Μόλις δύο εργάσιμες η δημόσια διαβούλευση για τον φόρο ακινήτων

Μόλις δύο εργάσιμες η δημόσια διαβούλευση για τον φόρο ακινήτων.
Οι ιδιοκτήτες και φορολογούνται εξοντωτικά και εμπαίζονται!

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη:

«Οι ιδιοκτήτες, δηλαδή η πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων (τόσο φυσικών προσώπων όσο και επιχειρήσεων), δεν φορολογούνται μόνο άδικα και πολλοί από αυτούς εξοντωτικά, μέσω του νέου φόρου για τα ακίνητα, εμπαίζονται κιόλας από πλευράς συμμετοχής τους στη διαμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας.
Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα των δημοσίων διαβουλεύσεων των υπουργείων (http://www.opengov.gr/minfin/?p=4076&fb_source=message), η διαβούλευση για τον φόρο αυτό, που αφορά όλα σχεδόν τα ακίνητα της χώρας, θα τελειώσει αύριο Τρίτη στις 13.00 και θα έχει διαρκέσει δύο εργάσιμες ημέρες, μία ώρα και ένα τέταρτο!, αφού ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στις 11.45. Χρόνος προσχηματικός ακόμα και με την πρακτική αυτής της κυβέρνησης. Οι προηγούμενες 12 δημόσιες διαβουλεύσεις υπουργείων είχαν μέση διάρκεια 11 ημερών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν ενδιαφέρεται καν να μάθει για τις χιλιάδες περιπτώσεις παραλογισμών και καταστροφικών αδικιών που συνεπάγεται ο φόρος αυτός. Απλώς θέλει τα χρήματα για να συνεχίσει να τα ξοδεύει σε προσλήψεις (8.000 το 2014), συντάξεις προνομιούχων από τα 50, εφάπαξ ανθρώπων που δεν πλήρωσαν ποτέ αντίστοιχες εισφορές και άλλες δραστηριότητες συντήρησης των κομματικών στρατών.»