Πόλεμος πολιτισμών, αλλά εναντίον ποιών;

του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου
εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος»

Το θέαμα εκατοντάδων μουσουλμάνων μεταναστών να προσεύχονται στο κέντρο της Αθήνας με φόντο μια ελληνική σημαία υπήρξε εμβληματικό. Τα επεισόδια που ακολούθησαν με τα σπασίματα μαγαζιών (άσχετο αν πολλά από αυτά ανήκαν σε άλλους μετανάστες) είναι μία εικόνα ανησυχητική. Ενώ το γεγονός ότι ομάδες αλλοδαπών κυκλοφορούν οπλισμένες με μαδέρια και επιτίθενται κατά Ελλήνων είτε επειδή είναι κοντοκουρεμένοι, είτε επειδή φορούν μαύρα μπλουζάκια, είτε τέλος επειδή απλά μιλούν ελληνικά είναι τρομαχτικό, όσο και αν προσπαθούν επιμελώς να το αποκρύψουν.

Μπήκε λοιπόν και η χώρα μας στον «πόλεμο των πολιτισμών» όπως τον έχουν ονομάσει, μεταξύ Δύσης και Ισλάμ. Έναν πόλεμο που είχε την επίσημη πρώτη του με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και ετοιμάζεται να μπει σε μία καινούργια διάσταση με την σχεδιαζόμενη επέμβαση στην Συρία και την επαπειλούμενη εισβολή στο Ιράν. Όμως, η Ομόνοια, ο Αγ. Παντελεήμονας, η Πλατεία Αττικής, δεν βρίσκονται μακριά, στην Μέση Ανατολή, είναι δίπλα μας και οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, εκτός Θράκης, δεν είναι ημεδαποί, είναι μετανάστες παράνομοι ή ολίγον νόμιμοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Με την ριζοσπαστικοποίησή τους και τις ενδεχόμενες βίαιες ενέργειές τους, η Ελλάδα θα γίνει και αυτή ένα πεδίο αντιπαράθεσης αυτού του πολέμου.

Είναι όμως τα πράγματα τόσο απλά; Είναι δηλαδή τόσο απλό το να πάρουμε θέση σε ένα από τα δύο στρατόπεδα και ποιά είναι αυτά; Μετά την επίθεση, την περίεργη να μην το ξεχνάμε, επίθεση της 11/9, είχαμε τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Με την πτώση του «κακού» Σαντάμ, το 1 εκατ. χριστιανοί της χώρας είτε σφαγιάστηκαν, είτε διώχθηκαν και οι ισλαμιστές της Αλ Κάιντα, κυκλοφορούν ελεύθεροι στην χώρα. Το ίδιο γίνεται αυτή την στιγμή στην Συρία, όπου ο «φασίστας » Άσαντ υπερασπίζεται τους χριστιανούς και τις άλλες μειονότητες από τους «δημοκράτες» φονταμενταλιστές. Τους τελευταίους στηρίζουν η Τουρκία και το Ισραήλ, που κατά τα άλλα είναι εχθροί και το τελευταίο θέλει να επιτεθεί στο Ιράν, που ενοχλείται από την στάση της Τουρκίας.

Τόσο «απλά» είναι τα πράγματα και η Ελλάδα καλείται να μπει σε αυτή την αρένα αντιπαράθεσης, υπερασπίζοντας ενδεχομένως την Τουρκία από επίθεση των «κακών» Άσαντ και Αχμαντινετζάντ. Και αυτό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα ποιών; Του Ισραήλ που τα ξαναβρήκε (αν ποτέ τα είχε χαλάσει) με την Τουρκία και του παγκόσμιου σιωνισμού και των πολυεθνικών του πετρελαίου. Ενάντια, όπως δείχνουν τα πράγματα, και στην Ρωσία, την συμμαχία με την οποία οι εγχώριοι τοποτηρητές της Δύσης προσπαθούν να την αποφύγουν με κάθε τίμημα.

