Η “ήττα” των απεργών του Μετρό

της Επιτροπής Πολιτικής Ανάλυσης του Κ.Α.Π. Σπίθα

Η μαχητική απεργία των εργαζόμενων στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς ανάγκασε την κοινοβουλευτική Χούντα ν’ αποβάλει τη “δημοκρατική” μάσκα της γι’ άλλη μια φορά και να δείξει το πραγματικό πρόσωπό της.

Οι ντόπιες ελίτ και οι ελίτ που εκπροσωπεί η τρόικα, χρειάζονται το δημοκρατικό “προσωπείο” μόνο όσο μπορούν να ελέγχουν τις λαϊκές αντιδράσεις μέσω:

 

– των ΜΜΕ που ελέγχουν.

 

– των βολεμένων “ειδικών” ακαδημαϊκών κ.λ.π. που επενδύουν την ίδια προπαγάνδα και με ψευτο – “επιστημονικά ” επιχειρήματα.

 

– της “αριστεράς” που υποτίθεται αγωνίζεται ενάντια στην καταστροφή ενώ συγχρόνως αγωνίζεται να πάρει το χρίσμα της σώφρονος αντιπολίτευσης, με κυβερνητικές αξιώσεις, από τη Γερμανική και την Αμερικανική νέα τάξη.

 

 

Υπό αυτές τις συνθήκες ο “στρατιωτικός νόμος” αποκατέστησε την “τάξη” των δοσίλογων : ΟΙ απεργοί στο Μετρό εξαναγκάστηκαν να λύσουν την απεργία τους…

 

Θριαμβολογούν τα κυβερνητικά ανδρείκελα για τη …νίκη τους!!!

 

Όταν μια κυβέρνηση επιβάλλει τις πολιτικές της με καταστολή, με επιστρατεύσεις και διώξεις, αυτό από μόνο του είναι ΗΤΤΑ.

 

Από τη μια αποκαλύπτεται καθαρά το πρόσωπο της δημοκρατικά εκλεγμένης τριμερούς χούντας (συγν. κυβέρνησης) και από την άλλη  καλλιεργεί την κυοφορούμενη παλλαϊκή αντίδραση, που έρχεται με ταχύτητα φωτός.

 

Είναι μια ήττα που δημιουργεί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την αυριανή νίκη.

 

Το ζήτημα για την τρόικα εσωτερικού είναι να κάμψει περαίτερω το ηθικό του λαού.

 

Θα μετέλθουν τα πάντα για να διογκώσουν την απελπισία μας, να δείξουν την “δύναμη” τους και την πλήρη δήθεν αδυναμία μας.  Έχουν ήδη διαλύσει τα πάντα κι αυτό σύντομα θα γυρίσει σε μπούμερανγκ εναντίον τους.

Είναι,βλέπετε, ιστορική νομοτέλεια….

 

ΑΥΤΌ και μόνο είναι μια σημαντική νίκη των εργαζόμενων.

 

Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούσε μια απεργία ενός κλάδου, ΧΩΡΙΣ επαναστατική ηγεσία (πολιτική ηγεσία) να προχωρήσει πιο πέρα.

 

Η ΑΠΕΡΓΊΑ πέτυχε τα μέγιστα  υπερβαίνοντας τα στενά συνδικαλιστικά όρια και μετατρέποντας τη σύγκρουση με την κυβέρνηση σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

 

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

 

Η διαδικασία αυτή είναι ΓΕΝΕΣΙΣ.

 

Το «αλήτες λέρες εργατοπατέρες» αναδεικνύει τη λαϊκή θέληση  για δυναμικότερη, πιο οργανωμένη – μακριά από κομματικές συνδικαλιστικές ηγεσίες – αντιμετώπιση της συστημικής συμφοράς.

 

Η ΓΕΝΕΣΙΣ έδωσε το στίγμα του αγώνα που με τάχιστους ρυθμούς μετουσιώνεται σε συστρατευμένη καθολική αντίδραση, σε μορφές αγώνα που θα βάλουν τα θεμέλια για να κατασκευάσουμε “νέες ράγες και τρένο με άλλον μηχανοδηγό, από τον Ράιχενμπαχ και τους ντόπιους υπαλληλίσκους του’’.

 

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

 

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

 

Κ.Α.Π. – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη

 

Άλλαξε ο αέρας, το φως καθαρό

ήμουνα πέτρα και είμαι νερό

γίνομαι ένα με όλους μαζί

βλέπω να βγαίνουν οι πρώτοι καπνοί

 

Θα’ ρθουν μέρες

Άγριες μέρες

που οι αλήθειες θα σκίζουν σαν σφαίρες