Πολίτης δεν αναγνωρίζει χρέος προς ΟΑΕΕ

Με επιστολή – καταγγέλια του προς τον ΟΑΕΕ ο συντοπίτης μας Ανδρέας Καραγιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας, αρνείται να αναγνωρίσει το χρέος του στον Οργανισμό Ασφάλιση Ελεύθερων Επαγγελματιών. Τους λόγους τους εξηγεί στην ακόλουθη επιστολή προς τον ΟΑΕΕ ενώ το αίτημα του κοινοποιεί και στον Συνήγορο του Πολίτη ζητώντας την παρέμβασή του. Το σκεπτικό που αναπτύσσει στην επιστολή του έχει αρκετό ενδιαφέρον, όμως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε η όποια παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, από την στιγμή που πρόκειται για μια περίπτωση πολίτη που επιχείρησε να καλύψει τις οφειλές του μέσω τραπεζικού δανείου, ωστόσο η τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει το αίτημά του στο ΤΕΜΠΕ!!! Η συγκεκριμένη καταγγελία μπορεί να γίνει οδηγός για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες…

 

Αναλυτικά η καταγγελία:


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 σας απέστειλα επιστολή και σας γνωστοποίησα ότι δεν αναγνωρίζω το χρέος μου στον ΟΑΕΕ γιατί έχει προκύψει από τους κακούς χειρισμούς του κράτους που στηρίζει τις τράπεζες και δεν προστατεύει εμένα τον φορολογούμενο. Σας απέστειλα αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες της καταγγελίας μου και παρόλα αυτά δεν μου απαντήσατε μέχρι τώρα, παρότι ζήτησα και την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη με επιστολή μου στις 06 Δεκεμβρίου 2011.
Ως εκ τούτων
1. Δεν αναγνωρίζω το χρέος μου στον ΟΑΕΕ για τους λόγους που σας έχω γνωστοποιήσει επανειλημμένα και αν δε το διαγράψετε θα διεκδικήσω τη διαγραφή του μέσω της Ελληνικής δικαιοσύνης αλλά και της Ευρωπαϊκής αν χρειαστεί, μιας και η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων χρόνων είναι φιλοευρωπαϊκή, χωρίς όμως να δίνει σημασία στα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής αγοράς και των Ελλήνων ελευθέρων επαγγελματιών. Εδώ να αναφέρω ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες οι εισφορές είναι ανάλογες με το κύκλο εργασιών του καθενός επαγγελματία που σημαίνει ότι αν μειωθεί η δουλειά μειώνονται κι αυτές χωρίς όμως να χάνετε η ιατροφαρμακευτική κάλυψη!!! Κάτι που είναι άκρως σημαντικό ειδικά όταν υπάρχουν προστατευόμενα μέλη, όπως σύζυγος και παιδιά, και που σας έχω θίξει ήδη από το 2008. Αντί της μείωσης και ως ελάφρυνση μου έχετε δώσει τη δυνατότητα να υπαχθώ σε άθλιες ρυθμίσεις που προσβάλουν τη νοημοσύνη μου τη στιγμή που η δουλειά είναι ανύπαρκτη. Δεν πρόκειται να υπαχθώ σε καμία ρύθμιση διότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 αριθμούσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνολικές οφειλές μας ανέρχονταν στα 4 δισεκατομμύρια… Την ίδια στιγμή οι τράπεζες είχαν αντλήσει ρευστό 50 δισεκατομμυρίων, επιβεβαιωμένα σε εμένα με επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών από το σύνολο των 110 δις., με υποχρέωση να τα διαθέσουν στην ελληνική οικονομία με στόχο την ενίσχυση της. Δεν το έκαναν. Αντί να διαγράψετε το χρέος μου μπορείτε να πάρετε από εκεί τις οφειλές μου. Δικά μου χρήματα είναι κι εκείνα και μου τα οφείλουν οι τράπεζες.
