ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, περιοδικό, Εκδόσεις Παπαζήση

Κυκλοφόρησε το δεύτερο τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, με πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία.

 

Συγκεκριμένα, έχει κύρια άρθρα των Κωνσταντίνου Κόλμερ (Τα οικονομικά της πνευματικής λιτότητος), των Α.Δ. Παπαγιαννίδη (Όπου υπεραισιοδοξία στην οικονομία τραυματίζει στην κυρίως πολιτική), Κώστα Παπασταύρου (Κύπρος: Ένα παζλ με χίλια κομμάτια), Λευτέρη Κουσούλη (Δύσκολοι καιροί, μακάριες ηγεσίες), Άγη Βερούτη (Η αποδόμηση της παγκόσμιας μεσαίας τάξης), Γιώργου Φοίνικα (Τι ακριβώς συμβαίνει στη σουηδική κοινωνία;) και στήλες για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία, το χρηματιστήριο, το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ την επιφυλλίδα με θέμα «Σκοτεινές πλευρές μιας φωτεινής ηπείρου» υπογράφει ο Κώστας Σταματόπουλος.

Το τεύχος εμπεριέχει πολυσέλιδο αφιέρωμα με θέμα ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ, στο οποίο γράφουν οι Γιώργος Καραμπελιάς (Να συνθέσουμε δημιουργικά ελληνισμό και ελλαδισμό), Βασίλης Σπυράκος-Πατρώνας (Από την Μικρασιατική Καταστροφή στην Συνθήκη της Λωζάννης), Δημήτρης Μιχαλόπουλος (Η Συνθήκη της Λωζάννης: οι άγνωστες πλευρές), Χάρης Κατσιβαρδάς (Η θρησκευτική ελευθερία στα πλαίσια της Συνθήκης της Λωζάννης), Θεμιστοκλής Καλλιγέρης (Στρατιά του Έβρου: Ένα ισχυρό χαρτί στο πόκερ της Λωζάννης), Νέστωρ Κουράκης (Οι παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης σε σχέση με το ελληνικό στοιχείο Ίμβρου και Τενέδου), Θεοφάνης Μαλκίδης (Το προσφυγικό ζήτημα από την Λωζάννη μέχρι τις μέρες μας), Α.Δ. Παπαγιαννίδης (Τρία συν ένα στιγμιότυπα παρασκηνίου από την εποχή εκτονωτικής διαχείρισης των ελληνοτουρκικών), Μελέτης Η. Μελετόπουλος (Από την Λωζάννη στο παρόν), Γιάννης Χατζόπουλος (Αμφισβητήσεις και προκλήσεις), Γεώργιος Π. Μαλούχος (Συνθήκη της Λωζάννης: η προοπτική).

To αφιέρωμα αναλύει διεξοδικά την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων από το 1923 μέχρι σήμερα και τις προοπτικές τους στο μέλλον, με σημαντικά κείμενα αναφοράς.

Το τεύχος κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση neapolitiki.gr.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ενδιαφέρον περιοδικό, Εκδόσεις Παπαζήση