά του Σαμαρά και η μεγάλη του προδοσία. Για να “αγοράσει” το έξωθεν προσωπικό “κύρος”, έδωσε “αντιπαροχή” όχι μόνον τα εθνικά μας δίκαια, αλλά και την ηθική μας υπόσταση. Επέτρεψε στη Γερμανία να κάνει “παιχνίδι” εντυπώσεων εις βάρος μας, ενώ τα “ατού” σε όλες τις περιπτώσεις ήταν υπέρ της Ελλάδας. Αυτό, το οποίο έγινε, ήταν μια αντιστροφή της πραγματικότητας εις βάρος της Ελλάδας. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και κάτι διαφορετικό. Μόνον αφελής μπορεί να είναι κάποιος, για να τοποθετήσει την Ελλάδα ανάμεσα στους θύτες της ιστορίας. Μόνον βλάξ θα μπορούσε να είναι κάποιος, για να πιστέψει ότι η Ελλάδα μόνη της έγινε “απειλή” για την ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση για την παγκόσμια οικονομία.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, η οποία υπό την ηγεσία Σημίτηδων και Γιωργάκηδων άγεται και φέρεται ανάλογα με τα συμφέροντα και τις εντολές αυτών, που σήμερα την κατηγορούν. Η Ελλάδα δέχθηκε για ακόμα μια φορά μια “επίθεση” από τα “μεγαθήρια” της Ευρώπης και απλά δεν αντέδρασε, γιατί την πρόδωσαν αυτοί, οι οποίοι έπρεπε να θέσουν τους εαυτούς τους επικεφαλής της αντίδρασης — και ήταν οι ηγέτες της. Ακόμα, δηλαδή, κι αν ως κράτος “έκλεψε” κάτι από τους Ευρωπαίους “εταίρους” της, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι “έκλεψε” ακριβώς όσο της επέτρεψαν αυτοί, οι οποίοι την περίμεναν στην επόμενη “γωνία”, για να την τιμωρήσουν.

…Απλά πράγματα, τα οποία όμως δεν τολμά κανένας να ψελλίσει δημοσίως και μάλιστα ενώπιον των Γερμανών “νταβατζήδων” της Ευρώπης. Για την Ελλάδα και τις όποιες “απατεωνιές” της ευθύνονται κατά κύριο λόγο αυτοί, οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται σαν “τιμητές” της και δεν είναι άλλοι από τη Γαλλία και τη Γερμανία. Αυτό δεν το λέμε εμείς, επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά ο ίδιος ο Πρόντι —ως κατ’ εξοχήν γνώστης—, εφόσον στη εποχή εκείνη, που ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανία και η Γαλλία όχι μόνον ενθάρρυναν, αλλά πίεζαν την Ελλάδα να “παραποιεί” τα στατιστικά της στοιχεία. Την πίεζαν να υπερβεί τα όρια της οικονομίας της, για να πραγματοποιεί αγορές, “υποθηκεύοντας” το μέλλον του λαού της. Τότε τους συνέφερε η παραποίηση, γιατί οι παραγγελίες έπεφταν “βροχή” για τα εργοστάσιά τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν είναι δυνατόν έννοιες όπως η “δικαιοσύνη”, η “ηθική” ή ακόμα και η “λογική” να μην εξυπηρετούν τη μικρή Ελλάδα και να ταυτίζονται με το ιμπεριαλιστικό “κτήνος” του Ρήνου. Δεν είναι δυνατόν η απλή ερμηνεία της πραγματικότητας να μην εξυπηρετεί τον αποδεδειγμένα αδύναμο και διαπιστωμένα θύμα και να εξυπηρετεί τον ισχυρό θύτη. Μια αντιστροφή, όμως, η οποία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την προδοσία του ηγέτη της χώρας. Αυτή ακριβώς είναι η προδοσία του Σαμαρά …Του δουλοπρεπή εγγονού τού Μπενάκη.

 

Η συνέχεια του άρθρου

http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/09/i-merkel-kai-i-leia-tis.html