Πλήθος οικονομικών δεικτών από την Ευρώπη στη σημερινή ατζέντα

Αγορά συναλλάγματος: Πλάγια κίνηση για το EUR  

Το
EUR δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές σε σχέση με τα κύρια νομίσματα σήμερα το πρωί.

  Στη σημερινή συνεδρίαση, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να μονοπωλήσει ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων της Γερμανίας και της απασχόλησης στην Ευρωζώνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan για τις ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται βελτιωμένος για τον Αύγουστο.

 

 

Στις 05:00 GMT, το EUR παρέμενε αμετάβλητο έναντι των USD και GBP στο 1.3240 και GBP 0.8536, αντίστοιχα. Το AUD αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0.1% σε σχέση με το USD, λόγω του αυξημένου δανεισμού του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας για τον Ιούλιο. Τέλος, το JPY παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το USD, ενώ υποχώρησε κατά 0.1% έναντι του EUR.

 

 

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν αμετάβλητες κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης
FTSE 100 αναμένεται από 6 μονάδες πτωτικός, έως 2 μονάδες ανοδικός στο άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, το δείκτη τιμών ακινήτων, καθώς και την προσφορά χρήματος Μ4, ενώ οι Tyman (TYMN), The Restaurant Group (RTN), Computacenter (CCC), Headlam Group (HEAD), Chesnara (CSN), Marshalls (MSLH), Lavendon Group (LVD), Frontline (FRO) και Cathay InternationalHoldings (CTI) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η AT&T Inc. εξετάζει πιθανή συνεργασία με την VodafoneGroup (VOD), μετά από τη πρόσφατη συμφωνία της Verizon Communications με την δεύτερη.

 

Τέλος, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση υπέρ της BP (BP/), σε μια ασφαλιστική δικαστική διαμάχη αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

Ασία: Σχεδόν αμετάβλητα τα Ασιατικά χρηματιστήρια 

Οι Ασιατικές αγορές δεν παρουσιάζουν σημαντικές μεταβολές σήμερα το πρωί.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι Nintendo (7974) και MitsubishiMotors (7211) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες, με τη δεύτερη να επηρεάζεται από τις μειωμένες πωλήσεις της κονσόλας Wii U. Αντίθετα, η Denso (6902) ενισχύθηκε μετά από την έντονη φημολογία για νέες επενδύσεις στην Sharp (6753). 

 

Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 0.5%, στις 13,396.6 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν σε άνοδο τις Commercial Bank of China (601398) και China COSCO Holdings (601919) στην Κίνα, τις Samsung Electronics (005930) και SK Hynix (000660) στη Νότια Κορέα, όπως και τη Ping AnInsurance (2318) στο Χόνγκ Κόνγκ.

 

 

Μετοχές στις ΗΠΑ: Κέρδη για τα ΣΜΕ 

Στις 05:00
GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 5.1 μονάδες.

 

Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Reuters/Michigan, την ατομική κατανάλωση, καθώς και το μεταποιητικό δείκτη PMI της Chicago Fed, ενώ οι  Big Lots (BIG) και Jos. A. Bank Clothiers (JOSB), θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι Salesforce.com (CRM) και Splunk (SPLK) ενισχύθηκαν κατά 7.8%, λόγω βελτιωμένων αποτελεσμάτων, ενώ οι Krispy Kreme Doughnuts (KKD), OmniVision Technologies (OVTI) και Pacific Sunwear of California (PSUN) υποχώρησαν κατά 13.2%, 8.7% και 11.2%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.2% επηρεαζόμενος από την βελτιωμένη εικόνα των επιδομάτων ανεργίας, αλλά και του καλύτερου από τον αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Στη συνέχεια όμως τα κέρδη περιορίστηκαν λόγω των εξελίξεων στην Συρία. Μεταξύ άλλων, οι Microsoft (MSFT), Ford Motor (F), VerizonCommunications (VZ) και Urban Outfitters (URBN) ενισχύθηκαν κατά 1.6%, 3,0%, 2.7% και 1.3%, ενώ στον αντίποδα οι Campbell Soup (CPB), Peabody Energy(BTU) και CONSOL Energy (CNX) υποχώρησαν κατά 3.1%, 3.2% και 2.8%, αντίστοιχα.

 

 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανές απώλειες κατά το άνοιγμα 

Ο δείκτης
DAX αναμένεται από 2 έως 11 μονάδες πτωτικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης CAC αναμένεται πτωτικός κατά 3 μονάδες.

 

Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή Ευρωζώνης και Ιταλίας, τις λιανικές πωλήσεις Γερμανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας, καθώς και τη βιομηχανική παραγωγή της Πορτογαλίας, ενώ οι Hermes International (RMS), Ipsen SA (IPN) και Havas SA (HAV) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσα στην ημέρα.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της  LOreal SA (OR), JeanPaul Agon, στην Γαλλική εφημερίδα Les Echos, η εταιρία σκοπεύει να εξαγοράσει το 29.5% της Nestle SA(NESN) μέχρι το 2014.

 

Η Koninklijke KPN NV (KPN) βάζει φρένο στην εξαγορά της από την America Movil, μέσω της εξάσκησης δικαιωμάτων επί των προνομιούχων μετοχών.

 

Τέλος, η Actividades de Construccion y Servicios SA (ACS) κατέγραψε βελτιωμένα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

 

Μακροοικονομική ενημέρωση

 

Η Fed θα πρέπει να περιορίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Lacker

Ο Jeffrey Lacker, πρόεδρος της Richmond Fed, επισήμανε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) θα πρέπει να ξεκινήσει τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενος τη βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας.

Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία βελτιώνεται

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfK για την Αγγλία, ανήλθε στο -13.0 κατά τον Αύγουστο, συγκρινόμενος με το επίπεδο -16.0 του προηγούμενου μήνα.  

Ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία αυξάνεται

Ο ετησιοποιημένος πληθωρισμός στην Ιαπωνία ανήλθε στο 0.7% για τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 0.2% που καταγράφηκε τον Ιούνιο.  

Η ανεργία στην Ιαπωνία υποχωρεί απρόσμενα

Σε μηνιαία βάση, η ανεργία στην Ιαπωνία υποχώρησε στο 3.8% για τον Ιούλιο, συγκρινόμενη με το επίπεδο 3.9% του προηγούμενου μήνα.

Το επιχειρηματικό κλίμα της Κίνας βελτιώνεται

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης MNI για την Κίνα, ανήλθε στο 58.0 για τον Αύγουστο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 53.4 του Ιουλίου.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στη Νέα Ζηλανδία περιορίζονται

Για τον Ιούλιο, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησαν κατά 0.8%, συγκρινόμενες με μια μείωση κατά 4.3% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας μειώνεται

Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παράγωγη της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0.1% μέσα στον Ιούλιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 0.6% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

 

 Saxo Bank AS Hellas  |  4 Vasilissis Sofias Avenue |  106 74  Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 |   Direct Phone: +30 211 181 2 184 |