Ν. Παππάς: Οταν η εξουσία σε διαβρώνει μέχρι το μεδούλι

«Πρέπει να σημειωθεί ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πόλος σταθερότητας της ελληνικής πολιτικής σκηνής και θα πρέπει να δώσει όλη την ενέργειά του για να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο που του ανέθεσε ο λαός. Επίσης, για να τεθεί στο επίκεντρο ο στόχος που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοσθούν, στο επίπεδο των δημόσιων οικονομικών, παρεμβάσεις για την αναδιανομή του εισοδήματος για τις κατηγορίες που έχουν πληγεί από την κρίση και για να αναληφθούν, όσον αφορά τη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων, αποφασιστικές δράσεις κατά της διαφθοράς, των κατεστημένων συμφερόντων, στη συνολική διαχείριση του κράτους. Είμαστε μια νέα πολιτική δύναμη, χωρίς τους δεσμούς που περιόριζαν τα κόμματα τους παρελθόντος, και για το λόγο αυτό μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους».

Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας στην Ιταλική εφημερίδα «IL Manifesto»
Πρέπει η εξουσία να σε έχει διαβρώσει μέχρι το μεδούλι και παράλληλα να διαθέτεις θράσος χιλίων πιθήκων για να μην διστάζεις να χλευάζεις και να υποτιμάς δημόσια την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. 
Και αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει ο Νίκος Παππάς.
Επιφυλάσσουμε μια έκπληξη που σίγουρα δεν θα ενθουσιάσει τον υπουργό Επικρατείας, αλλά προς το παρών ας σχολιάσουμε λίγο την δήλωση που έκανε στην Ιταλική εφημερίδα.
Αρχικά μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει

«να ανταποκριθεί με επιτυχία στο ρόλο που του ανέθεσε ο λαός». 

Ποιός είναι αυτός ο ρόλος που μάλιστα πρέπει να τον εκτελέσει με επιτυχία; 
Προκύπτει από πουθενά ότι το εκλογικό σώμα και μάλιστα αυτό που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ του ανέθεσε να φέρει να και να υλοποιήσει ένα βάρβαρο ταξικό μνημόνιο που ισοπεδώνει περαιτέρω την ήδη καθημαγμένη ελληνική κοινωνία; 
Εχει πει προεκλογικά κάτι τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού; 
Εμείς κάτι άλλα είχαμε ακούσει στο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», στις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα κλπ.
«Να εφαρμοσθούν, στο επίπεδο των δημόσιων οικονομικών, παρεμβάσεις για την αναδιανομή του εισοδήματος για τις κατηγορίες που έχουν πληγεί από την κρίση», μας λέει παρακάτω ο Ν. Παππάς. 
Είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά. 
Μόλις χτες γράφαμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην μείωση της κατώτατης σύνταξης (Στα 392,7 ευρώ αντί των 486 ευρώ που ήταν ενώ οι Ασφαλισμένοι θα «φορτωθούν» μέχρι και 10 χρόνια επιπλέον εργασίας. Ετσι φαίνεται εννοεί την «αναδιανομή του εισοδήματος» και την κοινωνική πολιτική ο υπουργός Επικρατείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει σε «αποφασιστικές δράσεις κατά της διαφθοράς, των κατεστημένων συμφερόντων, στη συνολική διαχείριση του κράτους».
 Σαν φράση από ανέκδοτο με τον Τοτό διαβάζετε αυτή η πρόταση.
 Μόλις πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση και με την βούλα του νόμου –δικαστική και πολιτική ηγεσία πηγαίνουν χέρι –χέρι, δεμένες όπως το νύχι με το κρέας-δεν έβαλε ταφόπλακα στα σκάνδαλα των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έβγαλε «λάδι» όλα τα λαμόγια που λεηλατώντας το ελληνικό δημόσιο έβγαλαν τα «μαύρα» χρήματα τους στο εξωτερικό και τα ονόματά τους βρίσκονται στις περίφημες λίστες Λαγκάρντ, Λιχνεστάιν;
Ποια είναι η κυβερνητική δράση ενάντια στα «κατεστημένα συμφέροντα»;
Και στην τελική, τι έκανε στους έξη μήνες της υπουργικής του θητείας και στο κυβερνητικό του αντικείμενο, τα ΜΜΕ, ο Ν. Παππάς. Μήπως άνοιξε κανένα μέτωπο με τους βαρόνους που λυμαίνονται για δεκαετίες της τηλεοπτικές συχνότητες; 
Εκανε το παραμικρό για να φρενάρει την διαπλοκή και διαφθορά που βασιλεύει στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης; 
Δεν έκανε τίποτα απολύτως. 
Το μοναδικό του μέλημα είναι να «ξαναμοιραστεί η πίτα» στην ραδιοτηλεοπτική αγορά. Ένα σχετικό δημοσίευμα απ’ το περιοδικό «Unfollow»:
Τα κανάλια και η πίτα
Ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παρά τις διαρροές για τη διάθεση του να τα βάλει με τους καναλάρχες, στην πραγματικότητα, αν κρίνουμε από το νομοσχέδιο για τις συχνότητες –το οποίο μάλιστα έχει ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας (ώστε, φανταζόμαστε, να προλάβει να ξαναγραφτεί) – μάλλον ενδιαφέρεται για το άνοιγμα και την αναδιοργάνωση της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς παρά για το χτύπημα της «διαπλοκής». 
Εξάλλου η τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ, ενός στελέχους με στενούς δεσμούς με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, μάλλον προδιαγράφει της προθέσεις του. 
Στόχος του υπουργού Επικρατείας είναι η ΕΡΤ ΑΕ μέσω θυγατρικής της να γίνει πάροχος δικτύου, αντίστοιχα όπως η Digea, στο όνομα της αντιμετώπισης του μονοπωλιακού καθεστώτος, αλλά αυτή προβλέπεται να συνδυαστεί και με την τοποθέτηση νέων ιδιωτικών κεφαλαίων που θα στηρίξουν το εγχείρημα. 
Αυτό σε απλά ελληνικά ονομάζεται «αναδιανομή της πίτας» …
Να υποθέσουμε ότι αυτή την «αναδιανομή της πίτας» σε μια αγορά με συμφέροντα δισεκατομμυρίων ο Ν. Παππάς την κάνει με αντικειμενικά κριτήρια;
Πάμε παρακάτω για να ολοκληρώσουμε:
 «Είμαστε μια νέα πολιτική δύναμη,χωρίς τους δεσμούς που περιόριζαν τα κόμματα τους παρελθόντος, και για το λόγο αυτό μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους», ισχυρίζεται ο υπουργός Επικρατείας.
 Δεν το βλέπουμε τόσο εύκολο να πετύχουν αυτούς, τους καταστροφικούς για τον εργαζόμενο λαό «στόχους», αλλά αυτό να το προσπεράσουμε. 
Δεν έχουμε « τους δεσμούς που περιόριζαν τα κόμματα τους παρελθόντος» μας λέει ο Ν. Παππάς. 
Δηλαδή αν τους είχαν τι άλλο θα έκαναν; 
Μήπως θα έστειλαν εκτελεστικά αποσπάσματα για να δολοφονούν τους συνταξιούχους «λόγω ότι ζουν πολύ και επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία», όπως είχε πει ο Κ. Μητσοτάκης;
Γ. Γ.