«Πρόθυμο» e-mail για…«πρόθυμους» ηλιθίους

Ως «λαγός» για την διαρροή (!) του emailτης Τρόϊκα περί απόλυσης χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων σε μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας, επελέγη η Φώφη Γεννηματά, η οποία το διέρρευσε στο παρασκήνιο του  εορτασμού των γενεθλίων του ΠαΣοΚ.

Σε ρόλο καλού και κακού αστυνομικού οι δύο συγκυβερνώντες την επέλεξαν από πλευράς ΠαΣοΚ (ως έμπιστη του Ευάγγ. Βενιζέλου) για να το διαρρεύσει, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας επελέγη από την Νέα Δημοκρατία ως «αντιστασιακός» που θα…αντιπαρατεθεί sτην Τρόϊκα και θα προτείνει «δυναμικά» άλλη λύση!!!

 

Το παραπάνω θέατρο παίχτηκε για έναν και μόνο λόγο: για να κατευναστούν οι αντιδράσεις των θιγομένων, κατά την επίσκεψη του «Έλληνα» Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού-κομματικού κλιμακίου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, των αντιδρώντων βουλευτών της συμπολίτευσης.  

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις περί πρωτογενούς πλεονάσματος καθώς και εκείνη που αφορά την διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι των συγκυβερνούντων αποκαλύφθηκε όταν από άλλη πηγή διέρρευσε ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε επιλεκτικά στους δημοσιογράφους μέρος του email,  ενώ απέκρυψε την τελευταία παράγραφο με την οποία η Τρόϊκα καλούσε την Κυβέρνηση να προτείνει άλλο τρόπο εξυγίανσης των μονάδων της αμυντικής βιομηχανίας.

Ωστόσο πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια απατηλού εφησυχασμού της κοινής γνώμης, για να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες –κατά την προσφιλή Τροϊκανή τακτική- το προδιαγεραμμένο Σοκ, αντίστοιχο με εκείνο της ΕΡΤ.

Παράλληλα, άρχισαν να διοχετεύουν στον «πρόθυμο» τύπο, πληροφορίες από δήθεν μελέτες οι οποίες θέλουν τις μονάδες της αμυντικής βιομηχανίας ως μη βιώσιμες, αποκρύπτοντας παραγγελίες εξωτερικού οι οποίες έχουν ήδη ανατεθεί στην αμυντική βιομηχανία και κρατώντας στα συρτάρια άλλες παραγγελίες του Ελληνικού Στρατού.

Στην πραγματικότητα οι μονάδες είναι βιώσιμες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με τους δανειστές να επιθυμούν διακαώς να τις αποκτήσουν για ένα «κομμάτι ψωμί».

Άρα ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει ενδεχόμενα να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί πλέον δεν είναι βέβαιο ποιους αφορά!!!

Ιωάννης Δέμος