Πρόγραμμα δράσης ΑΔΕΔΥ:η λογική των συμβιβασμένων

Αν αξίζει να διαβάσει κάποιος την ανακοίνωση (2/10/2012) της ΑΔΕΔΥ για το πρόγραμμα δράσης της, είναι γιατί βεβαιώνεται, πως η αντίσταση είναι μόνο στα λόγια. Γιατί δεν μπορεί να πιστεύουν σοβαρά πως με μια μονοήμερη απεργία και μια συγκέντρωση θα κατορθώσουν κάτι:

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αφού εκτίμησε:

  1. την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται από τα νέα σκληρά, άδικα και αδιέξοδα μέτρα που συνεχίζουν να συναποφασίζουν η Τρόικα με την Τρικομματική Κυβέρνηση, παρά τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις της τελευταίας και κατά παράβαση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων,
  2. το ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στην συγκέντρωση της Τετάρτης, 26 Σεπτεμβρίου 2012, υπήρξε μεγαλειώδης και αποτύπωσε καθαρά τη θέληση του λαού μας για αντίσταση και αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα,

αποφάσισε να προχωρήσει στις ακόλουθες αγωνιστικές παρεμβάσεις:

  • Νέα Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση, κατόπιν συνεννόησης και σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων.

 

  • Πραγματοποίηση Πανεργατικού Συλλαλητηρίου Διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας).

  • Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, στις 12.00.

 

  • Διοργάνωση  κινηματικών δράσεων (π.χ. νέα απογευματινά Συλλαλητήρια) κατόπιν συνεννόησης και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, ανάλογα με τις εξελίξεις και στην πορεία προς νέα Γενική Απεργία.

Παράλληλα η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ενίσχυση αυτών των παρεμβάσεων αποφάσισε τα εξής:

1. Συμμετοχή στην πρόσκληση που έχει απευθύνει η ΓΣΕΒΕΕ για συντονισμό των δράσεων των συνδικαλιστικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012, στις 3 μ.μ. στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

2. Πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με τις Ομοσπονδίες μέλη της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012, στις 9.30 π.μ.

3. Πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης και κοινής συνέντευξης Τύπου με τη ΓΣΕΕ την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012.

4. Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση.