Άμεσα η μετακίνηση 12500 υπαλλήλων

Όπως φαίνεται  από τους δηλώσεις του κ.   Μανιτάκη, από την συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο

«Από τώρα γίνεται ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος προανήγγειλε ότι επίκειται άμεσα η προκήρυξη για την κάλυψη των κενών θέσεων.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
Είχαμε μία συνάντηση εργασίας πολύ ουσιαστική και πολύ γόνιμη. Ενημερώσαμε τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας για την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για τους βασικούς στόχους και την μέθοδο που ακολουθήσαμε. Ενημερώσαμε σχετικά με την αξιολόγηση των δομών που έχει φτάσει στην ολοκλήρωση της, καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπουργείων και έχουν ήδη εγκριθεί οι δύο πρώτες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, που έχει συνέλθει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Παρουσιάσαμε τα πορίσματα αυτών των δύο αξιολογήσεων και συζητήσαμε ακόμη για το θέμα της πορείας της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού όπως και για την κινητικότητα του προσωπικού. Όλα αυτά έγιναν αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης, ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις, ιδέες σε μια ιδιαίτερα δημιουργική και πολύ ικανοποιητική συζήτηση. Θέλω να τονίσω ακόμη, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μέθοδο, με αποφασιστικότητα, με υπομονή και επιμονή τη Διοικητική Μεταρρύθμιση. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την πολύ καλή συνεργασία με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση γεγονός που αποδείχτηκε έμπρακτα και στο νομοσχέδιο που τώρα παρουσιάζουμε στη Βουλή. Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον για το καλό του τόπου, του κράτους και του πολιτεύματος μας. Παράλληλα θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου χαρά και συγκίνηση, γιατί υποδέχτηκα σήμερα στο Υπουργείο τον Βαγγέλη Βενιζέλο, συνάδελφο, συνεργάτη και μαθητή με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία από άλλη θέση να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σε έναν κοινό κώδικα.

Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Κινητικότητας, έχουμε ήδη συγκεντρώσει τις ανάγκες, τα κενά των Υπουργείων, τα έχουμε επεξεργαστεί και τις προσεχείς ημέρες θα βγει και η ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία θα καλεί τις υπηρεσίες και στη συνέχεια τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους. Από ότι ξέρετε τα κενά είναι πολυπληθέστερα των συγκεκριμένων διαθεσιμοτήτων, άρα δεν υπάρχει παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν. Η διαδικασία επαναλαμβάνω αρχίζει άμεσα. Πιστεύω ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα έχουνε γίνει, ίσως και ολοκληρωθούν οι πρώτες μετακινήσεις.

Σχετικά με την κινητικότητα, θέλω να πω ότι γίνεται από τώρα ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται με τρόπο συστηματικό, ενώ αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