4 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Hμέρα των ζώων ή Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας

Τα εμπορευματοποιούμε, τα τεμαχίζουμε, τα καταβροχθίζουμε, τα φυλακίζουμε, τα βασανίζουμε,  θεαματοποιούμε τη ζωή τους…  Αυτά και άλλα πολλά παθαίνουν τα ζώα από εμάς τα μεγάλα ανθρωπάκια. Στα σφαγεία, σε χρόνο ρεκόρ, ζωντανά και αμέριμνα πλάσματα σφαγιάζονται και μετατρέπονται σε τερψιλαρύγγια για να ικανοποιήσουν την κοιλιοδουλεία μας. «Να την ντερλικώσουμε», όπως λέμε.

 

 

Στους ζωολογικούς κήπους ή επί το κομψότερο στα ζωολογικά πάρκα, φυλακίζονται δια βίου για να σκοτώνουν την ώρα τους τα ανθρωπάκια και τα παιδιά τους, χαζεύοντας και μασουλώντας το κατιτίς τους. Στα ερευνητικά εργαστήρια, εκεί πια είναι η κόλαση επί της γης, τραβούν των παθών τους τον τάραχο. Θυσιάζονται για εμάς όπως λέμε υποκριτικά.  Μόνο που δεν θυσιάζονται αυτά, εμείς είμαστε που τα θυσιάζουμε, ετσιθελικά.

 

Αν και σαν είδος είμαστε μικρόσωμο, έχουμε  τη φοβερή ικανότητα να βασανίζουμε τα άλλα ζώα και τους ομοίους μας με φοβερή ευρηματικότητα.  Είμαστε όμως και πολύ γενναιόδωροι και γι’ αυτό τους παραχωρήσαμε μια ολόκληρη παγκόσμια ημέρα!  Και όχι μόνον αυτό, τους δώσαμε κιόλας έναν προστάτη Άγιο, τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης!  Μόνο που ο Άγιος Φραγκίσκος έβγαλε το μανδύα του και τον έδωσε για να σώσει μερικά προβατάκια που πήγαιναν για σφαγή, ενώ εμείς δίνουμε το μανδύα μας για να τα φάμε…

 

Δυστυχώς, ούτε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης ούτε ο Άγιος Μόδεστος, ο προστάτης των κοπαδιών μπορεί να τα σώσει από την αδηφαγία μας!

 

 ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