Όχι στα τούρκικα προϊόντα

Η Ζαγάλισα πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα, ξεκινάει την καταγραφή της ραγδαίας οικονομικής διείσδυσης της Τουρκίας στη Θράκη. Η ισχύς και η ανταγωνιστικότητα της τουρκικής οικονομίας βρίσκει εύφορο έδαφος στην Ελληνική Θράκη, όπου τουρκογενείς, αλλά δυστυχώς και Πομάκοι, προωθούν ως εισαγωγείς και αντιπρόσωποι, τα τουρκικά προϊόντα, τα οποία είναι πάντα φθηνότερα, αλλά και χαμηλότερης ποιότητας και αντοχής στο χρόνο.

Για παράδειγμα, το πλήθος των τουρκικών σκευών μαγειρικής (κατσαρολικών) που κυκλοφορούν ελεύθερα (αλλά και παράνομα) στις λαϊκές αγορές της Θράκης, είναι επιχρωματισμένα με ουσίες οι οποίες προοδευτικά απελευθερώνονται στο φαγητό και από εκεί καταλήγουν στα κύτταρα του καταναλωτή. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά σκεύη, τα οποία είναι μεν πάμφθηνα, αλλά και εξαιρετικά τοξικά για τον άνθρωπο.

Στα τρόφιμα, είναι άγνωστο ποιες καρκινογόνες ουσίες (συντηρητικά, χρωστικά κλπ) χρησιμοποιούν, καθώς ο έλεγχος στην Τουρκία είναι προσχηματικός και επιλεκτικός. Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα γεωργικά προϊόντα, τα λαχανικά και τα φρούτα, τα οποία είναι επίσης μολυσμένα με καρκινογόνα λιπάσματα και άλλες ουσίες για ταχεία ανάπτυξη (ορμόνες) κλπ., πολλά από τα οποία είναι απαγορευμένα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Και τα τουρκικά έπιπλα εγκυμονούν κινδύνους, καθώς τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούνται, απελευθερώνουν καρκινογόνες πτητικές ουσίες (με κορυφαίο το βενζόλιο), οι οποίες δια της αναπνευστικής οδού, καταλήγουν στο ανθρώπινο σώμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν, όταν αγοράζετε τουρκικά προϊόντα. Εκτός από την τιμή πρέπει να συνυπολογίσετε και άλλους παράγοντες κινδύνου.

Πέραν αυτού με κάθε τουρκικό προϊόν που καταναλώνετε ενισχύετε την τουρκική επεκτατική οικονομία και αποδυναμώνετε ισοδύναμα την ελληνική. Την ώρα που εσείς αγοράζετε απερίσκεπτα τουρκικά, κάποια ελληνική βιοτεχνία ή βιομηχανία, συρρικνώνεται και κλείνει…

Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην άμυνα και αποδυνάμωση της τουρκικής οικονομικής εισβολής στην Ελληνική Θράκη. Η οικονομική εισβολή έχει πάντα οδυνηρές πολιτικές και εθνικές συνέπειες.

Από την εποχή του Τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ και της Τανσού Τσιλέρ, είχαν τεθεί τα θεμέλια για την οικονομική εισβολή και τη δημιουργία μιας αστικής και εύπορης τάξης τουρκοφρόνων Ελλήνων πολιτών στη Θράκη. Κάποιοι από τους σημερινούς τουρκόφωνους και τουρκόφρονες επιχειρηματίες, αναδείχθηκαν εκείνη την περίοδο, αφού βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστια οικονομική ρευστότητα και με τη μεσολάβηση και την έγκριση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, ανέλαβαν τις αντιπροσωπείες μεγάλων τουρκικών εταιρειών.

 

Σημείωση 1: Πρέπει να σημειώσουμε ότι από τα προϊόντα που παραθέτουμε παρακάτω δεν είναι όλα καρκινογόνα ή βλαπτικά για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Σημείωση 2: Οι κατηγορίες των προϊόντων θα εμπλουτίζονται κάθε φορά που θα επισημαίνεται ένα καινούριο προϊόν στην αγορά.

 

http://zagalisa.gr/content/oxi-sta-toyrkika-proionta