2. Εκτός από τη διαγραφή του χρέους που έχει δημιουργηθεί απαιτώ να παρέχει ο ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε μένα και στα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας μου μέχρις ότου ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να υπάρχει δυνατότητα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ώστε να έχω εικονικές εισφορές, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, όπως συμβαίνει και με το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων σαν κι εσάς στον ΟΑΕΕ, που διαχειρίζεστε τόσα χρόνια τα χρήματά μου. Δεν υπάρχει καθόλου δουλειά ώστε να καλύψω βασικές ανάγκες πόσο μάλλον εισφορές χωρίς αντίκρισμα.
3. Αν ο ΟΑΕΕ κατέχει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό έγινε είτε με απόφαση των εκάστοτε διοικήσεων του ΟΑΕΕ είτε με νόμους-αποφάσεις που επέβαλαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, και τα ομόλογα αυτά μετά το ¨κούρεμα¨ χάσουν μέρος της αξίας τους αλλά και τους τόκους που θα έπρεπε να πάρουν μετά τη λήξη τους, θα κατηγορήσω ευθέως, για απιστία, τους διοικητές του ΟΑΕΕ και θα λογοδοτήσουν σε εμένα αλλά και θα τους φέρω αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη. Θα απατήσω δε, την επιστροφή όλων των χρημάτων που έχω καταβάλει στον ΟΑΕΕ, από την έναρξη της επαγγελματικής μου δραστηριότητας το 2001, με τον νόμιμα ληστρικό τόκο που επέβαλε ο ΟΑΕΕ σε εμένα αν καθυστερούσα τις καταβολές μου,2,5% ανά μήνα μέχρι το 2007 και 1,5% ανά μήνα από το 2007 μέχρι και σήμερα.
4. Για να συνεχίσω να καταβάλω εισφορές όταν θα ανακάμψει η οικονομία θα πρέπει να έχω βεβαιωμένο και υψηλότατο αντίκρισμα.
5. Παρακαλώ να μου γνωστοποιήστε μου τη θέση σας άμεσα και όχι μέσα σε 50 μέρες που ορίζει ο νόμος. Ήδη δυο φορές αδιαφορήσατε και δεν μου απαντήσατε, κάτι που είναι παράνομο. Θα διεκδικήσω ένα δίκαιο ασφαλιστικό για μένα και για όλους, μιας και με βάση το άρθρο 4 του συντάγματος οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, δε βλέπω όμως να παίρνουμε παχύ ΕΦΑΠΑΞ εμείς οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ παρότι πληρώνουμε από την τσέπη μας τις πανάκριβες εισφορές την ίδια στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν και παχυλά ΕΦΑΠΑΞ και οι εισφορές τους είναι απλά νούμερα πάνω στο χαρτί όπως παραδέχτηκε και ο κ. Λοβέρδος/

Ανδρέας Καραγιάννης,
01 Μαρτίου 2012
ΠΡΟΣ Συνήγορο του Πολίτη
07 Ιανουαρίου 2013
Παρακαλώ πολύ για την διαμεσολάβηση σας στον Ο.Α.Ε.Ε. ώστε να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματά μου όπως ακριβώς τα έθεσα την 1η Μαρτίου 2012. Η ¨απάντηση¨ του Ο.Α.Ε.Ε. ένα μήνα μετά κινείται σε φιλολογικό και ευθυνόφοβο επίπεδο και φυσικά δε με καλύπτει!! Επισυνάπτω επακριβώς την επιστολή μου αλλά θα θέσω τα ερωτήματα μου πιο απλά μιας αδυνατούν να τα κατανοήσουν. Φυσικά λόγω της προχωρημένης καταστροφής της ελληνικής οικονομίας από τεχνοκράτες που διαχειρίζονται αεριτζίδικα και αναποτελεσματικά τόσα χρόνια τον πλούτο που παράγω αλλά και της προχωρημένης σήψης του πολιτικού συστήματος έχω να θέσω μερικά ακόμα ερωτήματα και αν δεν απαντηθούν θα τους πάρει ο διάολος και το λιγότερο θα πάνε φυλακή για απιστία… θα μου πεις βιάζεσαι να τους καταδικάσεις …..συνεχίστε την ανάγνωση και θα δείτε πως καταδικάζουν εμένα….
