Οι βουλευτές που ελέγχονται για το αν έβγαλαν έξω λεφτά

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.

 

Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπογραμμίζει το υπουργείο, διαψεύδοντας την πληροφορία για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτή της Α΄Αθήνας, Γιάννη Ιωαννίδη και διευκρινίζει:

«Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή.

Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις.

Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία.

Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο, θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων.»

Σημειώνεται ότι ο Β. Κικίλιας είχε διαψεύσει νωρίτερα εμπλοκή του ονόματός του.

 

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/kapernaros-kikilias-repousi-oi-vouleftes-pou-elegxontai-gia-to-an-evgalan-exo-lefta?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=%CE%9F_%C2%AB%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD%C2%BB:_%CE%91%CF%80%CF%8C_%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%93%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%BF_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%83%CE%B1_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%B7_%C2%AB%CE%BC%CF%8C%CE%B4%CE%B1%C2%BB_%CE%9A_%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7