Ξεφύγαμε όμως! Πήγαμε σε χώρες μακρινές και καιρός είναι να γυρίσουμε στα γκέτο των ελληνικών, αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Υπάρχει και εκεί «πόλεμος των πολιτισμών» και αν υπάρχει, ποίοι είναι με ποιούς και εναντίον ποιών; Μα η Δύση, ο δυτικός πολιτισμός εναντίον του σκοταδιστικού Ισλάμ, θα ήταν η εύκολη απάντηση. Οι υπερασπιστές δηλαδή του χριστιανικού πολιτισμού, των λαϊκών παραδόσεων, της εθνικής ιδιαιτερότητας εναντίον κάποιων παρανόμων μεταναστών που θέλουν να μας επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, την δική τους κουλτούρα. Πώς είπατε;

Οι φανατικοί εχθροί του Ισλάμ σε Ευρώπη και Αμερική, είναι πρώην αριστεροί και νυν φιλελεύθεροι που, ενώ μέχρι εχθές λοιδορούσαν κάθε τι το εθνικό και χριστιανικό ως οπισθοδρομικό και ξεπερασμένο, σήμερα καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της «ελεύθερης» κοινωνίας μας εναντίον της βίας και του σκοταδισμού. Δηλαδή καλούν τους λαούς να υπερασπιστούν το φιλελεύθερο μοντέλο ζωής, την αθεΐα, τους γάμους των ομοφυλοφίλων, τα ναρκωτικά, την διάλυση της οικογένειας, την υποταγή του ανθρώπου στους νόμους της αγοράς και τα υπόλοιπα αγαθά του μοντέρνου κόσμου. Όσο για τους μετανάστες και τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, αυτοί δεν είναι κακοί, αρκεί να μην είναι ισλαμιστές. Αν δηλαδή οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες, είναι χριστιανοί ή «φωτισμένοι» έστω μουσουλμάνοι<, τότε κανένα πρόβλημα. Είναι αφομοιώσιμοι και μπορούν να ενταχθούν άνετα στο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο όπου δεν θα υπάρχουν πολιτισμικές διαφορές και όλοι θα δουλεύουν για τις πολυεθνικές.

Για να καταλαβαινόμαστε όμως, ας δούμε στην Ελλάδα ποίοι είναι αυτοί που θέλουν την επέμβαση στην Συρία και προπαγανδίζουν υπέρ της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν. Στους πρώτους συγκαταλέγονται όλοι οι νεοαριστεροί του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί δηλαδή που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, θέλουν να πέσει και ο «κακός» Άσαντ για να γεμίσουμε προφανώς περισσότερους πρόσφυγες και στην Συρία να επικρατήσουν οι φανατικοί του Ισλάμ. Οι υπερασπιστές της αθεΐας στην Ελλάδα, κόπτονται για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μεταναστών. Τόσο θέατρο, του παραλόγου ή μη, παίζεται. Όσο για τους ανανήψαντες προστάτες του «προμαχώνα της Δύσης» Ισραήλ, αυτό είναι το think tank κάποιων νεοδεξιών στην ΝΔ και στον περίγυρό της. Το κόμμα που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να γεμίσει η χώρα μας μετανάστες, για να εργάζονται φτηνότερα, τα έβαλε τώρα με τους μουσουλμάνους. Προσοχή, μόνον με αυτούς! Γιατί οι υπόλοιποι μετανάστες είναι καλοί και αφομοιώσιμοι και θα μπορούν να δουλέψουν με 300 ευρώ στις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες.

Πολύ δούλεμα, πολλή προπαγάνδα και πολλή κοροϊδία. Πόλεμος πολιτισμών υπάρχει, είναι αυτός μεταξύ όσων θέλουν να υπάρχουν εθνικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και σε αυτούς που θέλουν ένα παγκόσμιο χωριό. Στους πρώτους φυσικά ανήκουν όσοι από την Μέση Ανατολή θέλουν να είναι μουσουλμάνοι και όχι τσιράκια των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Οι εθνικιστές δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε με αυτούς, μόνο να μοιραστούν εχθρούς, αρκεί να μένουν στον τόπο τους. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, χειρότερος είναι ο αφομοιώσιμος από τον μετανάστη που θέλει να κρατήσει την ιδιοπροσωπεία του. Έχει δε αποδειχθεί ότι το μεταναστευτικό μπορεί να λυθεί μόνο με κλείσιμο συνόρων, κατάργηση συμβάσεων που απαγορεύουν τις άμεσες απελάσεις και κατάργηση κάθε προνομίου που παρέχεται στους μετανάστες.

Για να γίνουν όμως αυτά, πρέπει πρώτα να απελαθούν όσοι άνοιξαν τα σύνορα, αυτοί που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια, όσοι κόπτονται για τα δικαιώματα αυτών και τέλος, όλοι εκείνοι, δεξιοί και αριστεροί, που θέλουν μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα χωρίς έθνη, χωρίς λαούς, χωρίς πολιτισμούς.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29ης Σεπτεμβρίου 2012 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5568