1ον : Σε πιο βαθμό μειώθηκαν ως αποθεματικό οι ασφαλιστικές μου εισφορές αλλά και όλων των ασφαλισμένων του ταμείου, που είχαν τοποθετηθεί σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου και είτε κατείχε η Τράπεζα της Ελλάδος είτε άλλες τράπεζες είτε το ίδιο το ταμείο;;;;; Πρόκειται για δισεκατομμύρια και απαιτώ να πληροφορηθώ στο μέρος που μου ανήκουν, και που αναγκαστικά μου ανήκουν με βάση σχετικές διατάξεις, ενώ απαιτείτε την είσπραξή των οφειλόμενων εισφορών μέσω Δ.Ο.Υ.
Είναι γνωστό ότι οι μικροομολογιούχοι έχασαν το 85% των αποταμιεύσεων τους στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Πόσα έχασε το ταμείο μας;;;;;; Αν έχασε έστω και ένα ευρώ πιστεύετε ότι πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω εισφορές;;;;
2ον: ή μήπως δεν έχει προβλεφθεί νόμος για καταδίκη όσων διοικητών του ταμείου αλλά και των πολιτικών προϊσταμένων τους που εξανέμισαν τα χρήματά μου/μας ,όπως και στην περίπτωση του χρηματιστηρίου του 1999 και βγήκαν όλοι λάδι λόγω κενού νόμου;;;;
3ον : Βρε ηλίθιοι αεριτζήδες τεχνοκράτες…. στην τελευταία ταχυδρομική ειδοποίηση για την πληρωμή του 5ου διμήνου του 2012 με ενημερώνεται απειλητικά ότι οι οφειλόμενες εισφορές θα εισπράττονται από την Δ.Ο.Υ…. Θα εισπραχθεί αναγκαστικά και ποσό που αντιστοιχεί και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη ενώ το ταμείο δεν παρείχε στην οικογένεια μου έστω μία ιατρική επίσκεψη ή ένα εμβόλιο στο μωρό παιδί μου;;;; όλο αυτό το διάστημα που δεν έχω καλύψει τις εισφορές;…
4ον: Εφόσον θεωρείτε ότι οι οφειλόμενες εισφορές μου θα εισπραχθούν αναγκαστικά μέσω Δ.Ο.Υ. ένας λόγος παραπάνω να μάθω ποιο θα είναι το ύψος του εφάπαξ που θα πάρω όταν έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθώ;;;;… Εδώ μπορεί να γελάτε με το αν θα συνταξιοδοτηθώ ακόμα κι αν πληρώνω ή με το ύψος του εφάπαξ… αλλά απαιτώ την απάντησή σας…. έτσι για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι εκτός από εσάς….
5ον: Εξίσου σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι δεν αναγνωρίζω το χρέος μου στον ΟΑΕΕ, πέρα από την πρωτύτερη ασυνέπειά του που σας έχω καταγγείλει ήδη από το 2008, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης που βρίσκετε η Ελληνική οικονομία για 7η χρονιά αλλά και 4η χρονιά από την αρχή της κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια και ενώ είχαν την υποχρέωση βάση νόμων να διαθέσουν τα χρήματα στην αγορά για ανάπτυξη δεν το έκαναν. Δεν απαιτώ πλέον να διαγραφεί το χρέος μου ούτε να παγώσει,αλλά να καλυφθεί με τα 250 δισεκατομμύρια που κεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ώστε, βρέξει- χιονίσει, κρίση-ξεκρίση,να καλύπτονται εικονικά οι ασφαλιστικές εισφορές μου!!!!και να φορτώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό!!!!
