Πως θα νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι στο ΕΣΥ

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται όροι και προϋποθέσεις της νοσηλείας των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, υπογράφεται, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης.

 

Κατά τη σύσκεψη για τον απολογισμό των δημόσιων νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπογραφή της ΚΥΑ για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφάλιστων με τον Υπουργό Εργασίας, τονίζοντας πως θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα, ενώ δεν θα συνοδεύεται από εισοδηματικά κριτήρια. Η ΚΥΑ δεν αποκλείεται να υπογραφεί ακόμη και αύριο Παρασκευή.

Ωστόσο, ο ασθενής δεν θα πηγαίνει απευθείας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο πολίτης θα λαμβάνει γνωμάτευση από γιατρό της ΠΦΥ ότι χρήζει νοσηλεία. Σε κάθε νοσοκομείο θα συσταθεί 3μελής επιτροπή, που θα εξετάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση ανασφάλιστου. Η τριμελής επιτροπή θα συστήνεται με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του εκάστοτε νοσοκομείου και τους γιατρούς ειδικοτήτων. «Όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να αποφύγουμε φαινόμενα καταχρήσεως που θα μπορούσαν να τινάξουν τον προϋπολογισμό μας στον αέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, χωρίς αναφορά στην επάρκεια και ευελιξία της διαδικασίας.

Το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων θα καταγράφεται, αλλά αυτά τα νοσήλια θα καλύπτονται από τον εθνικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων.

Βέβαια, στον αέρα είναι ακόμα το ζήτημα της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφαλίστων, σχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εώς τα τέλη Ιουνίου.

 

http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=2917:pos-tha-nosileyontai-oi-anasfalistoi-sto-esy&Itemid=169&utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Virus+Newsletter