Οι τιμές παραγωγού για την Ευρωζώνη και το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ στο επίκεντρο

 

Μετοχές στην Αγγλία: Αναμένονται ενισχυμένες κατά το άνοιγμα  

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 32 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών ακινήτων Halifax, τον κατασκευαστικό δείκτη PMI της Markitκαθώς και τον δείκτη λιανικών πωλήσεων BRC, ενώ οι Sepura (SEPU), SeverfieldRowen (SFR), Vp (VP/), Acal (ACL), WYG (WYG), BPMarsh & Partners (BPM), SoftwareRadioTechnology (SRT) και TricornGroup (TCN) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους FinancialTimes, ο επικεφαλής της EurasianNaturalResourcesCorporation(ENRC) στο Καζακστάν, αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του, υπό το βάρος των κατηγοριών για απάτη. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ClaytonDubilier & Rice, επιδιώκει την εξαγορά και συγχώνευση των δραστηριοτήτων συντήρησης εξοπλισμού γραφείων των BalfourBeatty(BBY) και RentokilInitial (RTO).

Ασία: Ανάμικτες τάσεις για τα Ασιατικά χρηματιστήρια

Οι Ασιατικές αγορές δεν παρουσίασαν σαφή τάση σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι TokyoElectricPowerCompany (9501), TohokuElectricPower (9506), NipponPaperIndustries (3863), MitsubishiUFJFinancialGroup (8306) και SumitomoMitsuiFinancialGroup (8316) κινήθηκαν ανοδικά, με τις δύο πρώτες να επηρεάζονται από τις χαμηλότερες τιμές εισαγόμενων πρώτων υλών. Στον αντίποδα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες MazdaMotor (7261) και ToyotaMotor (7203) έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.7%, στις 13,352.2 μονάδες. Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στο Χόνγκ Κονγκ η YanzhouCoalMining (1171), στην Κίνα οι GreeElectricAppliance (000651) και TCLCorporation (000100), όπως και στη Νότια Κορέα οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου ShinhanFinancialGroup (055550) καιWooriFinanceHoldingsCompany (053000), οι οποίες υποχώρησαν κατά την συνεδρίαση. 

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 2.3 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο, το δείκτη οικονομικού κλίματος και προσδοκιών IBD/TIPP, καθώς και το δείκτη λιανικών πωλήσεων της Redbook. Μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα οι DollarGeneral (DG),ForestCityEnterprises (FCE/A),BobEvansFarms (BOBE) καιMattressFirmHolding (MFRM). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι GeneralMotors (GM), GIIIApparelGroup (GIII), ABMIndustries (ABM) και MicrochipTechnology (MCHP) ενισχύθηκαν κατά 3.2%, 6.7%, 3.3% και 4.4%, ενώ στον αντίποδα τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα οδήγησαν τις FedExCorporation (FDX), SAICInc. (SAI) και VerintSystems (VRNT) σε απώλειες κατά 0.9%, 3% και 3.6%, αντίστοιχα. Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6%, επηρεαζόμενος από τις δηλώσεις του προέδρου της AtlantaFed, DennisLockhart, σχετικά με την δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Μεταξύ άλλων, οι Intel (INTC), Merck & Company (MRK), BristolMyersSquibb (BMY), FordMotor (F) και GameStop (GME), ενισχύθηκαν κατά 4%, 3.8%, 3.4%, 1.3% και 3.7%, ενώ στον αντίποδα οι F5 Networks (FFIV), D.R. Horton (DHI) και PulteGroup (PHM) κατέγραψαν απώλειες κατά 4.9%, 2.4% και 1.3%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν με αρνητικό πρόσημο στο άνοιγμα

Οι δείκτες DAXκαι CACαναμένονται κατά 42 και 17 μονάδες πτωτικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο δείκτη τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη καθώς και στην μεταβολή της απασχόλησης στην Ισπανία, ενώ οι BurckhardtCompressionHoldingAG (BCHN),CegedimSA (CGM) καιSocietepourlInformatiqueIndustrielle (SII) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η ConstellationBrandsζήτησε την απόσυρση της μήνυσης που είχε υποβάλει σχετικά με την εξαγορά Μεξικάνικης GrupoModeloSABαπό την AnheuserBuschInBevNV (ABI).

Μακρο-οικονομική ενημέρωση

Η RBAδιατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς: Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς στο 2.75%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.  

Οι λιανικές πωλήσεις στα καταστήματα της Αγγλίας ανακάμπτουν: Σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας (BRC), οι λιανικές πωλήσεις των καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 1.8% μέσα στον Μάιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και συγκρινόμενες με μια πτώση κατά 2.2% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η Ευρωζώνη θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Coeureτης ΕΚΤ: Ο
BenoitCoeure, μέλος τους διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), επισήμανε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ευρωζώνης, ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι οι οικονομίες της περιφέρειας θα ανακάμψουν μέχρι το τέλος του έτους. 

Οι πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις προσδοκίες: Για τον Μάιο, οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 15,3 εκατ. οχήματα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενες με το τα 14.9 εκατ. οχήματα του Απριλίου.  

Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας επεκτείνεται: Η νομισματική βάση της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 31.6% μέσα στον Μάιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 23.1% που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα.  

Τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία αυξάνονται: Για τον Απρίλιο, τα ημερομίσθια στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 0.3%, σε σχέση με μια μείωση κατά 0.9% που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο. 

Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας περιορίζεται: Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας περιορίστηκε στα AUD 8.5 δις. για το πρώτο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενο με το έλλειμμα ύψους AUD 14.8 δις. του προηγούμενου τριμήνου.

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

Η SaxoBank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η SaxoBank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ:Προς όφελος των πελατών η SaxoBank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η SaxoBank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.comθα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.