6ον: Χαίρομαι που στην επιστολή ως ¨απάντηση¨ του Ο.Α.Ε.Ε. επιβεβαιώνονται οι δυο βεβαιώσεις που πήρα μετά από αίτησή μου από το ταμείο για κάλυψη των εισφορών από το ΤΕΜΠΜΕ μέσω πιστωτικού ιδρύματος (τράπεζα). Δηλώνει την πρόθεση μου για συνέπεια και την ελπίδα μου για την περιβόητη ανάπτυξη μέσω των κεφαλαίων που διοχετεύτηκαν στις τράπεζες από το Ελληνικό Δημόσιο γι αυτό το λόγο…. Όπως προείπα όμως και είναι γνωστό σε όλους, οι τράπεζες δεν τήρησαν την υποχρέωσή τους… έτσι και στη δική μου την περίπτωση η τράπεζα ούτε που προχώρησε την αίτησή μου στο ΤΕΜΠΜΕ για το συγκεκριμένο δάνειο, αντί αυτού με εκβίασε αλλά την έστειλα στο διάολο με αριθμό πρωτοκόλλου 15866/21,21-12-2010 στο Υπουργείο Οικονομικών…. επί Παπακωνσταντίνου ντε… αλλά και εκ νέου με αριθμό πρωτοκόλλου Δ12Α1174893ΕΞ2012 και 49638/Β.1629.
Επισυνάπτω την ¨απάντηση¨ του Ο.Α.Ε.Ε. η οποία κινείται σε φιλολογικό και ευθυνόφοβο επίπεδο. Απαιτώ ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματά μου και δεν αστειεύομαι!!Επισυνάπτω επίσης την τελευταία ειδοποίηση για την πληρωμή των εισφορών του 5ου διμήνου του 2012 όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ο.Α.Ε.Ε. θα εισπράξει (έτσι πιστεύει) τις οφειλόμενες εισφορές μέσω Δ.Ο.Υ. που σημαίνει ότι θα με αναγκάσει να πληρώσω για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ενώ δε μου παρείχε ούτε ένα εμβόλιο για το μωρό παιδί μου αλλά μου παρείχε απλόχερα ανασφάλεια, και ταυτόχρονα ποινικοποιεί το χρέος μου που όμως δεν έχει προκληθεί από δική μου ασυνέπεια κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ¨απαντητική¨ επιστολή του, αλλά από την συνεχιζόμενη ύφεση που βρίσκετε η Ελληνική οικονομία για 7η χρονιά αλλά και 4η χρονιά από την αρχή της κεφαλαιοποίηση των τραπεζών με περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια και ενώ είχαν την υποχρέωση βάση νόμων να διαθέσουν τα χρήματα στην αγορά για ανάπτυξη δεν το έκαναν.
ΥΓ 1ον: Ενημερώστε την κυρία Σταματία Παπαδημητρίου και τον κύριο Γιώργο Μόσχο που είχαν αναλάβει τις επί ενάμιση χρόνο καταγγελίες μου για το κλείσιμο της παιδικής βιβλιοθήκης Αγρινίου ότι μετά τον προσωπικό μου αγώνα αλλά και την συλλογική πρωτοβουλία και αγώνα συμπολιτών μου, η βιβλιοθήκη λειτουργεί εδώ και 14 μήνες και είναι η μόνη από τις 28 βιβλιοθήκες του ΟΠΕΒ πανελλαδικά.
ΥΓ 2ον: Ενημερώστε την κυρία Νίτσα Μπιγιλάκη, την κυρία Καλλιόπη Σπανού και την κυρία Μαίρη Κοτρωνιά που είχαν αναλάβει τις καταγγελίες μου κατά της ΔΕΗ και της πολιτικής ηγεσίας για παράλογες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και κατασπατάληση-κατάχρηση-ιδιωποίηση των χρημάτων από την είσοδο της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο, ότι την υπόθεση την ανέλαβε εισαγγελέας, ανακριτής και εφέτης μόνο που το πόρισμά τους είναι ευθυνόφοβο και ενώ η αστυνομία προσκάλεσε τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον μου επειδή αρνούμαι να πληρώσω ηλεκτρικό ρεύμα για τους παραπάνω λόγους, η ΔΕΗ δεν τολμά να με μηνύσει εδώ και 2 και πλέον χρόνια.
Ανδρέας Καραγιάννης
07 Ιανουαρίου 2013