Παραδόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το νέο σχέδιο παραχώρησης του ΟΛΠ

Το σχέδιο δόθηκε προκειμένου να εξεταστεί από τα αρμόδια υπουργεία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα προχωρήσει κανονικά καθώς η διαδικασία εντάσσεται και στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης της κυβέρνησης ενώ με βάση το σχέδιο δεν εξαιρείται από την παραχώρηση το πορθμείο του Περάματος (από το οποίο εκτιμάται ότι ο επενδυτής θα έχει κέρδη περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο έναντι 600.000-700.000 σήμερα) όπως και η περιοχή των Λιπασμάτων στο Κερατσίνι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε προβληματισμός στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον κ. Δρίτσα κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό, καθώς το σχέδιο παραχώρησης παρουσιάστηκε χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τις τοπικούς φορείς και τις προσεχείς ημέρες θα συζητήσουν τις εξελίξεις σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και θα καθορίσουν στη συνέχεια από κοινού τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει εκφράσει την αντίθεση της στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών προειδοποιώντας σε κινητοποιήσεις εάν τελικά προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.